AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Този пост е редактиран от avenger; 18-01-16 в 22:41.
Най-често използваните в бита скорости за центрофугиране са 500-700/800 об/мин. Скоростите над 1200 об/мин са маркетингов трик и не е необходимо за плащате повече за много високи обороти.Само да подчертая,че старата ми пералня беше 800оборота и изваждах дрехите много мокри,а новата 1400оборота която е маркетингов трик ги изваждам сухи.Поздрави на автора на темата
Ами на мен ми демонстрираха, колко меки са материалите, от които е направена вътрешността и че се огъват като сложиш нещо по-тежко. Има ли са оплаквания. Аз нямам собствен опит.
Здравейте приятели съфорумци. Моля за вашата помощ при избор на пералня. Та направо на въпроса тази или тази. Та в общи линии: капацитет до към 7кг , бюджет до към 500лв., повече гаранция и колкото се може по здрава предвид парите и това че всички в този диапазон са ширпотреба. Защо Уърпула - заради 3-те псевдо + за енергиен клас, голямата гаранция при регистрация и паричките. Защо Аристона - заради това че ползваме такава над 10год., тиха при пране, но лудо подскачаща дори при 50% от заявените 1200 оборота. Два ремонта - първия задръстена помпа с стотинки и 30лв за транспорт на техниците от Варна, че сервиза за Добрич на мотка с седмици и не искаха да дойдат да я погледнат. То вината си е наша, но ги отсвирихме. Втори за около 50лв мин. година за смяна на лагери, че нещо се разтропа. Ремонти все по наша вина. Незнам как са новите и ламарините им, но Аристона модел AVL129 на 3-та година по невнимание го намокрихме с вода + пер. препарат и си хвана ръждичка. Не е спешно, но видях Уърпула с тази цена и 5год. гаранция и ни прещракна, то и Аристона става за още 30-40лв 5год. и се двуомим. Гледахме и с инверторни двигателчета, но това че са капризни към тока и че са с доста повече електроника ни отказва. В общи линии икономична откъм вода и ток, спартански оборудвана и уж по здрава без ала бала екстри. Малко дълъг пост се получи сори. Има и разни Индезити, Занусита и Кандита, но коя да бъде. Мерси за отгорите и предложенията за други модели които ще получа.
Този пост е редактиран от me109e7; 22-01-16 в 13:21.
Реших, че ще е втора употреба (или с трансп. дефекти, макар, че четох че се са разцентровани (изпускани) и не стават) до 400лв, 7кг, най-високия клас ефективност А+++.
Освен до колелото на Хладилника къде другаде предлагат внос на перални с гаранция (изключвам Марти###)?
Ако изпадне нещо изгодно от провинцията - какво да гледам при покупката?
Има в Младост,има в Люлин.Има доста фирми колега
За AEG, може ли по сигнатурата да се познае къде е произведена?
6-7 са италиански
Какво означава,че инверторните мотори са капризни към тока?Климатика ми е инвертор,а не съм забелязал да е капризен.Относно пералните-моята WHIRLPOOL кара десета година без нито един ремонт.На брат ми пак е WHIRLPOOL но с горно зареждане.От три-четири години я чака да се развали за да си купи нещо по-съвременно,и докато я чака тя кара 13-та година,пак без нито един ремонт.Сега както са с 5 годишна гаранция не бих се двоумил.
Здравейте,
Моля дайте мнение AEG https://zora.bg/aeg/l64740vfl/28305 или Gorenje GORENJE W 8544 N/I?
Избора е между тях!
Първи номер
Коментирай bagerista9, за да ме насочиш!
Дайте мнение!
Gorenje-то е с обем на барабана 64 л, а AEG-то с 48л.
Твърдят, че Gorenje-то е словенско, а AEG-то полско.
Достатъчно е да се върнеш малко по нагоре,коментирано е доста.Ако ти трябва по голяма пералня взимаш по голямата.Всеки според потребностите и възможностите си
А при повреда на гаранционна пералня, мъкне ли се обратно в магазина или идва техник в жилището?