AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Е,може някой подобен на Електролукс,ако този модел е изчерпан.
Има модели едно към едно!
Само заради логото...
Старата Л серия на АЕГ са на 5 години. Самсунг 80к44 е с почти двойно по-ниска на 60градуса котон. Новото е за предпочитане.
Този пост е редактиран от brotzki; 07-08-17 в 16:15.
Здравейте, налага се спешно да си купя нова пералня, защото Горението, което си ползвах 12-13г реши да се счупи.
Изчетох доста страници от вашите мъдри съвети и гледам от марките, които препоръчвате, в момента само AEG има гаранция 5 години, но мога в момента да си позволя само този модел
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...AEG%20L6FBI27W
Предполагам, че е стар, но се надявам да се намират части за него.
Другите възможности са с по- малка гаранция- 24м, но по- достъпни.
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...S%2031064%20NU
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...20EWF%201074BW
https://zora.bg/product/wab-20061by
Какво бихте ми препоръчали от този миш-маш? Заслужава ли разликата в цената, по- голямата гаранция на AEGто, ако моделът е стар или неикономичен?
Преди счупеното Горение имах AEG на 30тина години, ама то беше от едни други времена.
Приемам и други предложения в този ценови диапазон 500-600лв
Благодаря за всяко споделено мнение!!!
Този пост е редактиран от bloomnicer; 12-08-17 в 17:44.
За миш-маш? Чушки,домати ..
За перални-спрямо финансовите възможности:
Миле,Сименс,Бош,Аег,Електролукс,Лг, Самсунг,Горение и всички италиански,турски..Задължително с пет години гаранция !
Електролукс 1074bw -е добре като цена качество.
Но защита за високо и ниско напрежение-Задължително!!
Този пост е редактиран от Viking72; 12-08-17 в 22:50.
Старата пералня беше до днес нещо да препоръчате до 800лв
Такава защита от напрежение върши ли работа. Само това ми предложиха от Практикер и отделно да си намеря някакви шини.
Очаквам си пералнята. Тази, която ми препоръчахте. Ще си взема удължена гаранция. Надявам се да ми е на късмет!
naprejenie.pdf
Ето това ще ти свърши работа: Sono Комбинирана гръмозащита с автоматичен изключвател WP230 W
AEG-то е супер,другото което си дал е жмел.Имах удоволствието да го видя на живо този модел направен е доста качествено,аз много се двоумих между него и един модел на Уърпул и сега малко съжелявам че не си взех AEG-то.Те и Миле са с доказано качество,другото са все обикновенни перални само са с различни марки.Другия път съм решил само AEG.
Оставям тук още един негативен коментар за марката Сиеменс, модел WM14W4, правена някъде там.
Избрахме програмата Вълна за пране, но реално пране нямаше. След взимането на прахта и наливането на водата, пералнята направи само едно завъртане/оборот за 20 минутна фаза, без никакви паузи . Реално нямаше пране - само киснене.
В понеделник ще ги на правя на г*з тези от Сиеменс.
Да беше я върнал тази пералня вече, а?
На мен, а предполагам и на осталите колеги от форума, ни стана ясно още преди месеци, че тя има проблеми и то доста.
Просто се постарай да обясниш на нежната си половинка, че марките на различните уреди имат значение само за цената.
Взимай някакво AEG от същия клас с 5 години гаранция и си свиркай. Между другото BEKO също не са лоши, а при изправен уред едва ли ще усетите някаква разлика в качеството на изпиране. Все ще изкарат 5 години, което е абсолютния максимум при сегашните тенденции в производството на стоки. Поне си сигурен, че за нашия пазар се произвеждат само в Турция в собствени заводи.
Успех!
p.s.Програма за вълна при 40 градуса аз не съм виждал. Обикновено са 30 и без центрофуга.
Това ръководство е много странно за мен.
Какво да е върне??
Единствен недоволен потребител,това е Броцки!
Сименс е добра техника,така че Броцки недей да заблуждаваш хората!
Сименс са били винаги добри перални и ще бъдат!
Купи си италианска или фес и тогава давай коментар!
Сименс е добра и винаги ще бъде добра!!!
Щом имаш претенции -купуваш Miele!!!!
Този пост е редактиран от Viking72; 20-08-17 в 16:35.
Еми толкова си виждал и перални...втора пералня купувам и на нея имам опция както и на първата, която имах, програма за вълна на 40 гардуса.На 30 градуса не е никакво пране, а само освежаване.Иначе това, което казва колегата Brotzki, че е имало само киснене според мен не е дефект, а така си е зададено от производитела с цел по-щадящо ,,изпиране,, на дрехите от което пък не се получава никакво изпиране.Днешните перални така перат,с малко въртене,малко препарат,почти без вода и всичко това с цел уж щадене на дрехите, енергоефективност, по-малко замърсяване на околната среда и т.н. и т.н.Един куп глупави причини ,които водят до намаляване качеството на изпиране.А относно колко е качествена бялата техника на Сименс...? Ами те ги прават Бош,а какъв е основния отрасъл на Бош??? Автомобилна техника,сега няма сила, която да ме убеди, че фирма, която прави много добри запалителни свещи,че може да прави и хубави перални.Все едно утре АЕГ да тръгнат да прават телевизори и някой да ми ги хвали колко били хубави защото АЕГ е доказана марка.Мъдрия български народ е казал: ,,Всяка жаба да си знае гьола,, а аз бих допълнил ,,и мястото в гьола.
Този пост е редактиран от avenger; 20-08-17 в 18:36.