Какъв е проблема с glaronk казана?
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Какъв е проблема с glaronk казана?
Е няма проблем ама да дадеш пари за Миле и накрая нито е със стоманен казан, нито е сглобявано в Германия...повечето хора предпочитат да додадат още малко и да си купят немска машина....макар че си мисля че пак е по-добре 1000 за базов Миле от колкото за нещо друго накичено с безмислени функции и отново струващо 1000 лева.
Като няма проблем за какво да дадеш още 700лв за по-скъпия модел? 1кг повече капацитет (ала бала) и била правена в Германия. Частите, освен казана, изглеждат еднакви.
По пътя на тая логика си купувай Беко за 500лв и се радвай колко хитро решение си взел.
Да ама Бекото за 500лв няма частите като на Мийле за 1800лв.
Как бе - все барабан, електромотор, копчета и дисплей. Едно и също прави, какво толкова.
ГоУем “спор” завързахте .
Човека избира м/у два модела на Миле, а отидохме на еднодневка Беко за 500лв.
И тъй като имам и двете в различни жилища, ами Бекото Не пере като Милето.
Ако следиш разговора ще разбереш, че става дума за ирония, която тръгна от "1кг повече капацитет (ала бала) и била правена в Германия. Частите, освен казана, изглеждат еднакви". Затова казвам, че на вид и Беко не е нещо много различно.
Мен наистина ме интересува какви са разликите в частите между 030 и 120 модела освен казана и къде се произвеждат. Имам 18 годишен германски Бош, който вероятно скоро ще е за смяна и гледам Мийле. Второ жилище ми е и не ми се дават 1800лв, ако не е наложително. Но ми трябва надеждна машина без много екстри и 7кг капацитет ме устройват.
За ала бала относно капацитета, снощи четох в английски форум уж мнение от техници, че с външни пропорции 60x60x85 пералня с предно зареждане има Най-малко компромиси с максимален капацитет от 6кг. Всичко над това било маркетингов трик и много недостатъци в дизайна, дълголетието и качеството на пране. Отделно че при тестове за обем на прането специалисти сгъвали прането по специален начин. Ако го нахвърлили безразборно, както почти всеки прави пералнята намало да тръгне, заради компромисите в дизайна.
Имат и поне един завод в Полша.
Production sites (miele.com)
И в Румъния:
Miele ще инвестира €4 милиона фабриката си в Румъния през 2021-а - Money.bg
Най-вероятно евтините модели за 3-я европейски свят са от фабриката в Брашов.
Най-евтините им перални (тази която аз гледам 030) се правят в Полша. То за мен това няма значение. По-важното е частите да са горе долу същите. За полския и чешкия пазар се правят партиди с техните езици, в България се внасят машините на немски. Много сме малки и бедни, за да правят отделни панели за нас.
Когато искаш, винаги можеш да локализираш съответните уреди.
Другите производители защо могат да правят панели на английски и/ или с пиктограми?