AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
"Сензориката" му е на куца бройка, с фабричен дефект, който не можаха да го отстранят тук. Ревеше като вдовица преди време, вместо да си потърси правата. Играл съм си със същата пералня, като неговата, перфектна си е все още, а минаха повече от 5 години, откакто си я купи сестрата. В Дахау се намира, обаче. Досега не съм случвал на лош Бош или Мийле. Такива ползвам у нас и при родителите. С други думи, тъпата сензорика се съчетава с тъп потребител. И обратното.
От средните е.
Сменяхме три или четири пъти. Права нямаш. Не помня какви глупости отговориха от сервиза. Исках да я ползвам като обикновена пералня, така и така е с ремък. След пране и плакнене, казанът трябва да се разтоварва у леген. Разделяш прането за две центрофуги.
Имат и проблем с програмата за вълна. Не пере, само кисне. Било дефект казаха от сервиза. И у легена могат да киснат.
За малкото вода също нищо не промениха. Доливане с лейката за цветя.
На вашата швестер вероятно е друга. За германските стандарти. Тази у бг е трето качество.
Хубавото е че сиеменс не присъства на бг пазара. Изнесоха сергията. Потребителите им разбраха що качество са. Останаха някакви втора ширпотреба за 300-400 лв.
Да им сера на умната сбирщайн недодялка като не върши работа.
Наскоро изхърлях ръководството и видях несъотсвествие в превода. Програмите и всичко по пералнята е на швабски, а в книжката е на англиский с превод на български.Кръстоска
Този пост е редактиран от brotzki; 20-07-23 в 16:08.
Старото Gorenje замина след 10-15 години вярна служба и е време спешно да избирам нова пералня.
Попрегледах темата и стигнах до извода, че се препоръчват марките AEG, Bosh и Miele - втора ръка. Не искам да си взимам втора ръка, а Bosh са само с 2 години гарнция и за това смятам, че ще е AEG. Бюджета ми е около 1000 лв. Под плота пространството е ограничено и размери над 850/600/600 не са препоръчителни. За сега съм се спрял на следните модели:
AEG L7FNE48S - не зная колко голямо значение има серията, но тази предполагам е 7ма.
AEG L6FEG49S - тази малко ще ми стърчи, но пък е с по-голям капацитет.
AEG L6FMNG48SE - тази е малко по-евтина и с по-добри параметри на енергийна ефективност.
Ще се радвам ако може да споделите мнение за горните модели или да ми предложите някой по-добър или на по-добра цена.
Редакция:
Мислих, мислих и след няколко дена ще бъда горд собственик на: AEG L7FNE48S.
Този пост е редактиран от Iavorcho; 24-07-23 в 16:34.
Привет,
колебая се между 3 перални машини:
AEG LFR83866OE - 5 години гаранция на 1 799,00 лв. Вероятно полска сглобка. Моделната година е последната излязла.Не съм наясно с произходът на компонентите, нито с качествата им.
Miele WEG 675 WPS - 25 месеца гаранция на 2199,00 лв. Не видях къде се сглобява. Не разбирам моделните години на Miele. Не съм наясно с произходът на компонентите, нито с качествата им.
BOSCH WGB24400BY - 24 месеца гаранция на 1999.00 лв. Сглобката е Германия. Моделната година е последната излязла. Не съм наясно с произходът на компонентите, нито с качествата им.
Трудно ми е да преценя от нещата, които виждам, като разлика. А те са цена и тегло, в което Miele е с най-високи и гаранция, която е най-добра при AEG. А за мен тя тежи повече от минимални технически разлики. Т.е. ще е определяща, ако другите 2 перални на Miele и Bosch не са значително по-сериозни уреди.
Имам уреди на Bosch и AEG, които работят от повече от 10 години без прекъсване и съм доволен. Но не робувам на марки и ако Miele-то си заслужава, ще взема него. Стига наистина да разбера дали и защо е по-добро.
Този пост е редактиран от kip1; 01-08-23 в 23:29.
Ако още се предлага опцията 5 години гаранция към Бош, вземи нея. Трябва да се свържеш с представителството и да попиташ. Ако не може, Мийле-то. Внасят ги от Гърция, немски са 95-килограмовите. Имам по-стария модел WDA-111 WCS и работи малко по-добре от WAN24063BY на Бош. Нямам АЕГ.
При перални от този клас няма никакъв смисъл от 5г. гаранция, виж 10г. е друго.
След като си готов да дадеш над 2к за пералня, изборът е ясен в този сегмент - Миеле.
Не съм наясно с Miele. Защо е ясен изборът да е Miele? Не виждам логика в "няма никакъв смисъл от 5г. гаранция, виж 10г. е друго.". Защо е така? На Miele и Bosch са с 2 години. Защо не са с 5 или 10 стандартно? Въпроса е не да клоня в един или друг модел, а да разбера защо един от трите модела е с предимство? Просто "Изборът е Miele, Bosch, AEG" не ми помага изобщо. Въпросът е не в марката, а защо конкретния модел има предимство. Като са ми важни неща, които ги няма в описанието на моделите, а са от значение.
Bosch си въртят удължената гаранция от 5 години. Ако ти се чака, може скоро пак да ги пуснат с 5 години.
Иначе dodo ти е отговорил, не знам какво повече очакваш. Ако си мислиш, че някой ще седне да ти напише курсова работа с отговорите на всичките ти "защо", ще има да почакаш.
....от много време се питам и все още не съм намерил отговор на въпроса:
Ако Миле са толкова хубави и качествени уреди, защо са с 25 м. гаранция, а не с 5-10 годишна гаранция?
Ако някой има отговор......
Само, че да не забравяме, че качеството на "марките" от преди 20+ години отдавна вече не е същото - черна и бяла техника, автомобили, електроника....
Погледни пост #1863 на страница 125 и ще разбереш. Механиката им и конструктивните елементи нямат нищо общо с тези на останалите марки. Мийле гарантира 10 години безпроблемна работа. За 7 години работа при мен, промяна в работата няма. И още нещо, което намирам за важно: информираността и интелекта на потребителите от преди 20 години също така нямат нищо общо с този на днешните. Може би затова месеците са само 25?
Какъв би трябвало да бъде списъкът с критерии, извън това което мога да прочета в описанието на всеки уред? Това ми е първоначалното питане:
Привет,
колебая се между 3 перални машини:
AEG LFR83866OE - 5 години гаранция на 1 799,00 лв. Вероятно полска сглобка. Моделната година е последната излязла.Не съм наясно с произходът на компонентите, нито с качествата им.
Miele WEG 675 WPS - 25 месеца гаранция на 2199,00 лв. Не видях къде се сглобява. Не разбирам моделните години на Miele. Не съм наясно с произходът на компонентите, нито с качествата им.
BOSCH WGB24400BY - 24 месеца гаранция на 1999.00 лв. Сглобката е Германия. Моделната година е последната излязла. Не съм наясно с произходът на компонентите, нито с качествата им.
Трудно ми е да преценя от нещата, които виждам, като разлика. А те са цена и тегло, в което Miele е с най-високи и гаранция, която е най-добра при AEG. А за мен тя тежи повече от минимални технически разлики. Т.е. ще е определяща, ако другите 2 перални на Miele и Bosch не са значително по-сериозни уреди.
Имам уреди на Bosch и AEG, които работят от повече от 10 години без прекъсване и съм доволен. Но не робувам на марки и ако Miele-то си заслужава, ще взема него. Стига наистина да разбера дали и защо е по-добро.
Ето и малко за надеждността.
https://youtu.be/JPMDfotBgp4?t=475
Този пост е редактиран от kip1; 03-08-23 в 14:19.