Вземи си Бош 4а серия и не се лутай повече.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Вземи си Бош 4а серия и не се лутай повече.
Само да не е с "дръпнати очички"!![]()
Трябва в Полша да ги правят за европа, моята е полска.
Аз видях поне 2 модела в TP made in China.
Даже една комби 6-та серия. По-назад написах точния модел.
Е то ше излезе едва ли не като някаква обида, че съм предложил втора употреба. Не ви броя парите, ваши са си. Но за 500 лв не знам какво очаквате. На прага на 2025 сме и има инфлация. За n-ти път казвам - има евтини модели на Bosch и AEG (Electrolux). Те обаче почват от 700 кинта нагоре. Всичко под тази граница е шит. И на мен не ми харесва, но това е положението.
P.S. да си беден не е порок. Макар и в очите на младото поколение (както и на старите комплексари) да се приема именно за порок.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-09-24 в 13:58.
Бедността не е порок. Но е пряко свързана с мързел и непредприемчивост. Глупостта не е задължителен компонент към бедността, освен ако в днешно време у нас не става въпрос за придобиване на втора употреба перална машина срещу заплащане, вместо бартер.
Като цяло слим пералните не са много препоръчвани. За мен AEG като бранд са много добри, но във форума има негативни мнения за тях в последно време. Не съм специалист, но предполагам, че във върховите серии би трябвало да има по-добри материали (три обтегача, по-добри лагери и т.н.). Относно страните производителки, не мисля, че има разлика в качеството. Единствено върховите серии на Bosch все още се произвеждат в Германия. За сушилнята можеше да пишете в темата за сушилни. Виждам, че е със самопочистване, а този тип сушилни на Bosch (Siemens) предните години имаха проблем именно с това. Дано този проблем да е отстранен и да нямате ядове. Вкъщи сме сушили и дрехи, на които е обозначено да не се пускат в сушилня. Това вече вие трябва да си го прецените. Много зависи от програмата, на която е пусната, материята на съответната дреха и т.н. Прочетете си книжката с програмите на уреда.
Благодаря ви. По ваша препоръка, зададох въпросите си за сушилнята в темата за сушилни.
Ако става въпрос за пералня, зависи колко интензивно се използва. По принцип е добре да се почиства веднъж месечно с препарат за почистване на перални. Също така става и с таблетки за съдомиялни или с прах за бяло пране. Има и едни препарати на HG, които се водят тежка артилерия. С тях е добре да се пуска на половин година.
Май за сушилни става дума.
Филтрите на люка след всяко пускане. Няма начин иначе. Филтъра при кондензатора на няколко пускания, като при наличие на мръсотия при кондензатора трява да се пипа внимателно с четка за почистване. Машините на Bosch и Siemens, които са със самопочистване нямат достъп до кондензатора и когато се наложи почистване трябва да се вика сервиз.
Да попитам, моето AEG LFR73844BE серия 7000 ProSteam, към кой клас спада, към ниския или към високия?