Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 354 от 360 ПърваПърва ... 304344352353354355356 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,296 до 5,310 от общо 5396
Like Tree1126Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Цена дълготрайност Бош е марката. Има и части за тях. Иначе за качество Мийле е може би Най-доброто. Скъпи са, ама като изкара 20 години стават евтини. Зависи от финансови възможности и колко често искаш да сменяш удера.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Miele само от скъпото. Тия с пластмасовия казан, дето вече не се произвеждат в Германия, дълбоко ме съмнява да изкарат 20 години. А и тук сега ще се появи някой да обясни как не иска да кара 20 години с един уред. Няма марка, от която да няма недоволни. Дори и от Miele. Всичко е до късмет вече.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

АЕГ - Електролукс са си само Електролукс. Нищо от старото АЕГ не е останало според, мен освен инициалите.
    Нито електро- , нито лукс, нищо общо с това което имам - машина от 1994 - работеща .….
    Този пост е редактиран от ccankov73; 16-09-24 в 02:02.
    Gena_bs одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Имам ELECTROLUX EW9W249W - комбинирана пералня със сушилня , аналог на AEG ( различава се само по цвета не ЛЕД дисплея). Пише , че е произведена в Италия. Вече 4-та година работи без проблеми. И добре , че е така , защото тежи към 70 кг.
    CubanLinx одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Иначе за качество Мийле е може би Най-доброто. Скъпи са, ама като изкара 20 години стават евтини.
    За сегашните ли пишеш или имаш 20 годишен модел?
    Защото актуалните ще изкарат 20 години само, ако стоят във фабричната опаковка в климатизиран склад!
    10 години при 3-4 цикъла на пране седмично максимум. Без претоварване и максимални обороти на центрофуга.
    Не гледай какво им пишат по рекламите! Никъде не е посочено при какви условия са проведени изпитанията за 10000 цикъла на пране.
    Особено продължителността на последните. Не забравяй, че се пак имат 15мин. еко програми с 20-30C на водата.
    А дали ползват при изпитанията нашит "качествени" перилни препарати?

Относно лагерите - SKF ги правят и у нас (в сравнение с останалите места в Източна Европа са най-качествени).
    Имат заводи по целия свят. Един Господ знае къде са произведени "хартиените" лагери, за които пишат италианците.
    Всяка партида производство зависи от логистиката и складовите наличности.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 16-09-24 в 11:03.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Старата ни пералня беше AEG нисък клас (за немско) и бяхме много доволни. Да не кажа, че в някои отношения ми харесваше повече от настоящия Bosch HomeProfessional. Изработката беше по-добра със сигурност. Сменихме я единствено по естетически прични след ремонт в помещението и отиде при наш близък, който си я ползва без проблеми и до ден днешен. Новите модели не знам как са, но чета доста позитивни отзиви. Може някой да е изтеглил късата клечка, но това може да се случи на всеки. Срещал съм мнения и за проблеми с чисто нови Miele-та. Както и за ходене по мъките със сервиза им след това. И то не само на територията

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Ако днес правят уреди които да изкарат 20-30 години, цялата им екосистема, или както му казваха преди - хранилка, ще се разпадне.
    Същото ще стане с уредите еднодневки, по лесно е да го засилиш към сметището отколкото да го ремонтираш. Затова и удължават гаранциите, в бъдеще може и по 20 години да станат.
    Колкото до късмета, има и една друга дума щавене - парите ги няма, а си имаш един боклук в къщата.
    Преди 2 години съсед с малки деца, лятото на 40 градуса жега, от четвъртия път случи на хладилник, първите 3 ги качваха/сваляха до 5 етаж, не включваха. И това не са единични случаи, много хора просто нямат време и нерви да се разправят.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ужас. Това не го пожелавам на никой. Една и съща марка ли бяха хладилниците? Нашия хладилник го качвахме до седмия етаж с един приятел и знам какво е. Не ми се мисли ако сгъне какво гърбене ще е. Пролетта сушилнята (в гаранция) сгъна и трябваше да чакаме измекярите от бг сервиз 3 месеца. Още в началото усетих накъде духа вятъра и на третата седмица взехме нова. Не всеки обаче би имал финансовата възможност и/или времето и нервите за тези гимнастики.
    ponyasd одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от lupar Виж публикацията
    Преди 2 години съсед с малки деца, лятото на 40 градуса жега, от четвъртия път случи на хладилник, първите 3 ги качваха/сваляха до 5 етаж, не включваха. И това не са единични случаи, много хора просто нямат време и нерви да се разправят.
    На третия не се ли е сетил да го пробва в магазина? И да не са го носили хоризонтално при препоръка да е само прав. Нещо съмнително ми звучи такъв късмет - по-скоро повтаряща се грешка.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от i486 Виж публикацията
    На третия не се ли е сетил да го пробва в магазина? И да не са го носили хоризонтално при препоръка да е само прав. Нещо съмнително ми звучи такъв късмет - по-скоро повтаряща се грешка.
    Не съм запознат с подробностите, но и на други се е случвало, изчакват 12 часа фреона и пак така, те обаче смениха марката.

