Ти поне контрагайки имаш!
На AEG / Electrolux няма такива "екстри"! Навиваш и толкова.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Ти поне контрагайки имаш!
На AEG / Electrolux няма такива "екстри"! Навиваш и толкова.
Те тези заводските са с такива контрагайки че че се зазвиваха сами,понеже са само пластмаса.
Новите който сложих са пак пластмасови ,но с метална вътрешна част.
Важното е че вече всичко е както трябва и пералнята работи както трябва без да тресе и да тръгва да се разхожда из кухнята.
Пералните се разхождат от претоварване, не от краката. Като пише примерно , че е за 8 кг , как си представяте вие и как съпругите ви. Мойта докато и обясня колко кг мокро е равно на 8 кг сухо , няколко пъти си намираше пералнята опънала маркучите. Вече е наясно и пералнята не се разхожда из къщата.
Неправилно разпределение на прането в барабана, пране на дребни и големи дрехи едновременно, неправилна нивелация на пералнята, нестабилна основа (под).
Това са причините да се "разхожда".
От претоварване могат да си заминат амортисьорите, пружините, мотора. Когато няма какво да поема вибрациите, чак тогава да започне да "простира".
Здравейте колеги.Вчера си закупих перална машина Bosch Series 6 ,но вратата на пералното ми помещение идва тясна и опира на въртока за избиране на програмите.С дърпане не излиза.Свалих горния капак на пералнята на вида отвътре дали нещо го държи,но не видях.Може ли да ми кажете как се демонтира това?Благодаря предварително.
Здравейте колеги,
попрочетох последните страници с идеята да получа отговор който търся,но уви не го намерих.
Питането е за марките Бош и АЕГ.
Разглеждах тези два модела които са в акция:
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...EE49S/p/687481
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...T90BY/p/683998
Дайте мнения ЗА/Против като познавате моделите.
Боша го гледам като марка препоръчан от колега,а АЕГ то ме грабва с парната програма.
Очаквам да ме посъветвате ,както друг път.
Весели празници.
Честито Рождество!
Едни се раждат, други като 15 годишното ми Канди умират .
Загледал съм си Miele WCG135 WCS и WWD660 WCS.
Първата е по-тиха, с повече килограми собствено тегло и за пране въпреки, че няма Twin dos.
Втората е с twin dos, но по-лека.
Кой знае какви екстри не ми трябват, най-вече да може да се увеличава водата при пране и изплакване, а и двете го имат.
Като че ли първата ми изглежда по-опростена и здрава и клоня към нея.
Някой с впечатления?
Благодаря.
Този пост е редактиран от ccankov73; 26-12-20 в 00:11.
Казвам какво виждам у дома. Господарката ползва най-късата програма и програма за маратонки. Другите са за предимно за красота, ей тъй асортимент да има.
Взимай WCG 135 WCS. Аз имам WDA111 WCS от 2016 година, която е механично същата. Няма нищо общо с другите перални, включително високия клас на Сименс и Бош. Наеми хамали, да ти я позиционират близо до мястото, където ще работи. всичко е чугун и неръждавейка, огромно лагерно тяло, широк ремък...
https://youtu.be/PZkEETgeII0
Благодаря dodo. Поръчах я, сега да видим дали ще успеят да я докарат тая година.
Между другото днес с малкия отворихме старата - немско Канди - излязоха прости четки.
Само че досега са сменяни лагери на казан,маншон, клапан, помпа, всички вътрешни и двата външни маркуча, ремък ..., и явно си плаче за смяна.
Но все пак ще и сменим и четките и я пенсионирам в едно хале за резерва.
Вземи АЕГ според мен, парната функция си е предимство според мен, а другото е еднакво.
По-добре най-евтиното Миеле,отколкото другите заглеждани?
Да
Вчера нашият 10 годишен електролукс умря. Свиреше лагера от лятото и понеже е капсулован върви заедно с барабана. Тъй като 400-500 лв за ремонт не си заслужават, днес след обход по всички възможни техно магазини и след изчитане на последните 20-30 страници от форума в крайна сметка взех ей това:
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...07N4E/p/680296
Всеки момент ще го донесат и искрено се надявам въпреки, че повечето от вас препоръчват БОШ, МИЕЛЕ и АЕГ (по обраните по празниците магазини в Русе няма никой от препоръчаните от вас модели), да работи дълги години безотказно. Това за което ме увериха в магазина, е че лагера е разглобяем и може да се подменя индивидуално.