Бюджетните модели и на двете марки/тези са такива/ се правят в заводите на Зануси в Италия.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Бюджетните модели и на двете марки/тези са такива/ се правят в заводите на Зануси в Италия.
АЕГ от много време е собственост на Електролукс,като от славното и минало са останали само трите букви!До колкото си спомням преди пералните с горно зареждане се събираха във Франция,всичко останало правят жабарите-няма горен,няма долен клас!Няма и перални правени от русокоси шведки!
Дано на поп да уцеля тогава![]()
Здравейте, искам да ви помоля за един съвет. Двоумях се между тези два модела WHIRLPOOL AWO/C-61000 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria и SAMSUNG WF-60F4E0N0W :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria , но от магазина ми предложиха тази SAMSUNG WF-60F4E0N2W :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria та се чудя коя да взема,прочетох най-различни мнения,всеки казва различни,вземи тази марка,не вземи онази,още събирам мнения... четох, че и колкото по-малко електроника имало в пералнята,толкова по-добре било. Или поне да ми кажете какво точно да гледам, да има или да няма, като конфигурация до тези пари,защото става въпрос за 2ра пералня в къщата. да е инверт задължително ли (за тях четох, че ако има напрежение в мрежата по-лесно горяли)? Благодаря предварително за отговора!
Не пускай нова тема,при положение,че има основна такава!
Този пост е редактиран от avenger; 25-10-13 в 21:56.
От тези които си ги изброил първата само и единствено заради удължената гаранция.Инвертор,според скромното ми мнение само климатик.А от Самсунг само телевизор![]()
Здравейте, избрал съм си 2 модела перални на Горение. Искам да помоля по-знаещите да ми препоръчат коя е за предпочитане.
https://www.technomarket.bg/products...orenje-wa-6129
GORENJE W-6403 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
Виж и тази:
Gorenje W9825I - Перална машина - Техника.БГ - Изгодна черна и бяла техника
Перална машина свободностояща W9825I - Gorenje
Тъл като търсиш пералня на подобна цена.Тук предимствата са по-новия вид двигател,по-малък шум,пълен аквастоп.
Здравейте, вчера ми се развали тотално едно мъничко КАНДИ (с размери 70/50/50), с 3,5 кг (тази е подобна но по - нова ЦЪК. На 6 години беше, но му се е счупила кръстачката отзад на барабана. Викнах техник и като видя стопеното от последната центрофуга уплътнение отпред, веднага отсече. Каза че нямало такива кръстачки за тези барабани, имал 2-3 още такива и не можели да ги оправят. Първо да питам, за да не ме е яд, нормално ли е да се счупи за тези години при условие че е пускана през ден, но събота и неделя по 2-3 (което е равносилно на всеки ден и това прави горе-долу 2000 пускания). Днес ще ходя да купувам тази ЦЪК, какво мислите? Пожелавам ви спорен ден.
Този пост е редактиран от sevdo2000; 30-10-13 в 09:13.
Хайде бе хора помагайте, защо така е позамрял форума.
mino,първия модел на който си се спрял е малко по стар.И двете перални са много добри за парите си.
Благодаря, Владо! На по - новия модел копчетата някак ми си виждат хлабави, даже на мострата едното беше хлътнало и не се върнало обратно. Отварянето на люка и то е друг тип, това малко ме притеснява. Имаш ли наблюдение от тия по новите модели дават ли там проблеми.
Нямам наблюдение на новия модел,и двете перални имат едни и същи параметри.Керамичния нагревател ще е по-подходящ ако имаш варовик във водата.Копчетата много не ги гледай,на мострите се издевателства:rolleyes:
Момчета, влизам специално при вас да потърся съвет. Предстои ми обзавеждане с нова кухня. По проект пералнята излиза от помещението и отива в една ниша в коридора, където е и бойлера. Проблемът ми е, че тази ниша е дълбока 50см. и моята Privileg не влиза там. От няколко месеца оглеждам за нова пералня и съм отчаяна. Изчетох почти целият ви форум и аз съм горе-долу на вашето мнение, че Miele е най-доброто за перални, но ... както каза един продавач " те такива изгъзици, като плитки перални не правят". Аз пък не искам да си купя пералня от Техномаркет и Технополис, които са правени за нашия пазар(специално) и ровя по сайтове и обикалям магазини за втора употреба и такива с транспортни дефекти. За съжаление без успех. Единствено на едно място попаднах на една Hoover, нова, 50см. , но като отидох да я видя, се оказа, че размера е без копчетата и люка. Аз бях склонна и на пералня с горно зареждане, но мъжа ми е против.
Моля ви, ако някой знае, къде може да се открие плитка пералня от марки, които не се внасят в България, нека ми помогне с адрес, сайт или нещо друго. Нацяло изключвам асортимента на Техно-тата.