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Ужас. .. 3 месеца...
    как 3 месеца, то това наистина е ужас

Аз нещо друго да попитам, понеже гледам, че всички перални 8 кг на AEG/Electrolux са с еднакви размери, а разликите между 6-а и другите 7/8/9 серии например е барабана, и разните там панели, дисплеи, и т.н., характерни за конкретния модел. Тези детайли са взаимозаменяеми и съвместими, и задават крайния вид на пералнята в зависимост от функционалността на конкретната серия.
    А питането ми е дали от серия на серия има разлика в характеристиките на монтираните клапани, амортисьори, пресостат и помпата например. В смисъл дали на всяка по-висока серия са различни, или всичко си е едно също, и само добавят съответните функции за конкретния вариант, че нещо не намирам никакви схеми за тези уреди.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Дано се намери някой да ти отговори на тоя въпрос…

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Е да, въпроса е не малко, а много така...Но в бъдеще може да се наложи тунинговане, затова и питам, знае ли човек.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от lupar Виж публикацията
    johnterry7, ако поровиш в нета има и не много добри мнения, а и в този форум доста е писано за подобни проблеми с AEG/Electrolux.
    Препоръчват ги агресивно при мамите, но нищо чудно да са хора наети за това, като част от модерния маркетинг. Все пак ако жената ти каже, че иска да пере с AEG, ще бъде трудничко да и се обяснява за баланс, семеринги, лагери и т.н.
    Има и хора които сигурно са доволни, то по принцип е ясно, че всеки уред може да се повреди, но чак пък от първия месец/седмица/ден, на мен ми идва в повече.
    Доста лоши мнения има и от Италия, моята пералня е излязла от тамошния завод. В един техен форум използват термина "cuscinetti di cartone" - в превод "картонени лагери", та и там ги знаят, били развалили техните Rex/Zanussi.
    Аз първоначално бях тръгнал за нещо евтино, като дълбочината определяше избора. Бях отписал няколко производителя като тотал щета, Haier-а ми пасваха няколко модела, но пак така - не съм чувал нищо за тях, и ги подминах, но такъв явно ми е бил късмета.
    Като цяло,предстои ни обзавеждане и ще се търсят: пералня, съдомиялна, ТВ и бойлер. Марки всичко аз ще избирам, жената няма много думата, доверява ми се хаха
    Обаче с избора си е доста тегаво, първо се спрях на Gorenje, но тук ме отказахте,след като са били закупени от Hisense и вече са китайчета. Спрях се на AEG и Bosch като марки, но наистина и за тях лоши мнения, то вече за какво ли няма?!?
    Нормално,като на всеки, не ми се сменят през година-две уреди поради повреди.

Имам около месец да помисля относно висчки уреди които трябва са се закупят,няма са бързам засега.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

В последните две-три години взех 3 перални Бош от 6 и 4-та серия - супер са си.
    CubanLinx одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

За Bosch и да има лоши мнения със сигурност са по-малко, на мен не ми пасваха по размер, Goreneje наистина доста лоши мнения срещнах за тях докато търсих информация за моето AEG.
    Колкото до избора наистина неприятно става, аз разкарах старата пералня, с тази уж че е по така, се надявах да не я мисля, а то какъв филм стана, че и ще продължава най-вероятно.
    Понеже разглеждам и опцията да я разкарам, Bosch си ги имам като вариант, но може и към евтините да се насоча. Изхвърляне, купуване на нова ми е по безпроблемно
    отколкото да се занимавам със сервизи през два месеца. А и да трака, да лопа поне ще си знам какво съм взел, пък може и по читава да се окаже.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе