Цена дълготрайност Бош е марката. Има и части за тях. Иначе за качество Мийле е може би Най-доброто. Скъпи са, ама като изкара 20 години стават евтини. Зависи от финансови възможности и колко често искаш да сменяш удера.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Цена дълготрайност Бош е марката. Има и части за тях. Иначе за качество Мийле е може би Най-доброто. Скъпи са, ама като изкара 20 години стават евтини. Зависи от финансови възможности и колко често искаш да сменяш удера.
Miele само от скъпото. Тия с пластмасовия казан, дето вече не се произвеждат в Германия, дълбоко ме съмнява да изкарат 20 години. А и тук сега ще се появи някой да обясни как не иска да кара 20 години с един уред. Няма марка, от която да няма недоволни. Дори и от Miele. Всичко е до късмет вече.
АЕГ - Електролукс са си само Електролукс. Нищо от старото АЕГ не е останало според, мен освен инициалите.
Нито електро- , нито лукс, нищо общо с това което имам - машина от 1994 - работеща .….
Този пост е редактиран от ccankov73; 16-09-24 в 02:02.
Имам ELECTROLUX EW9W249W - комбинирана пералня със сушилня , аналог на AEG ( различава се само по цвета не ЛЕД дисплея). Пише , че е произведена в Италия. Вече 4-та година работи без проблеми. И добре , че е така , защото тежи към 70 кг.
За сегашните ли пишеш или имаш 20 годишен модел?
Защото актуалните ще изкарат 20 години само, ако стоят във фабричната опаковка в климатизиран склад!
10 години при 3-4 цикъла на пране седмично максимум. Без претоварване и максимални обороти на центрофуга.
Не гледай какво им пишат по рекламите! Никъде не е посочено при какви условия са проведени изпитанията за 10000 цикъла на пране.
Особено продължителността на последните. Не забравяй, че се пак имат 15мин. еко програми с 20-30C на водата.
А дали ползват при изпитанията нашит "качествени" перилни препарати?
Относно лагерите - SKF ги правят и у нас (в сравнение с останалите места в Източна Европа са най-качествени).
Имат заводи по целия свят. Един Господ знае къде са произведени "хартиените" лагери, за които пишат италианците.
Всяка партида производство зависи от логистиката и складовите наличности.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 16-09-24 в 11:03.
Старата ни пералня беше AEG нисък клас (за немско) и бяхме много доволни. Да не кажа, че в някои отношения ми харесваше повече от настоящия Bosch HomeProfessional. Изработката беше по-добра със сигурност. Сменихме я единствено по естетически прични след ремонт в помещението и отиде при наш близък, който си я ползва без проблеми и до ден днешен. Новите модели не знам как са, но чета доста позитивни отзиви. Може някой да е изтеглил късата клечка, но това може да се случи на всеки. Срещал съм мнения и за проблеми с чисто нови Miele-та. Както и за ходене по мъките със сервиза им след това. И то не само на територията
Ако днес правят уреди които да изкарат 20-30 години, цялата им екосистема, или както му казваха преди - хранилка, ще се разпадне.
Същото ще стане с уредите еднодневки, по лесно е да го засилиш към сметището отколкото да го ремонтираш. Затова и удължават гаранциите, в бъдеще може и по 20 години да станат.
Колкото до късмета, има и една друга дума щавене - парите ги няма, а си имаш един боклук в къщата.
Преди 2 години съсед с малки деца, лятото на 40 градуса жега, от четвъртия път случи на хладилник, първите 3 ги качваха/сваляха до 5 етаж, не включваха. И това не са единични случаи, много хора просто нямат време и нерви да се разправят.
Ужас. Това не го пожелавам на никой. Една и съща марка ли бяха хладилниците? Нашия хладилник го качвахме до седмия етаж с един приятел и знам какво е. Не ми се мисли ако сгъне какво гърбене ще е. Пролетта сушилнята (в гаранция) сгъна и трябваше да чакаме измекярите от бг сервиз 3 месеца. Още в началото усетих накъде духа вятъра и на третата седмица взехме нова. Не всеки обаче би имал финансовата възможност и/или времето и нервите за тези гимнастики.
Не съм запознат с подробностите, но и на други се е случвало, изчакват 12 часа фреона и пак така, те обаче смениха марката.
как 3 месеца, то това наистина е ужас
Аз нещо друго да попитам, понеже гледам, че всички перални 8 кг на AEG/Electrolux са с еднакви размери, а разликите между 6-а и другите 7/8/9 серии например е барабана, и разните там панели, дисплеи, и т.н., характерни за конкретния модел. Тези детайли са взаимозаменяеми и съвместими, и задават крайния вид на пералнята в зависимост от функционалността на конкретната серия.
А питането ми е дали от серия на серия има разлика в характеристиките на монтираните клапани, амортисьори, пресостат и помпата например. В смисъл дали на всяка по-висока серия са различни, или всичко си е едно също, и само добавят съответните функции за конкретния вариант, че нещо не намирам никакви схеми за тези уреди.
Дано се намери някой да ти отговори на тоя въпрос…
Е да, въпроса е не малко, а много така...Но в бъдеще може да се наложи тунинговане, затова и питам, знае ли човек.
Като цяло,предстои ни обзавеждане и ще се търсят: пералня, съдомиялна, ТВ и бойлер. Марки всичко аз ще избирам, жената няма много думата, доверява ми се хаха
Обаче с избора си е доста тегаво, първо се спрях на Gorenje, но тук ме отказахте,след като са били закупени от Hisense и вече са китайчета. Спрях се на AEG и Bosch като марки, но наистина и за тях лоши мнения, то вече за какво ли няма?!?
Нормално,като на всеки, не ми се сменят през година-две уреди поради повреди.
Имам около месец да помисля относно висчки уреди които трябва са се закупят,няма са бързам засега.
В последните две-три години взех 3 перални Бош от 6 и 4-та серия - супер са си.
За Bosch и да има лоши мнения със сигурност са по-малко, на мен не ми пасваха по размер, Goreneje наистина доста лоши мнения срещнах за тях докато търсих информация за моето AEG.
Колкото до избора наистина неприятно става, аз разкарах старата пералня, с тази уж че е по така, се надявах да не я мисля, а то какъв филм стана, че и ще продължава най-вероятно.
Понеже разглеждам и опцията да я разкарам, Bosch си ги имам като вариант, но може и към евтините да се насоча. Изхвърляне, купуване на нова ми е по безпроблемно
отколкото да се занимавам със сервизи през два месеца. А и да трака, да лопа поне ще си знам какво съм взел, пък може и по читава да се окаже.