Сигурно.Тракане отстрани е признак на разбити амортисьори.В тези магазини има и уреди втора употреба,трябва да се внимава.
Поздрави.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Сигурно.Тракане отстрани е признак на разбити амортисьори.В тези магазини има и уреди втора употреба,трябва да се внимава.
Поздрави.
Този пост е редактиран от brotzki; 10-05-17 в 16:49.
Защо не попиташ сервиза на Сименс,как става пералнята да пере с повече вода.Ако е с комбинация да ти я кажат,ако е със софтуер да го направят те.Услугата трябва да е безплатна.
Честно да ти кажа до сега оплаквания от марката е имало само от собственици,които са купили „втора радост пералня”
Този пост е редактиран от Viking72; 10-05-17 в 17:18.
Всичко съм прочел. Същите копчета са налични. SpeedPerfect намаля и капацитета наполовина, но в този случай няма отношение. Тази екстра е за скъсяване/намалянето на времето/килограмите. Да, допълнителни изплакване има, но няма ръчен избор колко да са 1,2,3,5 и т.н
Кой е сервиза в София?
Сотиров-сервиз е главният сервиз за БГ на Сименс-Бош.И там ,ако не ти решат проблема.Някой потребител,който има информация,моля да я даде на Вrotzki.
Колега,провери и за клипове някъде в нета,може и да е показано.Имай напредвид,че моделите се различават за Западна европа,но това не е от значение
Този пост е редактиран от Viking72; 10-05-17 в 20:10.
Гледам снимките на biro и забелязвам, че на нашата пералня програматорът е с обърнати функции и е на немски.Ръководството пък е преведено на български и използват английски обозначениq. Какви версии правят мамалигите на север от нас е загадка.
Този пост е редактиран от brotzki; 11-05-17 в 12:01.
Моята е Made in Germany и е закупена от експо 2000. Има ръководсвто на няколко езика, вкл. български.
Твоята кой точно модел е?
Всички модели,които са за Германия са с ръководство само на немски.Германците друг език не признават.Предполагам,че моделите за тях също излизат от турския завод с надпис производство Германия.В Румъния е само разпределителна база.В това няма нищо притеснително.Повечето части са производство Германия.Това е само предположение!
Всички фирми,които продават марката ги зареждат от Букурещ.
Да експото е основния вносител,но има много други фирми,които зареждат директно от Румъния.
Този пост е редактиран от Viking72; 11-05-17 в 13:06.
И тази е Made in Germany WM14W4C1. Viking72, така и предполагам за турско производство. Не ми се вярва да разнасят немски части до Турция и обратно да ги изпращат в сглобен продукт. Всичко там се произвежда и разпределя в Румъния . Търговски трик е това Made in Germany. Наскоро отворих техника Сони Made in Japan, a вътре всичко на Самсунг.
Когато 50% от частите са германски надписа е произведено в Германия и носи немския бар код.А къде е сглобено никой не знае.
Когато съм поръчвал оригинални части,всички идват от Германия и чакам 20-30 дни доставка,независимо дали е от представител в Бг или чрез приятели.
Много често влизам в немски сайтове за проверка :цената -качество на уреди,оценени от потребителите в Германия.Прави ми впечатление,че последните букви на техните модели нямат нищо общо с нашите.
Самсунг през 2016 построиха в руския град Калуга завод за перални,който е предназначен да задоволи пазара в ***** и Източна Европа.Смятайте какво „качество” ще очакваме?
Този пост е редактиран от avenger; 12-05-17 в 18:23.
Говорих с тях. Няма начин със софтуер да променят количеството вода. Пералнята го прави на база взета информация от датчици. Попитах дали имат данни за количеството вода при отделните програми, но нямат такава информация. Потвърдиха, че новите перални работят с по-малко количество вода, може би е заради влизането им някакви по-ниски норми за сертификация. Следователно само накиснато прането не се изпира качествено и доливането при мен промени нещата. Експеримент и доливане. Това е .
Този пост е редактиран от brotzki; 11-05-17 в 14:36.
Всички перални перат с малко вода.В потребителската инструкция никой производител не дава информация как се влиза в сервизното меню.Това ме навежда на мисълта,че сервиза нямат информация и не знаят как става.Остава варианта да се търси в нета.За много модели и марки има клипове за чистенето на грешка и добавяне на плакнения.
Я си провери налягането на водата и филтъра на входа.Пералните вкарват определено количество вода за време.Ако има начин да видиш същия модел другаде как пере и налива вода и има разлика от твоята.Работата е ясна,че става въпрос за дефект
Този пост е редактиран от Viking72; 11-05-17 в 15:24.
Тогава търси приятел или познат,със същия модел и сравнение,друго не се сещам.