Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 40 от 362 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Slovaka,
    Понятието "официален вносител, представител" и "дистрибутор" за България не са това, което са за белите държави!
    http://www.siemens-home.com/
    http://siemens.expo2000.bg/siemens-bulgaria.html
    http://www.bosch-home.bg/
    Пропускаш и факта, че моделите, внасяни "официално" в нашата страна "малко" се различават от тези за "старите капиталисти". Къде като качество, къде като произход.
    Това се отнася за всякакви продукти - не само за техника и автомобили!

Лично аз, ако разполагах с парите, бих си купил от "прекупвач" нещо правено за "нормалния" EU пазар с поне Европейска международна гаранция. Та дори да е от Гърция, примерно.
    Относно гаранцията за местния пазар в БГ - ял съм им попарата и на официалните дистрибутори и на "оторизираните" сервизи на някои марки. Като чета постовете тук, явно сме доста, за съжаление!

2.  

3. Тук е от
    Nov 2011

Впечатлението ми за вече два месеца от както ползваме този Бош е , че това е най-добрата пералня която сме имали.Зареждаш дрехите и само избираш програмата,ако не ти се мисли коя да бъде има програма автоматик при която пералнята си разпознава тъканта и замърсеноста на дрехите(и да ме питаш как го прави незнам) на дисплея излиза надпис ,че определя замърсеността или тъканта и после си ги изпира.Дрехите винаги са добре изпрани.Зареждането с прах и омекотител е като се напълнят двата резервоара 1-е за течен перилен препарат и събира 1,3литра , 2-е за омекотител или втори вид прах (от настройките се избира с какво ще се пълни), и от там нататък тя си дозира колкото си е преценила ,че е необходимо.Това което ме не точно притеснява ами човърка е дали след като си дал толкова пари за пералня трябва да я чуваш, може и аз да се престаравам в очакванията си и затова исках , ако някой има този модел да сподели наблюденията си.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326661260[/time]_________________________________________________

А и другата смешка беше , че "официалния" вносител на сименс и бош за българия(за битова техника) има магазин само в София и разходката софия-Варна за една пералня не е много на сметка тъй, че искаш или неискаш ако не си от София я взимаш от ......

4. Тук е от
    Aug 2008

Чета, че спрягате кои модели какви са, Полски ли са, италиански ли са и т.н. Бихте ли ми казали тази каква е?

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...AEG-L-75470-FL

5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...Гена,логично е това,но дори и да внеса примерно от Австрия кашони с нужните ми уреди,ако нещо стане,недай си Боже,пред кой аджеба тук,в БГ ще предява претенциите си по т.нар"международна гаранция"!?...А и самото транспортиране не е лесно и евтино!..Защото естествения коридор е през Сърбия и те сто процента ще искат парична гаранция за да не остане стоката в страната им!...Да ,насочил съм се към Сименс-Бош,държа всички уреди да са една марка,та затова Миле ми идва и на мен нанагорно,ама какво и откъде да купувам,ей ги и тия ЕХРО2000, май и те сами са се обявили за официални вносители!......
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326692281[/time]_________________________________________________

Сега разгледах и сайта на Сименс дето си дал,и там БГ липсва!Има *****,Украйна,Сърбия......ама ей на,нас ни няма на картата!Ебати шибаната история!Какво излиза....това ,което се предлага тук..Неведоми са Божиите и търговските пътища!.....Тъпотия,най меко казано!..Е ,как да си дадеш парите?А те за една кухня няма да са малко и еврата не са събирани по асвалта в Европа ,а са изкарани с много и здраво бачкане!

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

моля за съвет при избор на пералня. използваме я примерно 6 дни седмично и затова гледах модели с поне 7 кг капацитет.
    Бюджет 500-600 лева. За момента везните клонят към промоцията на Електролукс - ELECTROLUX EWP 107200
    има гаранция от 55 месеца, сигурно не е най-нов модел, но изглежда с достатъчно възможности като за 499 лева.

друг вариант за по-голяма гаранция (този модел е за 529 лв с 5 години):
    http://www.technomarket.bg/products/...o-wm-dwd-f1271

предпочитам да не се хвърлям в скъпи модели за по 1000 и нагоре, а евентуално по-нататък ще купим сушилня.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Slovaka,
    Ти сам стигна до извода, който ти написах! Затова и приложих линковете.
    Има http://www.bosch.bg/content/language1/html/index.htm, който е дъщерна фирма на концерна в България.
    Обикновено повечето тези фирмени "представителства" за България следят най-общо да не се внася нелегална продукция за други региони, натискат дистрибутори и вносители да изпълняват фирмената политика и обикновено не ги интересува сервизната поддръжка. Имат един или няколко одобрени вносителя и това е! Примери много - Opel.bg, Toyota.bg, Panasonic.bg, Sony, Philips.bg и т.н.
    Подчертавам, че говоря общо, защото не съм запознат конкретно с Bosch-home.

Моето мнение е, че техниката, произведена за "нормален" пазар ще си изкара гаранцията без проблем. Последната е поне 5 години, докато нашите тарикати дават 2-3 години и искат доплащане за "удължена" гаранция за същия срок. И това, че уредът ще е купен оттук, въобще не гарантира качествено обслужване от оторизиран сервиз! За сравнение в ***** минималното изискване на ГОСТ за да се сертифицират е 7 години.
    Имам една пералня Zerowatt ZX647I Made in Italy, на която тази година ще и вадя лична карта. Едва преди 2 години започна инцидентно да се появява един проблем. И то съм сигурен, че е нещо дребно, причинено от "качествените" препарати и "пречистената" вода! А не от некачествени материали или сглобяване.
    Имайки предвид отдалечеността на "белите"държави и минаването през Сърбия ти посочих варианта с Гърция. Ей-къде е Солун, все още е в EU и в Зоната, намират се доста изгодни предложения и изделията са предназначени като минимум за Средиземноморския пазар. Т.е. качеството е поне 2 ниво над нашето, за екс-соц страните от Балканския регион.

За мен е безсмислено да се дават и много пари за качествена техника.
    Просто, защото изискванията на EU и въобще в световен план за икономии се променят на 2-3 години. До 5 години се внедряват масово в производството. Като резултат след гаранцията може да се окаже, че уредът харчи примерно 50% повече еленергия, отколкото среден клас от новото поколение.
    Разбира се, не искам в никой случай да налагам мнението си! Просто си разсъждавам...
    Успех с избора!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

"Това което ме не точно притеснява ами човърка е дали след като си дал толкова пари за пералня трябва да я чуваш"-на някои модели има панели за обезшумяване,ама чак нищо да не се чува...

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

..То какво излиза,май само нас и мамалигарите-кучета на яли!....Е..и,в една нищо и никаква Словакия,до вчера дето се вика,задния двор на Чехословакия,от където и каквото и да си купиш с марката Миле върви с десетгодишна гаранция!Сименс от фирмен магазин-7години!Същото е с Бош!Ако пазариш от веригите гаранцията е с 2-3 год.по малко,но и цената е примерно с 10%по ниска!Единствено Миле върви навсякаде с една цена и с 10 год!Няма значение пералня ли е или прахосмукачка!В Чехия ситуацията е идентична,виж в Австрия вече не е така!Уредите купени във Виена примерно за 1000евро,на сто км нагоре или на юг можеш да ги намериш с 13-!15%по тънко

11. Тук е от
    May 2008

Да Ви се похваля , взех Зануси 1120 М на щерката ......446 лв с доставката---- 6 кг 1200 об горе долу достатъчно за нормално перене поне на щерката и върши работа.Като всеки млад човек студент и да пере дрехите си
    Благодарение на форума и хората тук взех нещо икономично и практично... Благодаря Ви и успех в изборите за перални на тези който им предстои купуване на такива!!

12. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте отново,
    някой може ли да ми каже до коя година се произвежда пералня Siemens IQ 1430. Знам че започват да ги произвеждат през 2002г., но не намерих информация до кога? Става въпрос за една такава втора употреба http://www.alo.bg/317205 , ходих до магазина и продавача ми каза, че е от 2009г. - малко се усъмних и за това питам. Дали си заслужава парите? Благодаря предварително.

13. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от Nick_Stoinov
    Здравейте отново,
    някой може ли да ми каже до коя година се произвежда пералня Siemens IQ 1430. Знам че започват да ги произвеждат през 2002г., но не намерих информация до кога? Става въпрос за една такава втора употреба http://www.alo.bg/317205 , ходих до магазина и продавача ми каза, че е от 2009г. - малко се усъмних и за това питам. Дали си заслужава парите? Благодаря предварително.
    пералнята ще я разбереш коя година е така .Одзад горе има един номер FD8907 548793 пример . Към първата цифра прибавяш числото 2 и отпримера който ти дадох получаваш 09год 07месец .Това ако е запазен този FD.......... номер също може да го има на вратата отвътре горе .А коли не на всяка пласмаса има щемпел кога е произведена като част например чекмеджето за праха отдолу или капачето за филтара .

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от zzz
    пералнята ще я разбереш коя година е така .Одзад горе има един номер FD8907 548793 пример . Към първата цифра прибавяш числото 2 и отпримера който ти дадох получаваш 09год 07месец .Това ако е запазен този FD.......... номер също може да го има на вратата отвътре горе .А коли не на всяка пласмаса има щемпел кога е произведена като част например чекмеджето за праха отдолу или капачето за филтара .
    Разбрах, благодаря за инфото, но не успях да видя този номер. Мисълта ми беше дали има вероятност този модел да се е произвеждал до 2009г., при положение че е започнал от 2002г.

16. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    badr,като профи не ги уважава тия Аристон(от четеното тук),ама се е скатал и нищо не казва.Та ако се вслушаме,само електролукса от изброените го бива.
    Не е лош Аристона, зависи кой модел. Освен това има нещо , което никой не отчита - стандартно (ако не е в промоция) той е единствен с 3г гаранция, а това не е никак маловажно.

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Simeon123
    Не е лош Аристона, зависи кой модел. Освен това има нещо , което никой не отчита - стандартно (ако не е в промоция) той е единствен с 3г гаранция, а това не е никак маловажно.
    Да,ама зарежи.Те три години всички ще изкарат,но идеята на българина(моя милост)е да изкара десет.Па ако зна'йш кой Аристон е харен-земи пиши.Някои модели не били лоши...,то аз съм чувал,че имало жени дет' не са лоши,ама кои са?

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Simeon123
    Напротив.Почти всички от тях не струват.Особено последните са некачествена пластмаса, неразглобяеми казани, което означава хвърляне на пералня заради едни лагери.
    Платките им са на цената на полвин пералня и много често дефектират малко след гаранцията.
    Но който иска да си купува - всеки разполага със средствата си както намери за добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 362 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе