AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Не знам,едва ли!
Това е част от историята на Неф,но повече за нея ще пиша в темата за готварски печки и фурни.Тази премиум марка има страхотни нововъведения в областта на техниката за готварство.
отново си в грешка. всичко е нивелирано и нагласено. Предишната пералня нямаше ядове. Всичко е ток.
Ярмомелката трака отвътре и пренася вибрации. Барабана прави дълъг ход навътре и навън,което предизвиква лашкане.
Печките ги сложете в друга тема
Хладилник на плоча. Направи му дансинг
Ами като ти трака резачката,се обаждаш на Сотиров.Тук няма да ти решим проблемите,защото са много..
Я ми сложи нивел отгоре,за да видим,защото вече не ти вярвам за нищо!
Толкова много Бошове и Сименс има във форума.
Един руснак ми показа четвъртата серия на Бош и се опита да ме убеди,че е с фабричен дефект,а познай дали успя?
Този пост е редактиран от Viking72; 15-03-18 в 22:21.
brotzki , при теб най-вероятно не е това ,но при мен метален банел на сутиен беше минал
през дупките на казана(не е меден и се закачил долу за нагревателя.Звука беше същия!
Та не знам - възможно ли е при теб?
п.с. друг банел пластмасов се беше натрошил в помпата - съответно всички женски в къщи (само 3) бяха строени,
да си перат атрибутите в специални торбички или следващия път те висят с майстора цял ден и си плащат масрафа.
За да прави барабана движение напред назад,това означава, че гаранционна пералня се сменя с нова.Тази в сервиза е разглобяват за части.
Ти в момента ме убеждаваш,че имаш голям аксиален луфт.Действително,ако е така се обаждай,където трябва.
Този пост е редактиран от Viking72; 16-03-18 в 01:30.
Изненадващо се спрях на LG F4J5QN3W за 650 лв. Приоритет номер едно ми беше тишината. Тази била най-тихата, заради direct drive-а. Като извъртя няколко перални ще напиша как е в сравнение с Electrolux EWF1287HDW
Направиха ми лошо впечатление плитките барабани на новите модели на Electrolux и AEG.
До bobbby11
Силтал.jpg
Много поздрави на твоят майстор от Викинга!
Индезитски или аристонски носач ще стане на Силтал.
Предполагам,че лагерите са 203 и 204.
Този от снимката е с дължина на лъч 20,6см и дължина на вал 11,2см за лагери 203 и 204.
Това те интересува,ако има разлика във втулката-при стругар да направи нова.
Щом си от Софето,носиш го на прахово боядисване и Силталката ще изкара още 25 години.
За донор има риск,все пак тези перални са над 20 години.
Купувал съм и един път ударих греда,носачът беше много корозирал.
Другото трябва да си направиш много добре сметката,колко ще излезне ремонта-части и труд.
Това е на-тежкият ремонт за една пералня.
Много често разходите доближават до цената на евтино Беко,а някои марки го подминават.
------
Разгледах обявите за Силтал,на повечето разглобени носачите са счупени или продадени.Така,че или намираш читав стар или нов.При комплект с казан и барабан рискът си остава.
Този пост е редактиран от Viking72; 21-03-18 в 15:03.
Боби11,ето и добри лагери
лагер с високо температурна грес.png
Купуват се от представителите за БГ,а не от железариите и резервни части за перални.
Ако ти се видят скъпи може и с обозначение
zz c3 или 2z c3.
IMG-3d58037dea87f7d0b0c3b8124a85fc5b-V.jpg
IMG-ad5cf044a1330e95818fc1e2e348c9ca-V.jpg
IMG-66a42c4f1cb67689f7542ab14fe7dd44-V.jpg
IMG-d96497f3ec1f4e6401aa352c28abe2fd-V.jpg
IMG-3666e1b71a5b0a132b186b386d94350f-V.jpg
IMG-f522efa3791fdf1642e71e5d46ee7ff0-V.jpg
Този е Силталски,ако е със същите размери го има в Пловдив.
Нали питаше за прахово?
Ти си прецени дали си заслужава смешната сума от около осем левчета?
IMG_20180323_202945.jpg
Във Филибето има търговци,които знаят как да работят.С едно обаждане ми пратиха снимки и размерите.
Естествено,че има и такива,които не знаят какво продават.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-03-18 в 22:44.
Здравейте,
Нека да си изкажа моето мнение! Но първо едно благодаря на @Viking72.
С няколко изречения. Моето лично мнение към всички, които им предстои да си закупят нова пералня. Имате точно две крайности.
- оборотна (залагате на гаранцията и колкото ви издържи.)
- вечна - Miele
А сега и малко повече подробности. Само Miele се предлага с стоманен казан и всички останли са с пластмасов който като се разбие по-добре да си купите нова пералня.
Лично съм ходил да гледам всяка една пералня с какъв казан е ами искам да ви кажа, че дали е от 500 до 2500 всичките са с пластмасов. С други думи няма никакво значение просто е по-добре да е по-безшумна, да има желаните от вас опции и най-вече да е с максимална гаранция която мисля е 5 години.
Аз лично закупих следната пералня и искам да ви кажа, че просто няма място за сравнение с нито една друга марка. Начин на изработка, вложени части, инжерна мисъл, упътване дори. Качество на 10000 %.
Miele WDB 030 WCS - WDB 030 WCS - Перални - Продукти
Боби 11,
Силтал.jpg
AS-25х47х10/12
AS/формата/ с прахозащитен ръб,има метална вградена вложка и пружина.Обикновено са NBR-Акрилнитрил-бутадиенов каучук и много рядко от АСМ или FPM/акрилатен и флуорен каучук/.
Затова не се набива/млати/ с чук!
Лагерното тяло на Силтал позволява да се постави на автомонтьорска преса.Монтаж на семеринг и лагери се запресоват.
В работната част на семеринга/където върти втулката/ температурна грес до 150°С и си свиркай.Все едно е излезнала от завода.
Този пост е редактиран от Viking72; 25-03-18 в 09:55.
Няма нищо вечно на този свят.
Miele също се развалят и имат пластмасови казани.Виждал съм такива,основно се правят за американският пазар. Някъде назад в темата съм качвал снимки.Казанът е разглобяем и е изработен от качествен материал.Противотежестите са чугун и всичко е балансирано.А в случая е по-важното казана да се разглобява и механично да е здрава.Обаче има и друг момент,тези ремонти излизат скъпи,така че зависи кой от коя страна гледа на нещата.
Иначе съм съгласен с Аркадиеца за другите неща,които е написал.
Тази,която си купил всичко е неръждаема стомана.
Имаш и опция за влизане в сервизното меню,за промяна/брой/ на плакнения,количеството на вода,охлаждане/на вода преди изхвърляне/ и време за центрофуга.
Засега няма да пиша как става,защото някой притежател на този модел може да обърка нещо и да ми тегли майните.
----------------------------
Боби 11,носача от Аристон,който става го дават с втулка 27мм.Предполагам,че е печатна грешка,но дори и да е така няма проблем.Носиш на стругар и сваля 2мм от нея.За семеринг и лагери съм сигурен!
Този пост е редактиран от Viking72; 25-03-18 в 15:03.