Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 118 от 362 ПърваПърва ... 68108116117118119120128168 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Причината е комплексна,по-добра конструкция,по-качествени материали
    Цитат Първоначално публикувано от floros Виж публикацията
    Благодаря за мненията.
    @kokovox LG мисля да си взема телевизор по-натам, но за пералня и сушилня...макар, че сте втори човек, препоръчващ ми пералня от тази марка.
    @bagerista9 каква е причината да предпочитате нисък клас АЕГ (среден към нисък, примерно) пред нисък клас Бош? Тъй като горе-долу като прегледах виждам, че АЕГ-тата за тези пари са среден към нисък май...или се бъркам?

Първоначално бях гледал тези Whirlpool-и
    WHIRLPOOL FSCR 70414
    WHIRLPOOL AZA 999
    но никой от познатите ми не ме подкрепи за тази марка, затова започнах да гледам "немските"

Имам още някоя друга седмица, за да избера окончателно.

Благодаря предварително
    Този пост е редактиран от avenger; 18-01-16 в 22:41.
    badr одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2011

Най-често използваните в бита скорости за центрофугиране са 500-700/800 об/мин. Скоростите над 1200 об/мин са маркетингов трик и не е необходимо за плащате повече за много високи обороти.Само да подчертая,че старата ми пералня беше 800оборота и изваждах дрехите много мокри,а новата 1400оборота която е маркетингов трик ги изваждам сухи.Поздрави на автора на темата
    smqnab одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Г-н Флорос,

Не знам дали тук във форума ще ви дадем точните въпроси на отговорите, които имате. Аз лично не съм специалист по бялата техника, но трябваше да купувам бяла техника за нова кухня и аз като вас питах насам натам за мнения. Като цяло повечето марки бяла техника (особено за пазара за източна европа), независимо от марката се правят в едни и същи фабрики в Полша, Турция, Словения, Китай с едни и същи части - всичките китайски. Отностно АЕГ, това е луксозната марка на Електролукс. Тоест откъдето свършват Електролукс, там започва АЕГ. Дали е по-добро от някой бюджетен Бош правен в Полша не знам - божа работа.
    Аз имам пералня LG от 5 години и съм доволен. Мои приятели купиха от тези новите модели с инверторен мотор и също са доволни засега. Докога, времето ще покаже. Каквото на мен ми препоръчаха консултантите, когато си купувах бялата техника е това:
    Пералня - LG
    Сушилня - LG, но няма в България, така че аз взех Горенйе
    Фурна - все тая, само не Ханза (Gorenje)
    Плот - най-евтиния (в случая whirlpool)
    Съдомиялна - най-евтината (Midea)

Тук във форума не знам дали ще има някой, който да има познанията защо Боша или Уърпула, които гледате са по-добри или лоши от АЕГ. Марките вече не са това, което бяха. Както казах всичко се сглобява в едни и същи фабрики с едни и същи части повече или по-малко.
    Аз бих взел възможно най-евтиното с възможно най-дългата гаранция. Доплатете ако трябва. Офертата на Уърпул изглежа добра и с дълга гаранция. Добре е, че сте се насочил към по-голяма сушилня. Успех и не го мислете много много. Всеки продукт може да се развали.
    Какво не ти харесва на печките/фурните Ханза? Аз съм много доволен, а така като гледах по мненията и всички останали - също.

5. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Ами на мен ми демонстрираха, колко меки са материалите, от които е направена вътрешността и че се огъват като сложиш нещо по-тежко. Има ли са оплаквания. Аз нямам собствен опит.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Здравейте приятели съфорумци. Моля за вашата помощ при избор на пералня. Та направо на въпроса тази или тази. Та в общи линии: капацитет до към 7кг , бюджет до към 500лв., повече гаранция и колкото се може по здрава предвид парите и това че всички в този диапазон са ширпотреба. Защо Уърпула - заради 3-те псевдо + за енергиен клас, голямата гаранция при регистрация и паричките. Защо Аристона - заради това че ползваме такава над 10год., тиха при пране, но лудо подскачаща дори при 50% от заявените 1200 оборота. Два ремонта - първия задръстена помпа с стотинки и 30лв за транспорт на техниците от Варна, че сервиза за Добрич на мотка с седмици и не искаха да дойдат да я погледнат. То вината си е наша, но ги отсвирихме. Втори за около 50лв мин. година за смяна на лагери, че нещо се разтропа. Ремонти все по наша вина. Незнам как са новите и ламарините им, но Аристона модел AVL129 на 3-та година по невнимание го намокрихме с вода + пер. препарат и си хвана ръждичка. Не е спешно, но видях Уърпула с тази цена и 5год. гаранция и ни прещракна, то и Аристона става за още 30-40лв 5год. и се двуомим. Гледахме и с инверторни двигателчета, но това че са капризни към тока и че са с доста повече електроника ни отказва. В общи линии икономична откъм вода и ток, спартански оборудвана и уж по здрава без ала бала екстри. Малко дълъг пост се получи сори. Има и разни Индезити, Занусита и Кандита, но коя да бъде. Мерси за отгорите и предложенията за други модели които ще получа.
    Този пост е редактиран от me109e7; 22-01-16 в 13:21.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    София

