За Кандито съм аз. Не само заради 5те години гаранция. Много хубава вещ е, ще хареса на жена ти. А бързата програма е незаменима!
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
За Кандито съм аз. Не само заради 5те години гаранция. Много хубава вещ е, ще хареса на жена ти. А бързата програма е незаменима!
В крайна сметка съм се спрял на
EWF 127413W
https://www.youtube.com/watch?v=IA32KJxHy2Q#
- малко е сложничка, но има Time Manager и нощен цикъл, не че TM ми трябва много де... но цената и е добра или тази
EWP 106200W
https://www.youtube.com/watch?v=JtFuuFXuEVs#
по-опростена е, а и има отделна врътка за температурата
Кой според вас е по-добрия вариант?
Набелязал съм си и още един модел от Зора , но пък ме притеснява че на врътката ги има и градусите, ако тръгна да я въртя начесто да не се прецака... Освен това е произведена в Словакия, както някои Whirlpool-и, не знам дали нямат нещо общо.
https://www.youtube.com/watch?v=jx6pho5ihDE#
127413W и 106200W са произведени в Полша уж. Първата има и нощен цикъл и издържа до повече обороти-може би това е плюс,т.е. памучните бих ги пускал на 900, освен това миналата седмица я гледах в Техномаркета, онзи ден я нямаше, вчера пак я имаше, явно се грабят много. 106200W е 549лв, 106310W - 569лв, 127413W -579 Какво мислите по въпроса?
Мога само да ти кажа да не вярваш на написаното на информационните табели в "Зора". Преди няколко дни бяха написали за една пералня BOSH, че е произведена в Словения. Естествено отзад на табелката на уреда си пишеше Турция.
Питах консултанта защо не го оправят, а той заяви, че така са им го пуснали като надпис . / Всичко това в провинцията/.
Нощния цикъл не е нищо особено (просто е рекламен трик) - спира центрофугата през цялото пране и остава водата в казана при последното плакнене. Все едно задържане на изплакването (то направо са си сложили една и съща функция два пъти, под разл. найменование). Нощен цикъл имат и EWF 127413 W, и EWF 106310 W. Абсолютно ненужна функция за мен. Според мен, най-добре е EWF 127413 W, от тези, които си посичил.
Имаме Аристон с тази функция нощен режим, май че се води "Лека нощ". Пуснахме един единствен път за проба и повече няма да повторим. Прането макар и без центрофуга продължи около 4 часа при нормални 2 часа. Заранта се губи време за центрофугиране. Както е писал колегата по-горе рекламна и напълно излишна функция.
привет на всички ! харесах си пералня hoover с транспортен дефект , 1400 об. 8 кг. 540 лв. не прочетох нито едно мнение за тази марка . моля отбора на знаещите за помощ . благодаря предварително .
Частите за екзотичните марки са трудни за намиране при евентуален ремонт.
Днеска ходихме с майка ми до Технополиса и EWP 106200W е 500лв - промоция. Мисля нея да я взема. Предпрането, не е толкова важно да го има, поне според майка ми. Само я притеснява филтъра, че е в барабана. В полските форуми нямаше нито едно лошо мнение за нея, казват, че била без излишни функции, несложна и пере много добре. Само, че ако е по-стар модел, да не вземат да ми пробутат някоя с дефект. Това ме притеснява единствено. Важното да е надеждна. Като функции нямам кой знае какви изисквания. EWF 127413W е по-нов модел, останали са само мостри а и е по-сложна, вярно 7 kg и 1200 оборота, ма според мен май има няква уловка тук. Хем сложна хем евтина. Четох едно мнение за EWT 10410W, която е с Time Manager и още куп функции за 569лв, и че след 2-3г употреба почнала да пуска няква смазка от лагерите и оставяла петна по дрехите - бяха 2 мнения.
От 3 дни имам пералня. Казвам че имам пералня, защото предишната пералня беше Перла 04 варант и въпреки че переше някак си, се изискваше покрай нея да има някой, който да наблюдава състоянието на програмата и параметрите й. Въз основа на нейните качества, съпругата ми дефинира какво точно иска да има в новата пералня:
1.Да има отложен старт
2.Да пере с по-малко вода
3.Да изцежда дрехите значително по-добре
4.Да е по-тиха при идентични обороти на центрофугата
5.Да не бие ток от нея
Избрахме и взехме следния модел на Bosch - WAQ 24440 BY - испанска сглобка
Разбира се сравнение с перлата не може да бъде направено. Като видях как разпенва и как излиза прането от нея, ми стана ясно че не може с една пералня да се кара по 30 Години, защото и технологията и химията вървят заедно. В края на краищата най-важно е как пере, но също така спокойствието и комфорта, който се създава от новите технологии играе много важна роля в живота. Дано да нямам проблеми с нея. Като знам че няма да работи с пълен товар, съм спокоен, че ще изкара дълго и ще ми служи вярно.
Ето защо няколко съвет от мен към следващите:
1.определете си изискванията точно.
2.не очаквайте безшумен електроуред на 1000+ оборота - това е като перла на 400 - максимума за времето си
3.купете пералня с малко по-голям капацитет отколкото планирате да ползвате - така няма да перете на ръба на възможностите на електроуреда - ще изкара по-дълго.
10 ноември идва все някога рано или късноПървоначално публикувано от smotleycrew
.Направи жена си герой на социалистическия труд ия заведи една седмица на СПА някъде
![]()
Още умуваме тук, мислиме и Бош да вземем. За момента гледам, че WAE 2036 SBY я има тук http://www.technopolis.bg/b2c/detail...H-WAE-2036-SBY
Само, че в магазина ми казваха, че била турска, те толкоз и знаят де, в Техно-Микс има една друга на промоция, която е 639лв и пише 20366 BY http://techno-mix.com/product/74/bosch-wae-20366-by. Дали е същата и отново полско производство ли е?
Здравейте,форумци!И аз благодарение на всички вас си купих пералня-BOSH 2036.Пера вече няколко пъти с нея и много ми харесва.Старата беше Уърлпул и не че не работеше вече,но...все трябваше да е под наблюдение,а и наистина отгоре на гумите-понеже е с горно отваряне-си живееха колонии от микроорганизми!Трябваше доста често да се почиства....Вива Интернет!
След дълго умуване и караници взехме http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-EWF-127440-W. Утре ще ни я доставят. Аз предложих Bosch WAE 2036 от която имаше точно една бройка останала на склад или тази новата в момента на промоция от Техно Микса. На наште консултантите в магазина им казаха, че била турска а може би испанска или полска, аз им говорих разни неща, че май всъщност е полски модела и стана една дандания... Ама кво да се прави. Ходихме и в Техномаркета, от там от хубавите Електролукси и от по-евтините AEG-та нищо не е останало
. Хората са ги разграбили като топъл хляб. Надявам се да нямаме проблеми с Electroluxa
.