AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Предстои ми да сменя старата си пералня с горно зареждане Whirlpool, която издържа стоически 16 години вярна служба, но почна да прави проблеми с програматора.
Моля за съвет, при избор на друга. Спрял съм се на няколко модела
ПЕРАЛНЯ AEG L74270TLE | Перални | Перални | Домакински е&#
https://www.technomarket.bg/peralni/...65231-09150535
https://brosbg.com/aeg-l61060tle-product-12406
TECHNOHOME >Перална машина с горно зареждане Electrolux EWT-1266 ESW
От списък моделът на Whirlpool го дават с най-нисък шум при пране и центрофуга, но също така ме интересува надеждността.
Да оставя още няколко стинки за боклуците с марка Сиеменс. Пуснах пералнята на програма "Super 15", която се зарежда до 2 кг дрехи и позволява загряване до 40 градуса.
За 5-те минути на пране, загряване на водата нямаше. Засега 2 програми са реално неизползваеми. Това са: "Super 15" и "Wool". Немски цени с ниско качество.
Този пост е редактиран от brotzki; 06-10-17 в 23:38.
Най-добре направи тема за „скъпите боклуци” на Сименс.
То и на колата ти половината чарколяци са на Бош,ама нищо не казваш за тях.
Дали знаеш какво пишеш?
Ако,пералнята има проблем :
с температурен датчик
нагревател
реле
Ще изпише код за грешка!
Значи на другите програми загрява,а на тази не!?
И тези 15-минутни програми са само за освежаване на дрехите,а не за пране!
Този пост е редактиран от Viking72; 07-10-17 в 12:51.
За < 5 минути може да се загрее водата само в Юнга 3,5KWи "модерните" Delimano с 3KW, но не и в пералня с нагревател от 1900-2000W.
Старите Миле-та са с два нагревателя по 1.5kw,но и те нямат 15-минутни програми.
Всички перални имат слаби места,някои повече.
Когато си избираме пералня,трябва да се съобразяваме с много неща:
Гаранция,визия,глезотии и тн.
Иначе,ако трябва да се плюе по някой бранд?
Няма проблем !
Иначе мога да плюя върху всички с изключение на швейцарската ВИ-ЗУГ шведската АСКО,защото не са ми попаднали в ръцете.
Този пост е редактиран от Viking72; 07-10-17 в 23:34.
Candy C 420 ,над 20 години служба,отгледани две деца с нея.До ден днешен само веднаж сменявани лагери ,нищо друго.И то бяха сменени след 16-17 години служба...Е нема такава пералня никъде ....
Този пост е редактиран от Viking72; 08-10-17 в 00:14.
Така и направих.На две места имаше лека корозия по ламарината колкото лентичка под легенчето за прах,изшкурих,боядисах,смених лагерите и си я оставих нея.А тая пералня наистина е прала,не е щадена..Две деца,спомням си навремето жената и по три пъти на ден я пускаше.Отказах се да купувам нова.Пералнята е на 22 години,отвътре частите са като нови,ремъкът е като на комбайн...До сега мисля че само стария ми бойлер Елдом е изкарал повече от нея,смених го поради визуални забележки,иначе технически нямаше проблеми,а възрастта му - никой не я знае..В апартамента ние се нанесохме преди повече от 20 години,а стария собственик и той не знаеше кога го е купил..
cecogor02 не си взимай Whirlpool.Преди няколко месеца и мойта чуденка беше между Whirlpool и AEG,реших да заложа на Whirlpool и не съм доволен.Днес ще идва майстор,язък за хубавия дизайн.При тях всичко е маркетинг.Нито са толкова тихи колкото искат да ги изкарат,нито перат по тоя начин който искат да ги изкарат.Абе жмел от всякъде.Ако майстора установи дефект,ще искам направо да ми върнат парите и взимам едно аег и забравям за ядовете.Нито искам нова,още повече тая да ми я ремонтират.Ключовия момент е при избора, до като не си броил още парата,броиш ли един път парата ще ти вадат от девет кладенеца вода само и само да те убеждават че даден дефект е ефект.Чета и лоши отзиви за сервиза на Уърпул и то в Холандия,не ми се мисли как са в България.
Този пост е редактиран от itallianeca; 09-10-17 в 02:03.
Да се смея или да рева не знам взехме Gorenje w7203 дават я за 7кг.-няма шанс 5-6кг става.Кратката програма от 17 мин .мокри и толкова започва да центрофугира.Програмите са по три часа УЖАС ,но има опции за по кратко време , но с повече вода .Първите пранета супер след 5тото мяууууука кат котка ....... следващата ще е старата ,но след основен ремонт ,а тази има 5 г. гаранция като умре в кофата директно.
Добре мили хора,има цял форум от стотици страници.Четете няма значение дали като гости или регестрирани.Има много ценна информация!
За старите перални няма две мнения.
При здрав корпус,намиране на резервни части,винаги си заслужава ремонта.
Особено,ако си го извършвате Вие!
За тези програми около 15 минути съм писал.Стават за освежаване на дрехите,а не за пране!!!
А мяукането е от френската моторетка,която монтират Горение.
Този пост е редактиран от Viking72; 11-10-17 в 17:30.
Явно е с плитък барабан за това я дават уж 7кг. пък побира 5-6кг. И мойта е така.От начало го приех като компромис,ама после съжелявах.Другия път аз ще си търся пералня със дълбок барабан.Съветвамте и ти така да направиш.Иначе кратките програми са за освежаване.Примерно ако си правил барбекю на двора и дрехите са ти само опушени.