На Аристона има програма за освежаване 15 и 30 минути. Пере с препарат на 30 градуса и изплаква. Много са удобни.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
На Аристона има програма за освежаване 15 и 30 минути. Пере с препарат на 30 градуса и изплаква. Много са удобни.
То може да пише , че е за пране с вода и прах - въпроса е за какво става реално и за колко КГ е ...![]()
1.5 кг - 15 минути
2.5 кг - 30 минути
Хей аз имам 2 нови модела Hotpoint Ariston и ако говорите за кратките програми едната има само Еко Бързо Пране 30мин. 3кг.. Другата има повече Преди гладене и Свежест с пара по 20 мин. 2кг. и Бързо пране 30мин. 3,5кг. Иначе аз винаги пера на Против Петна бързо 60мин 4,5кг. но може и повече кг.
Ето това са моделите: Hotpoint Ariston FMSF 702B - тази е слим и Hotpoint Ariston RDSG 86407
Я обясни,как ще се изперат мръсни дрехи на 15-минутна програма?
Потни дрехи-това е за освежаване.
Може да си ги облякъл преди час,щом си се изпотил-дрехите в пералката.
Затова са тези програми.
Имай предвид,че прането с годините не се е променило.Само пералките станаха чупливи като американски совалки.
Този пост е редактиран от Viking72; 13-10-17 в 22:24.
Щото рушката совалка се счупи на земята.
Мятам малко стинки за екстрата на Сиеменс knittenrschutz "Предпазване от измачване". Едно намаленя на оборотите не значи предпазване от намачкване. Уж някакъв специален режим на центруфугата с разклащания. Намачкването е същото с/без включено knittenrschutz "Предпазване от измачване".![]()
Остави совалките.
При теб не знам как функционира тази програма.
Иначе след основно пране,ако не се изключва пералнята, през определено време се премятат дрехите „на сухо”.Това продължава около 25минути.След това пералнята изключва сама.
Дрехите се мачкат много,когато се оставят да престоят влажни в пералката повече време.
Пералнята щом започне да разклаща повече за дадения модел при центрофуга-това води до проблеми.
Този пост е редактиран от Viking72; 14-10-17 в 15:20.
Това с прането или дори освежаването за 15 минути ми се струва апсолютен маркетингов трик бла-бла-бла.Като всички други екстри които са анонсират с цел продажби и като купиш пералнята виждаш че не е нищо повече и като пране и като функционалност от старата ти която е излязла преди 15 години на пазара и е с точно с три копчета,че са и даже по зле.За едно освежаване за според са нужни поне 30 минути, а за пране като хората 2 часа.Сега като новата пере за 1 час,често вадя неща не кой знае колко замърсени неизпрани.Така или иначе до година тая пералня ще я подаря на близки,може да си търся някой стар бош или миле втора употреба(колкото и да сам противник на перални втора употреба) поне знам че за разлика от новите боклуци перат с много вода и качетствено,а не като сегашните само ги навлажни нажлажни,центруфугира ги малко и айде изпран си.
Новите Милета и те имат възможност да перат
с повече вода,сравнение с другите брандове.
24 годишният ми Уърпул пере с много вода/пълни до средата на люка/,обаче и той не пере както трябва.
Така,че вече за Уърпул няма да пиша,защото почвам да се повтарям.
Този пост е редактиран от Viking72; 14-10-17 в 15:35.
Разклащане няма как да има, като всичко е в пакет. Относно прането на програми по 1-2 час и такива на 30 минути ,разлика в качеството на изпиране няма. Правил съм си експерименти, както и с/без knittenrschutz "Предпазване от измачване". Слагат некви екстрички, за да ти вземат парите. Качеството в изпирането при пералня от 300 и такава от 1300 лв, няма.
Добре де,защо купи Сименс за 1.3к и сега плачеш?
Да беше купил Нео-Мео или Краун-Маун за 300 левчета.Поне нямаше да се жалваш всяка седмица.
За тези нови програми с разклащане при центрофуга против мачкане-Ти писа!Иначе обясних как работи тази програма.И не всички пералки са стабилни при центрофуга,някои разклащат.
Нямам намерение да пиша след всеки твой пост!Но се налага,от небивалиците,които пишеш ще заблудиш много хора.
Не знам,какво целиш?
Сериите на Сименс IQ 700 и 800 са с разглобяеми казани.Ниските серии са с лепени.
Пералните Сименс перат добре,това че колегата пише субективно мнение е негов проблем.
Цени не коментирам,защото има хора с различни финансови възможности.
Редно е всеки да прецени за себе си
Цена-Качество.
Най-големият проблем вече е носача на барабана.
В темата за Бош wae серията със счупен носач.Писах в темата, и на колегата на лични за фирма,която ще го изработи в София.
Намерих я за половин ден!
Иначе попаднах и на други фирми,за които изработката не е проблем,но не им се занимава с дребни поръчки.
Българска работа!
Този пост е редактиран от Viking72; 14-10-17 в 18:25.
Никого не заблуждавам, споделям резултати след пране , а не данни по каталог. Не вярвам, че някой се интересува дали казаните се разглобят и лепят с калай и поялник. Да не си сменяш ръждясалите прагове и ботуши на колата? Всичко това е отживелица за кърпенето на казани, било то и за ракия.
П.с. Цена-Качество, но без разлика в качеството на изпиране. Понимаешь!? И без да имаш поглед в/у прането на Сиеменс, коментарите са излишни.
И какви са тези католози,щом пишеш че 15-минутна програма е за пране?
Не е произведена още тази п
ералка.
Освежаване на изпотени дрехи за 15 минути е едно,а пране на мръсни друго.
Теб някои неща,ако не те интересуват има хора,които ги интересува!
Така,че всяка информация е много ценна!
Появят се много кадърни и сръчни потребители,които се нуждаят от минимална помощ!
На такива хора се помага,те се интересуват!
Броцки,ползвал съм и втора употреба на Сименс,переше!
Това,защо е изхвърлих съм писал по темите.
Единствено не пере Уърпул-стар нов няма значение.Перлите перяха по-добре,нищо че тръгваха да търсят простора.
Продай си Сименса,щом не си доволен.
LG е пералня,която пере добре и е тиха.
Има модели около 600-700 левчета
LG-то е готино докато изтърве семирингата,няма нужда от директ драйв.
После нова пералка.
Така,че дали ще сменяме прагове на Опел..без коментар.
Броцки всичко това го пиша за хората,които могат да си направят ремонта сами.
Пак ще се откажа да пиша в тази тема,ще пиша само в ремонтите.
А за пране,освен да се снимам с различни перални за доказателство.Различните брандове нямят голЕма разлика в прането ! Едните го правят,а другите НЕ!
Само изгъзиците са повече!
Прегледай темата,никога не съм правил компромиси.
Слабите места съм ги изкарал от Миле до Индезит.Така,че топлата вода е открита отдавна.
И честно да ти кажа Броцки,вече ще помагам само за ремонти.,За изборът се оправяйте.
Тази тема не ме интересува,защото...
Желая на всички Успех с избор на пералня!
Този пост е редактиран от Viking72; 14-10-17 в 19:53.
Аз лично не съм много сигурен да ли има смисъл да се набрули повече от 800-900лв за чисто нова пералня пък ако ще Миле да е.И Сименс са водят за добри перални, но колегата Brotzki с пералня за 1,3к лева и само ядове,което е отвратително.И пералнята е техника от групата на хигиенични уреди които ако си ползвал веднъж и решиш да я върнеш понеже не си доволен няма как пак да я сложат да я продават в магазина.Ако имаш проблем след месец, ремонт майка.Тоест все едно си купил дефектирала пералня.И ако си набрулил над 1000 и кусур лева ще ти идва да си направиш харакири.Ако ще се взима пералня от най-високия клас може би е по удачно секънд ханд,ако е издържала някъде 5 години и работи добре значи се е доказала вечеА и в секънд ханд магазина се дава поне година гаранция,аз другата седмица мисля да преслушам един такъв дискаунтър да видим какво се търгува там и на какви пари.