Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
935. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.84%
  • Beko

44 4.71%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.70%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

70 7.49%
  • Gorenje

102 10.91%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.30%
  • Indesit

81 8.66%
  • Miele

44 4.71%
  • LG

37 3.96%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.28%
  • Siemens

28 2.99%
  • Whirpool

85 9.09%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.92%
Страница 357 от 364 ПърваПърва ... 307347355356357358359 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,341 до 5,355 от общо 5452
Like Tree1146Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Вземи си Бош 4а серия и не се лутай повече.
    svetlio1 и CubanLinx харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Само да не е с "дръпнати очички"!

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Трябва в Полша да ги правят за европа, моята е полска.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз видях поне 2 модела в TP made in China.
    Даже една комби 6-та серия. По-назад написах точния модел.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Е то ше излезе едва ли не като някаква обида, че съм предложил втора употреба. Не ви броя парите, ваши са си. Но за 500 лв не знам какво очаквате. На прага на 2025 сме и има инфлация. За n-ти път казвам - има евтини модели на Bosch и AEG (Electrolux). Те обаче почват от 700 кинта нагоре. Всичко под тази граница е шит. И на мен не ми харесва, но това е положението.

P.S. да си беден не е порок. Макар и в очите на младото поколение (както и на старите комплексари) да се приема именно за порок.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-09-24 в 13:58.
    tanatos одобрява това.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Бедността не е порок. Но е пряко свързана с мързел и непредприемчивост. Глупостта не е задължителен компонент към бедността, освен ако в днешно време у нас не става въпрос за придобиване на втора употреба перална машина срещу заплащане, вместо бартер.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Е то ше излезе едва ли не като някаква обида, че съм предложил втора употреба. Не ви броя парите, ваши са си. Но за 500 лв не знам какво очаквате. На прага на 2025 сме и има инфлация. За n-ти път казвам - има евтини модели на Bosch и AEG (Electrolux). Те обаче почват от 700 кинта нагоре. Всичко под тази граница е шит. И на мен не ми харесва, но това е положението.

P.S. да си беден не е порок. Макар и в очите на младото поколение (и на старите комплексари) да се приема именно за порок.
    Не бе брат, грешно си ме изтълкувал, няма укор и обида в репликата ми, няма лоши чувства, извинявай, просто така фигуративно е казано, да върви моабета Богати, бедни - всички рано или късно все на едно место ще идеме

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от Moro! Виж публикацията
    Здравейте,

Накратко, комбинирана slim пералня със сушилня на Самсунг се развали - спря да суши. Не може да се ремонтира и ще ми възстановят парите, защото е в гаранция.

Харесах и поръчах AEG LSR6E27DE, защото за пералнята съм с ограничено пространство, а други slim от по-високите серии не намерих. Допълнително поръчах и Bosch WQG14500BY - реших, че ще намеря място без да използвам маркуч за мръсната вода.

Пристигнаха и ги монтирах.

Имам няколко въпроса и ще съм благодарен, ако някой отговори:
    AEG-то е произведено в Украйна, а BOSCH-ът е от Полша. Какво е качеството на уредите от тези дестинации?

Пералнята е 6-та серия. Дали има разлика в качеството на използваните материали спрямо другите серии или единствено повечето екстри са определящи за категоризацията им?

Относно сушилнята - мога ли в крайна сметка да суша и дрехи, които са обозначени с пиктограма да не се сушат? Реално, повечето ми дрехи са с такава и малко се обезмисли цялата покупка. Никъде не виждам коя програма на каква температура суши - ръководството не хвърля светлина върху този въпрос. Реално при комбинираната почти не ползвах опциите за сушене(и пак се развали), та нямам много опит. Има ли специфични програми, с които мога да суша всичко - например имам "деликатна" програма?

Благодаря предварително.
    Тъй като писах преди да бъде активиран акаунта ми, постът ми стана видим днес сутринта и предполагам, че няма да бъде отчетен.

Дали някой би могъл да отговори? Ще бъда много благодарен.

Поздрави.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Като цяло слим пералните не са много препоръчвани. За мен AEG като бранд са много добри, но във форума има негативни мнения за тях в последно време. Не съм специалист, но предполагам, че във върховите серии би трябвало да има по-добри материали (три обтегача, по-добри лагери и т.н.). Относно страните производителки, не мисля, че има разлика в качеството. Единствено върховите серии на Bosch все още се произвеждат в Германия. За сушилнята можеше да пишете в темата за сушилни. Виждам, че е със самопочистване, а този тип сушилни на Bosch (Siemens) предните години имаха проблем именно с това. Дано този проблем да е отстранен и да нямате ядове. Вкъщи сме сушили и дрехи, на които е обозначено да не се пускат в сушилня. Това вече вие трябва да си го прецените. Много зависи от програмата, на която е пусната, материята на съответната дреха и т.н. Прочетете си книжката с програмите на уреда.
    Moro! одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Благодаря ви. По ваша препоръка, зададох въпросите си за сушилнята в темата за сушилни.
    CubanLinx одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Виждам, че е със самопочистване, а този тип сушилни на Bosch (Siemens) предните години имаха проблем именно с това.
    Като стана дума за самопочистване, какво ще рече това за уредите, които са без самопочистване? Какво и колко често трябва да се чисти?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако става въпрос за пералня, зависи колко интензивно се използва. По принцип е добре да се почиства веднъж месечно с препарат за почистване на перални. Също така става и с таблетки за съдомиялни или с прах за бяло пране. Има и едни препарати на HG, които се водят тежка артилерия. С тях е добре да се пуска на половин година.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Май за сушилни става дума.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Филтрите на люка след всяко пускане. Няма начин иначе. Филтъра при кондензатора на няколко пускания, като при наличие на мръсотия при кондензатора трява да се пипа внимателно с четка за почистване. Машините на Bosch и Siemens, които са със самопочистване нямат достъп до кондензатора и когато се наложи почистване трябва да се вика сервиз.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Да попитам, моето AEG LFR73844BE серия 7000 ProSteam, към кой клас спада, към ниския или към високия?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе