Абсурд, на моята пералня от подписа, ако сложа по-малко пране най-много съм виждал да го намаля с 20мин
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Абсурд, на моята пералня от подписа, ако сложа по-малко пране най-много съм виждал да го намаля с 20мин
Аз съм с пералня на LG Direct Drive 7кг.
Основните предимства наистина са
-по-плавно движение
-по-малко вибрации
-по-нисък разход на ел. енергия
-по-тиха работа
-по-дълъг живот
Относно
-капризни по отношение на параметрите на ел. мрежа
-при големи разлики в напрежението на мрежата - изгарят
...пълни глупости
Работи безотказно вече 5-година нито е била капризна на тема ток нито на токови удари дори като спре тока си продължава до където е стигнала
доколкото до изгарянето единствено електрониката е възможно да изгори друго не виждам какво... същото важи и за всички останали уреди и перални.
А пък който го притеснява мотора има 10г гаранция и 2 на всичко останало. Не знам на пазара някой да дава повече гаранция
отвътре е изолирана с някакъв материал подобен на дунапрен и единствено се чува плискането на дрехите и когато се пълни и празни. на центрофуга е (по слух) към ~30-40dB на 800 оборота към ~50-60dB на 1200 оборота а на 1600 към 60-70dB но много рядко ги пускам защото много мачка дрехите. зимата на 1200 лятото на 800. пробвал съм с чаршафи на 1600 оборота и излизат почти сухи лятото съхнат за 1час. зимата на 1200 оборота ако не е много студено вън за 1 денонощие
има един куп програми основно синтетика,памук,бебешко, силно замърсено. другите са за вълна,маратонки,одяла и бърза 30мин
всяка програма е с възможност за избор на градуси от 30-90 и обороти, интензивно, предпране, стерилизация както и отложен старт, без източване и допълнително изплакване. има няква ECO функция която не я ползвам. по упътване била за някакъв еко памук който се перял с по малко вода алабала...
при пускане си мери теглото на дрехите които си сложил и пуска съответното количество вода
барабана е доста широк и успешно се справя с олекотени завивки и одеала
недостатък е че трудно се пълни пускам е 1път в седмицата (2 души) 7кг дрехи+чаршафи и не мога да събера всичко на простора основните програми, които ползвам са в зависимост от дрехите или бърза 30мин или синтетика на 40 градуса с повече вода за 1:20 час.
има неща, които ме дразнят относно алгоритъма на програмите, но те са бели кахъри на фона на всичко останало
без никакви притеснения мога да е препоръчам на всеки
дано съм бил полезен за въпроси не се притеснявайте
нагледен материал какво представлява мотора - когато е затворена и вградена в шкаф е по-безшумна на клипа се развърта на 1000 оборота
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-13 в 21:51.
Нека направим малка корекция.
Действително по плавно движение.По малко вибрации и евентуално 1-2% разход на енергия по малко.
Това обаче съвсем не се дължи на директ драйва, а на усложнена система за гасене на вибрации станала наложителна поради недостатъците на предложения метод.
Ротора на електромотора е и ос на барабана.Така статора поема вибрациите на ваната, а ротора тези на барабана, а разликите в механичните усилия се поемат от лагерите.За да се удължи техния живот се налага използването на тази система на окачването.Отделно пак заради нея има датчик на вибрациите и допълнително усложняване на схемното решение.
Предполагам по ниското ниво на вибрации ще удължи и експлоатационния живот на семеринга.
Но със същата система, инверторен двигател с ремък би имал същите вибрации.И същото ниво на шум.AEG L85275 например e много пъти по-тиха.До нея трудно се долавя шума.
Твоята може и да върви, и дай боже, но това не е особена гаранция.Напротив конструктивните недостатъци не свършват дотук.Протичането на семеринга, в 90% гарантира изгарянето на двигателя и това не се покрива от гаранцията
Докато на пералните с ремък двигателя не може да изгори заради протекъл семеринг.
Протичането на семеринг обективно е сред най-често срещаните повреди.
Първите перални на които електромотора директно задвижваше перката, при протичане на семеринга изгарят.Точно по тази причина повечето производители монтираха лагерни корпуси и изнесоха задвижването с ремъци.И при тези перални ремонтите бяха на много по ниска стойност.