Реших, че ще е втора употреба (или с трансп. дефекти, макар, че четох че се са разцентровани (изпускани) и не стават) до 400лв, 7кг, най-високия клас ефективност А+++.

Освен до колелото на Хладилника къде другаде предлагат внос на перални с гаранция (изключвам Марти###)?
    Ако изпадне нещо изгодно от провинцията - какво да гледам при покупката?

8.  

9. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Има в Младост,има в Люлин.Има доста фирми колега

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

За AEG, може ли по сигнатурата да се познае къде е произведена?

11. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

6-7 са италиански

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от me109e7 Виж публикацията
    Здравейте приятели съфорумци. Моля за вашата помощ при избор на пералня. Та направо на въпроса тази или тази. Та в общи линии: капацитет до към 7кг , бюджет до към 500лв., повече гаранция и колкото се може по здрава предвид парите и това че всички в този диапазон са ширпотреба. Защо Уърпула - заради 3-те псевдо + за енергиен клас, голямата гаранция при регистрация и паричките. Защо Аристона - заради това че ползваме такава над 10год., тиха при пране, но лудо подскачаща дори при 50% от заявените 1200 оборота. Два ремонта - първия задръстена помпа с стотинки и 30лв за транспорт на техниците от Варна, че сервиза за Добрич на мотка с седмици и не искаха да дойдат да я погледнат. То вината си е наша, но ги отсвирихме. Втори за около 50лв мин. година за смяна на лагери, че нещо се разтропа. Ремонти все по наша вина. Незнам как са новите и ламарините им, но Аристона модел AVL129 на 3-та година по невнимание го намокрихме с вода + пер. препарат и си хвана ръждичка. Не е спешно, но видях Уърпула с тази цена и 5год. гаранция и ни прещракна, то и Аристона става за още 30-40лв 5год. и се двуомим. Гледахме и с инверторни двигателчета, но това че са капризни към тока и че са с доста повече електроника ни отказва. В общи линии икономична откъм вода и ток, спартански оборудвана и уж по здрава без ала бала екстри. Малко дълъг пост се получи сори. Има и разни Индезити, Занусита и Кандита, но коя да бъде. Мерси за отгорите и предложенията за други модели които ще получа.

Какво означава,че инверторните мотори са капризни към тока?Климатика ми е инвертор,а не съм забелязал да е капризен.Относно пералните-моята WHIRLPOOL кара десета година без нито един ремонт.На брат ми пак е WHIRLPOOL но с горно зареждане.От три-четири години я чака да се развали за да си купи нещо по-съвременно,и докато я чака тя кара 13-та година,пак без нито един ремонт.Сега както са с 5 годишна гаранция не бих се двоумил.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Здравейте,
    Моля дайте мнение AEG https://zora.bg/aeg/l64740vfl/28305 или Gorenje GORENJE W 8544 N/I?
    Избора е между тях!

14.  

15. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Първи номер

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Коментирай bagerista9, за да ме насочиш!
    Дайте мнение!

Gorenje-то е с обем на барабана 64 л, а AEG-то с 48л.
    Твърдят, че Gorenje-то е словенско, а AEG-то полско.

17. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Достатъчно е да се върнеш малко по нагоре,коментирано е доста.Ако ти трябва по голяма пералня взимаш по голямата.Всеки според потребностите и възможностите си

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

А при повреда на гаранционна пералня, мъкне ли се обратно в магазина или идва техник в жилището?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе