И каква е тази мания за втора употреба,като разликата е 100€?
Всичко,което се продава в Германия има инструкция само на немски!
Щом е за Германия,задължително надписите са на немски.Иначе не може да е в магазина.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
И каква е тази мания за втора употреба,като разликата е 100€?
Всичко,което се продава в Германия има инструкция само на немски!
Щом е за Германия,задължително надписите са на немски.Иначе не може да е в магазина.
Аз предлагам вместо да си чешем тая става, оная не става да направим следното:
Модераторите да спретнат една подтема за пералните в която да е описват моделите на производителите в момента по модели и класове.
Коя с какъв казан е, може ли да се цепи казана, ремонтопригодна ли е, основни плюсове и минуси.
Така всеки ще прецени само за каквое платил или ще плати и какво го очаква. В нета има инфо - въпроса е да се събере и подреди!
Опитвам се да избера пералня за около 500 лв. може и повече, ако си заслужава. Поне 7 кг., да може да центрофугира на 1000 rpm, с относително кратки програми, или да регулирам аз продължителността им. 5 години пълна гаранция и добър сервиз са плюс.
Ето какво ми казаха и предложиха, в съответните магазини:
Технополис:
BEKO WTV 7634 XS0 - 570 лв. Перяла добре и била надеждна.
SHARP ES-GFB7123W3 - 530 лв. Като Бекото, но без инверторен мотор и само с 2 години гаранция. Не знам, защо ми я предложиха.
Техномаркет:
GORENJE W-7723 - 590 лв. Този конкретен модел на Горене не бил боклук за разлика от другите. Перяла изключително добре.
SAMSUNG WW-70J5246FX - 660 лв. По-хубава от Горенето, на учудващо ниска цена. Eco Bubble бил страхотен. Най-добрия и бърз сервиз (К&К).
Беко нямало какво да се коментират редом с другите марки.
Техмарт:
LG F2J5QN3W - 660 лв. - Перяла добре. LG и Samsung били най-добрите при пералните.
Electrolux EWF 1074BW - 530 лв. - Най-евтиното предложение, което перяло и нямало да се развали веднага.
Освен предложенията от Технополис, Техномаркет и Техмарт, аз си харесах на хартия и тези двете:
ELECTROLUX EWF-1274BW - 500 лв. Не е нещо особено, но като за цената си, може би е добър избор?
AEG L6FBI27W - 660 лв. - Тази ми е фаворит, защото е най-тихата и може да намалиш времетраенето на програмите.
Трябва да поръчвам тези дни. Кажете, коя да бъде според вас?
Без да съм специалист, бих избрал последния модел, AEG
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Аз само да попитам по моята болка.
Нормално ли е това движение на барабана: https://youtu.be/Nn55uuTDmo0
Довечера! :D Благодаря!
gtivanov..Вземай AEG-то имам AEG но 7 серия и е супер всичко останало от това което е предложено е компромис.Лично мнение
- - - - - - - - - -
gtivanov..Вземай AEG-то имам AEG но 7 серия и е супер всичко останало от това което е предложено е компромис.Лично мнение
Стоянов,пожелавам на всички потребители и гости да имат „твоята болка” с пералните при центрофуга.Машината си работи перфектно.
Но за новите перални,пишете по някой ред.
Новият колега остатана разочарован,никой
освен Шани не да даде коментар.
Иначе за сервизи,ремонтно пригодност може да пиша.Има и други неща програми/време/,тишина и тн.
Сори не съм запознат с всичко!
Извинявам се ss77m,също е дал мнение.
Но напишете няколко реда за Аег-то!
Защото LG-то,също е добър избор.
Консултантите от Техномармаладите,няма как да знаят,коя пералка е боклук или пере добре!!!
Не искам тези техно Специалистите да ги коментирам,защото се изнервям.
Този пост е редактиран от Viking72; 22-10-17 в 21:28.
BOSCH WAW32640EU. Пере добре, тиха е, не мърда при центрофуга. Нещо с iDOS не се разбираме в частта му перилен препарат - случи се няколко пъти да вадим неизпрани дрехи. За момента обвинявам препаратите за пране, щото с омекотителя няма проблем - дозира добре. Като че не харесва течните тип 'гел'... Сега ще мъчим с 3-ти вид.
.
Няма как да се разбираш с IDOS,защото геловете са менте!
Ползвайте прах,това е най-добрата машина на Бош за Европа!
Този Бош с качествен Прах,пере уникално!
Този пост е редактиран от Viking72; 22-10-17 в 21:42.
С тия гелове доста се скъсява живота на машината.Пробвай с прах,хем е по-добре за машината, хем може да имаш по-добри резултати.С гел след няколко години може да почне да ти смърди прането на блато.Понякога това се отстранява със промивка със сода на 95 градуса, ама понякога няма оправия и единственото решение е нова пералня.
Този пост е редактиран от avenger; 23-10-17 в 21:18.
За скъсяване на живота на машината едва ли?
Но за блатото съм съгласен.
Ами сега сме с прах един пакет, после ще пробваме друго течно, все пак интересно ми е самодозирането. Отделно пералнята сама напомня за цикъл 'почистване барабан'. Засега няма отлагания по гуменото уплътнение на вратата, няма миризми... Но в чекмеджето за перилния препарат имаше 'сополи'
Ей голяма мъка, докато напиша едно мнение - постоянно ми 'яде' буките
Нямах предвит механично,а че има случеи когато миризмата е неотстранима тогава дори и да си работи пералнята нормално единственото решение е нова пералня.
- - - - - - - - - -
Всичко това със самодозиране и тем подобни са бош-лаф.Ако ти е по дълбок барабана,можеш да слагаш праха директно в барабана.Ако ползваш течен задължително в барабана.Ако ти е плитък барабана желателно е да се слага праха в чекмеджето,защото още при първото развъртане част от него може да попадне в маншона, а ти да си мислиш, че праха е скапан и не се разтваря.Поне при мен беше така и от както го слагам в чекмеджето не намирам повече гранули по маншона а и забелязвам. че пере една идея по-добре.Иначе от новите пералки не очаквай кой знае какво качество на пране заради малкото количество вода с които използват заради еко нормите.Ако имаш опция да переш с повече вода ще пере по добре според мен.
Този пост е редактиран от itallianeca; 22-10-17 в 23:51.