То ,колегата Броцки е спецален случай!
А Сименс според него е най-голямата Кочина!
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
То ,колегата Броцки е спецален случай!
А Сименс според него е най-голямата Кочина!
https://www.wasmachinestore.nl/produ...hoC7KgQAvD_BwE А какво ще кажете за това Миле? В момента има добра оферта на изплащане утре ще се обада да вида как седат точно нещата.Интересува ме да ли е с дълбок барабан.Иначе си има най-нужните програми за пране,както и адекватни обороти за центруфугиране.600,900,1200 и 1400 а боклука на Урпол 400,800 меганеадекватните 1000 и 1400.
По ревютата ми се струва плитък. Ако имаш къде да сушиш, високите обороти не са от значение.
Ако смяташ да го купуваш,не се чуди.
Това е моделът след моя w3164.
При мен оборотите са 600,1000,1400.
Основно я ползваме на 1000,в сравнение с Уърпула ти ,не може да става и дума за качеството на пране.За устойчивостта при центрофуга,без коментар-не мърда,изправена цигара не пада при 1400 оборота.
IMG_20171015_193707.jpg
Ето го барабана,не е плитък.
Забревени стотинки по джобовете се събират в маншона отпред.
Този пост е редактиран от Viking72; 15-10-17 в 20:41.
https://www.miele.be/nl/c/wasmachine...ame=WDB030_Eco
http://miele.bg/shop/peralni-mashini...515753576.html
Би трябвало да е с "дълбок" барабан - 63,6см е дълбочината, която е дадена.
Забележете разликите в цената на уреда - 799 Euro в Холандия и 1790 лв. в БГ.
Как не съм усетил разликата в стандарта на живота ни, а?
Този пост е редактиран от Gena_bs; 15-10-17 в 20:45.
Тъпото е че плитките не събират това което дават реално по спесификация,и личните ми впечатления е че малки мизерии като косми се лепат по вратата,вместо да изчезват в канализацията,което е доста неприятно.Трябва почти след всяко пране да почистваш вътрешната част на вратата иначе тия мизерии могат да попаднат върху следващото пране и да останат по него като го извадиш.Мисля и утре да отскоча до един магзин секънд ханд да вида да ли имат милета и да прецена кое ще е по адвектния избор.Инче за сушене суша вътре,че до скоро имах проблеми с птици които кензат на балкона,проблема почти го разреших но пък времето се застудя.Така че ще се суши на балкона само в топлите месеци,през другото време вътре.
IMG_20171015_194816.jpg
Програмите са същите.
Автоматична 1 час,кратка 34 мин.
Ако я купиш,пиши.
Ще ти кажа как се увеличават плакнения,вода.
Барабана е достатъчно дълбок,така че 7кг сухи дрехи ги събира,може да си спокоен.
Виж пантата и езичето на люка,нямат нищо общо с тези на Уърпул.
IMG_20171015_205424.jpg
IMG_20171015_205435.jpg
Този пост е редактиран от Viking72; 15-10-17 в 22:14.
Това Миле се отписва.Току що говорих с фирмата,първо пералните явно са някои дефектирали и използвани бройки и поправени и ги дават нещо на идеята като ,,кола на лизинг,,Плащаш 20 евро на месец и сключваш договор.Като те се грижат за подръжката и след 5-тата година можеш да си избереш друга пералня от тях а тази си я пребират.Чак след 10-тата година вече нямаш ангажимент към тях.А до тогава си се набутал 2400 ойро
Тоест си я купил тази пералня 6 пъти понеже едно втора употреба миле е не повече от 350-400 евро.Няма такива мошенници като холандците,те за това имат и мангизи
Ще търся друга опция.
За 350-400€,трябва да е до пет години.
В Германия съм купувал 13 годишно за 95€.
Дори отремонтирано,не е проблем.На запад се ползват оригинални части на Миле.
Проблем е ако ремонтирано в БГ и то механиката.Не се подменят втулки,пружинни шайби няма.Калпави семеринги и лагери.
0.26.17.29-0_1.png
Това имам предвид.
Или ги поръчвам чрез БГ-сервиз,или приятели ги донасят от Германия.
По нормалните магазини има само семеринг-Менте.
То и затова инженерите на Миле направиха слабо място в механиката.Иначе се чупят след 25 години.
Този пост е редактиран от Viking72; 15-10-17 в 23:26.
Еми аз мисля да се оглеждам ако е втора употреба да е някой модел до 5 години следователно и толкова да е и ползван горе-долу.Не е проблем да е ремонтирано,или както предната ми пералня беше шоу модел и като са я слагали в магазина са я ударили долу в корпуса и имаше една вдлъбнатина и от 650 евра я взех за 350 и 8 години переше на пушилка, че претърпя и едно местене.Да е жив и здрав човека който ми я продаде,само хубава техника ми е продавал жалко че го няма тоя магазин вече.Само да не е ползвано до дупка,че повечето от втората употреба са ползвани и до втораДругия вариянт е пак чисто ново в ниския клас на бош,до 400 евро защото в момента толкова мога да дам на веднъж за друга пералня.Нещо такова примерно https://www.mediamarkt.nl/nl/product...l-1320086.html или такова https://www.mediamarkt.nl/nl/product...t-1428531.html Но до 400 евро пералня колко по добре да пере от тоя Урпол който е пак толкова? Да не се окаже както викат сърбите: ,,Исти *урец друго пакло,,
Този пост е редактиран от itallianeca; 16-10-17 в 00:43.
Хора, вие тези перални ги изкарахте "смисъла на живота си". Голямо чудо, големи драми за едно пране...