Така е и тук.Дори да протече семеринг се разбиват 2 лагера, а стойноста заедно със семеринга най-често не надвишава 20лв.Като семеринга е скъпата част.
Вярно, липсва шайба и ремък, но те много по-рядко дават някакви дефекти.
Докато при изгаряне на мотора много често изгаря и електрониката.
Що се касае до гаранцията Уирпул има модели с 6 годишна пълна гаранция.
Има и Миеле, които са с 10 пълна гарнция, но тия перални са с цена на лека кола.
3000-4000лв.за пералня само в другия живот.
И тук трябва да се каже, че при LG съотношението цена/ качество е твърде добро за 550-600лв. се предлага инверторен мотор.Ето това вече е сериозен плюс.
Здравейте!
Бих искала да ви попитам какво ви е мнението за пералните на Фагор? Спряла съм се на два модела , едният е АЕГ , а другия Фагор? Коя марка да избера?
Избери AEG-то
А да ме насочите към модел , който да е до 600лв? Не държа да е горепосочените две марки!
Благодаря!
Здравейте,
трябва ми нова пералня и за сега съм избрал Gorenje 9825i - GORENJE W 9825 I
избрал съм точно този модел защото искам да е с голяма вместимост (писна ми да се пуска пералнята през 1 ден). Дали е добър модела? Гледах и BOSCH, само че са по-скъпи за подобни показатели.
Здравейте, има ли риск при закупуване на пералня, която е по-стар модел и е в ограничени количества. Става дума за тази пералня на Електролукс.
ELECTROLUX EWB-105405W :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria - за 499лв
Същата, но в Технополис пак ограничено количество е 599лв
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...X-EWB-105405-W
Дали няма да се окажат мостри тия перални? Какви може да са рисковете? И двете са с 10лв доставка, но 100 лева разлика в цената не е малко.
Замислям се и за Канди
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...CANDY-CTF-1206
Коя от двете бихте препоръчали?
Благодаря предварително.
Бях се загледал в модела F1088QD но ако това е истина че при протичане на семеринга изгаря двигателя и в този случай отпада и неговата 10год. гаранция просто не си заслужава.На сегашната ми пералня семеринга здаде багажа 2месеца след изтичане на 2год.гаранция.Пък то като гръмне мотора заедно с него сигурно ще си замине и платката за неговото управление.От лж не са ли направили някакво отвеждане на водата при протичане?Някакъв датчик за предупреждение и блокиране на уреда.Протичането на семеринга, в 90% гарантира изгарянето на двигателя и това не се покрива от гаранцията
Допълнителната гаранция от 48 месеца включва:
1.Безплатни основни резервни части, показали фабричен дефект.
2. Резервни части, дефектирали по вина на клиента се заплащат от него.
3.Стойността на самия ремонт и транспорт се заплаща от клиента по ценоразпис на сервиза.
4.При посещение без смяна на резервни части и/или механичен ремонт, същият се заплаща от клиента.
Здравейте! Изчетох темата, но все още се нуждая от съвет.
Пералнята ми се спомина и трябва да избирам нова. Спряла съм се на няколко модела:
Аристон Хотпойнт - 5 години гаранция - 555 лв
Електролукс - 2 години гаранция - 560 лв
Беко - 2 години гаранция - 400 лв
Тези трите са с почти еднакви параметри/клас А+, регулиране на температура, центрофуга и др. и един
Бош с 2г гаранция, 560 лв, но изчистен от всякакви глезотии.
Общо взето ми трябва нещо, което да пере безпроблемно доста време. Не съм претенциозна, просто жените трудно правим избор. Предната ми беше Индезит, издържа 17 години, но в последно време само отрицателни отзиви за тях чета и за това няма да повторя.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Хубавите години отминаха и за тия парички може да разчиташ че ще изкара гаранцията и някоя година отгоре.Ако искаш да пере дълги години си вземи Mielle втора употреба-не случайно ги взимат в перални стопанства за индивидуално пране.
Как да разбера колко ток харчи пералнята? Пише 0.84кв/ч , но на най-икономичната програма (в книжката не пише коя е).
В описанието пише, че е 2300w.
с нещо такова, но не точно това, защото 2300w може да дойдат малко. нагревателя е поне 2000w. има уредчета, които мерят до 3600-4200w.