Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
939. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

93 9.90%
  • Beko

44 4.69%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

73 7.77%
  • Candy

41 4.37%
  • Electrolux

70 7.45%
  • Gorenje

102 10.86%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

88 9.37%
  • Indesit

81 8.63%
  • Miele

44 4.69%
  • LG

37 3.94%
  • Neo

8 0.85%
  • Panasonic

10 1.06%
  • Samsung

40 4.26%
  • Siemens

28 2.98%
  • Whirpool

85 9.05%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.49%
  • Други

47 5.01%
Страница 21 от 367 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 5493
Like Tree1151Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

За Кандито съм аз. Не само заради 5те години гаранция. Много хубава вещ е, ще хареса на жена ти. А бързата програма е незаменима!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

В крайна сметка съм се спрял на
    EWF 127413W
    https://www.youtube.com/watch?v=IA32KJxHy2Q#
    - малко е сложничка, но има Time Manager и нощен цикъл, не че TM ми трябва много де... но цената и е добра или тази
    EWP 106200W
    https://www.youtube.com/watch?v=JtFuuFXuEVs#
    по-опростена е, а и има отделна врътка за температурата
    Кой според вас е по-добрия вариант?

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

1-вия. 2-рия няма предпране.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Набелязал съм си и още един модел от Зора , но пък ме притеснява че на врътката ги има и градусите, ако тръгна да я въртя начесто да не се прецака... Освен това е произведена в Словакия, както някои Whirlpool-и, не знам дали нямат нещо общо.
    https://www.youtube.com/watch?v=jx6pho5ihDE#

127413W и 106200W са произведени в Полша уж. Първата има и нощен цикъл и издържа до повече обороти-може би това е плюс,т.е. памучните бих ги пускал на 900, освен това миналата седмица я гледах в Техномаркета, онзи ден я нямаше, вчера пак я имаше, явно се грабят много. 106200W е 549лв, 106310W - 569лв, 127413W -579 Какво мислите по въпроса?

6. Тук е от
    Sep 2011

Мога само да ти кажа да не вярваш на написаното на информационните табели в "Зора". Преди няколко дни бяха написали за една пералня BOSH, че е произведена в Словения. Естествено отзад на табелката на уреда си пишеше Турция.
    Питах консултанта защо не го оправят, а той заяви, че така са им го пуснали като надпис . / Всичко това в провинцията/.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Нощния цикъл не е нищо особено (просто е рекламен трик) - спира центрофугата през цялото пране и остава водата в казана при последното плакнене. Все едно задържане на изплакването (то направо са си сложили една и съща функция два пъти, под разл. найменование). Нощен цикъл имат и EWF 127413 W, и EWF 106310 W. Абсолютно ненужна функция за мен. Според мен, най-добре е EWF 127413 W, от тези, които си посичил.

8.  

9. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Имаме Аристон с тази функция нощен режим, май че се води "Лека нощ". Пуснахме един единствен път за проба и повече няма да повторим. Прането макар и без центрофуга продължи около 4 часа при нормални 2 часа. Заранта се губи време за центрофугиране. Както е писал колегата по-горе рекламна и напълно излишна функция.

10. Тук е от
    Dec 2010

привет на всички ! харесах си пералня hoover с транспортен дефект , 1400 об. 8 кг. 540 лв. не прочетох нито едно мнение за тази марка . моля отбора на знаещите за помощ . благодаря предварително .

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Частите за екзотичните марки са трудни за намиране при евентуален ремонт.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Днеска ходихме с майка ми до Технополиса и EWP 106200W е 500лв - промоция. Мисля нея да я взема. Предпрането, не е толкова важно да го има, поне според майка ми. Само я притеснява филтъра, че е в барабана. В полските форуми нямаше нито едно лошо мнение за нея, казват, че била без излишни функции, несложна и пере много добре. Само, че ако е по-стар модел, да не вземат да ми пробутат някоя с дефект. Това ме притеснява единствено. Важното да е надеждна. Като функции нямам кой знае какви изисквания. EWF 127413W е по-нов модел, останали са само мостри а и е по-сложна, вярно 7 kg и 1200 оборота, ма според мен май има няква уловка тук. Хем сложна хем евтина. Четох едно мнение за EWT 10410W, която е с Time Manager и още куп функции за 569лв, и че след 2-3г употреба почнала да пуска няква смазка от лагерите и оставяла петна по дрехите - бяха 2 мнения.

