AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Забърсването става веднъж годишно при нормално пускане на пералнята. Чистенето след всяко пране не е работа.Събирането на вода и прах по гумата е някаква недомислица. Въобще толкова дълбока гума с такава извивка е предпоставка за събирането им.
Този пост е редактиран от avenger; 08-03-18 в 21:16.
Що се опитваш да ме дразниш?
Маншон с забърсва след всяко пране,но за теб не важи.
Знам,че си любител на мухъл и неговото отстраняване..
Ползвал съм различни перални,италиански немски-различни марки и модели,никога не е имало мухъл.
Ако мислиш,че си открил топлата вода-не,не си познал!
И не искам да пишеш свободни съчинения!
Мухълът е болест,дали в чекмеджето за прах,или в маншон и..
Този пост е редактиран от Viking72; 08-03-18 в 02:13.
Никого не дразня,камо ли вас. Нямам отношение към термалната вода. Няма проблеми с мухъл в чекмеджето. Добре е направено.
Видях реклама на перяща топка за пералня. Ползвате ли такива, споделете отзиви ?
Този пост е редактиран от brotzki; 08-03-18 в 21:49.
За Викинга :
Нали искаше да ти я покажа тая - 92-3 някъде е купувана, още нищо не е сменяно, пере с много вода,
Ама струваше малко повече от жигулито ми , имаше само 1 брой в 1 магазин във Варна.
Аз скоро пенсионирах един шведски Електролукс с карантия на AEG от 92 година.Проблема му беше, че програматора/механичен/ блокира на една програма като пере и трябва да се побутне. Иначе всичко друго е чук.
Да се похвалим, казвате... Аз пък скоро свалих в мазето (и свързах, за да може да работи) една Перла 73 - набор 1977. Работи си безупречно. Веднъж са й сменяли един клапан, че се спука от замръзнала вода (родителите ми я бяха изнесли навън при един ремонт), а преди 6-7 години аз смених източващата помпа, защото беше клеясала. Като за 40+ години, мисля доволно добре се представя. Но това няма да ме накара да твърдя, че е най-добрата техника, нито че новите са боклук
И семейната (купувана още от покойните ми родителите) Перла04 изкара към 25г. служба, но накрая много ръжда хвана и я изхвърлих преди 6-7г. работеща все още.
Не съм я отписал.Мисля да я закарам на вилата.Ако имаш координати ми ги дай.Скоро я отварях и вътре е като нова. Жал ми е да я бракувам
Като решиш да е ремонтираш,пиши на лични за да ти дам координати къде да ми го пратиш.
Ще го занеса на ремонт и ще ти го върна.
Смятам,че с демонтаж и монтаж ще се справиш.
---------
Ето как се защитават сплавите да издържат на агресивното въздействие на прахове.
IMG_20180309_153021.jpg
IMG_20180309_150615.jpg
IMG_20180309_150511.jpg
Този пост е редактиран от Viking72; 09-03-18 в 16:35.
Незнам в България как е,ама тук половината перални са в банята ,другата половина в кухнята.В банята споедн мен бързо ще даде фира заради влагата и има по голяма склоност към вмерисване на дрехите.Добре, че мойта е в кухнята.Наскоро идваха в къщи водопроводчици за други проблеми и видяха, че нямам сифон на тръбтата в , която е вкаран маркуча за отичащата се вода от пералнята и казаха, че задължително трябва да има, за да нямам проблем с воня.Не че съм имал някога проблем с воня от тази тръба де, но сега е със сифон.А на въпроса на brotzki ,,Каква марка пералня да му се препоръча?,, Оф знам ли...всичките са един дол дренки.Времената на добре перящите и здравите перални отмина.Аз съм се премирил с моя ,,кош,, и не му се ,,вталясвам много,, важното е дрехите да са чисти на другото майната му. Кога здаде багажа и ремонта е по скъп от която и да е нова я хвърлям и съм решил при следващата да гледам единствено с колкото се може повече гаранция, дали има опция за връзка със станция мир ми е все тая.
Да, повече от 500лв и с 5 години гаранция, са пари за датчици, излишни кабеляци, а принципът е един и същ - вода + прах = казан. Поне да беше меден
Само дето изгоряха 1 300лв за немски боклук, който нито пере качествено, нито е толково безшумен. Напротив, много лашка, вибрира и шуми. Иначе в сайтовете:
- Антивибрационен дизайн: повече стабилност и безшумност при работа
- Шумоизолация чрез дънната плоча
Ярмомелката ауф Дойчланд. На Фил Колинс барабани са по-тихи.
Този пост е редактиран от brotzki; 15-03-18 в 20:46.
Я потърси друг клип,щото тези от Сименс са го блокирали!
Много антиреклама взе да им правиш,така че може някой агент на SS да те посети.
- - - - - - - - - -
печка Неф 1919 година.jpg
Ето ти нещо сто годишно от Дойчлянд,което още не могат да направят турски и български фирми! А ти пишеш за перални.....
- - - - - - - - - -
Новинарска статия 1957 година.jpg
Чети,знам че се справяш с езика на швабите.
-----
Каквото и да сложиш без нивелация директно върху ламинат ще е резачка!
Специално за хладилник поръчах 3см/дебелина/ мраморна плоча,защото се получаваше нещо подобно.
Това твоята пералня ли е?
Нещо капака ми изглежда нов,а не лепен!
Този пост е редактиран от Viking72; 15-03-18 в 21:46.
Една група руснаци имат малко по-различно виждане за техниката преди 1920 - 1925 година. Става въпрос за цялата гама техника и технологии.
Сигурно и в другите държави има такива поддръжници на подменената история на човечеството, но не знам как точно да търся. Особено става въпрос за периода между 17 и 19 век до към 1925. Включително Първата Световна Война.
Днес гледах кратко филмче за Титаник, на което са показани снимки от кораба и неговия близнак. Основната част на корпусите му са направени без нитове, а надстройката - само с тяхна помощ. Предполагат, че е ползвана технология на заваряване. Въпреки че първите опити за свързване на метали със стопяем електрод са правени през 1927, както твърдят авторите. Индустриалното приложение на заваряването е доста по-късно.