13. Novice
    Тук е от
    Jun 2011

От 3 дни имам пералня. Казвам че имам пералня, защото предишната пералня беше Перла 04 варант и въпреки че переше някак си, се изискваше покрай нея да има някой, който да наблюдава състоянието на програмата и параметрите й. Въз основа на нейните качества, съпругата ми дефинира какво точно иска да има в новата пералня:
    1.Да има отложен старт
    2.Да пере с по-малко вода
    3.Да изцежда дрехите значително по-добре
    4.Да е по-тиха при идентични обороти на центрофугата
    5.Да не бие ток от нея
    Избрахме и взехме следния модел на Bosch - WAQ 24440 BY - испанска сглобка
    Разбира се сравнение с перлата не може да бъде направено. Като видях как разпенва и как излиза прането от нея, ми стана ясно че не може с една пералня да се кара по 30 Години, защото и технологията и химията вървят заедно. В края на краищата най-важно е как пере, но също така спокойствието и комфорта, който се създава от новите технологии играе много важна роля в живота. Дано да нямам проблеми с нея. Като знам че няма да работи с пълен товар, съм спокоен, че ще изкара дълго и ще ми служи вярно.
    Ето защо няколко съвет от мен към следващите:
    1.определете си изискванията точно.
    2.не очаквайте безшумен електроуред на 1000+ оборота - това е като перла на 400 - максимума за времето си
    3.купете пералня с малко по-голям капацитет отколкото планирате да ползвате - така няма да перете на ръба на възможностите на електроуреда - ще изкара по-дълго.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от smotleycrew
    От 3 дни имам пералня. Казвам че имам пералня, защото предишната пералня беше Перла 04 варант и въпреки че переше някак си, се изискваше покрай нея да има някой, който да наблюдава състоянието на програмата и параметрите й. Въз основа на нейните качества, съпругата ми дефинира какво точно иска да има в новата пералня:
    1.Да има отложен старт
    2.Да пере с по-малко вода
    3.Да изцежда дрехите значително по-добре
    4.Да е по-тиха при идентични обороти на центрофугата
    5.Да не бие ток от нея
    Избрахме и взехме следния модел на Bosch - WAQ 24440 BY - испанска сглобка
    Разбира се сравнение с перлата не може да бъде направено. Като видях как разпенва и как излиза прането от нея, ми стана ясно че не може с една пералня да се кара по 30 Години, защото и технологията и химията вървят заедно. В края на краищата най-важно е как пере, но също така спокойствието и комфорта, който се създава от новите технологии играе много важна роля в живота. Дано да нямам проблеми с нея. Като знам че няма да работи с пълен товар, съм спокоен, че ще изкара дълго и ще ми служи вярно.
    Ето защо няколко съвет от мен към следващите:
    1.определете си изискванията точно.
    2.не очаквайте безшумен електроуред на 1000+ оборота - това е като перла на 400 - максимума за времето си
    3.купете пералня с малко по-голям капацитет отколкото планирате да ползвате - така няма да перете на ръба на възможностите на електроуреда - ще изкара по-дълго.
    10 ноември идва все някога рано или късно .Направи жена си герой на социалистическия труд ия заведи една седмица на СПА някъде

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Още умуваме тук, мислиме и Бош да вземем. За момента гледам, че WAE 2036 SBY я има тук http://www.technopolis.bg/b2c/detail...H-WAE-2036-SBY
    Само, че в магазина ми казваха, че била турска, те толкоз и знаят де, в Техно-Микс има една друга на промоция, която е 639лв и пише 20366 BY http://techno-mix.com/product/74/bosch-wae-20366-by. Дали е същата и отново полско производство ли е?

17. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте,форумци!И аз благодарение на всички вас си купих пералня-BOSH 2036.Пера вече няколко пъти с нея и много ми харесва.Старата беше Уърлпул и не че не работеше вече,но...все трябваше да е под наблюдение,а и наистина отгоре на гумите-понеже е с горно отваряне-си живееха колонии от микроорганизми!Трябваше доста често да се почиства....Вива Интернет!

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

След дълго умуване и караници взехме http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-EWF-127440-W. Утре ще ни я доставят. Аз предложих Bosch WAE 2036 от която имаше точно една бройка останала на склад или тази новата в момента на промоция от Техно Микса. На наште консултантите в магазина им казаха, че била турска а може би испанска или полска , аз им говорих разни неща, че май всъщност е полски модела и стана една дандания... Ама кво да се прави. Ходихме и в Техномаркета, от там от хубавите Електролукси и от по-евтините AEG-та нищо не е останало . Хората са ги разграбили като топъл хляб. Надявам се да нямаме проблеми с Electroluxa .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 367 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 19:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 13:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе