И всичките тия марки се правят само в тоя завод така ли? Мога да ви кажа, че всяка фирма си има СОБСТВЕНИ заводи и си призвежда марките там. Това, че един завод призвежда Electrolux, Gorenje, Neo и т.н. са митове.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
И всичките тия марки се правят само в тоя завод така ли? Мога да ви кажа, че всяка фирма си има СОБСТВЕНИ заводи и си призвежда марките там. Това, че един завод призвежда Electrolux, Gorenje, Neo и т.н. са митове.
Никой не е твърдял, че всички тия марки се правят в един завод.Първоначално публикувано от drakon4eto
Мисля че въпроса беше кое е по-добре да се купи с бюджет около 400лв.-ново/марка,модел/,2-ра употреба/марка/.
Първоначално публикувано от badr
Е как никой? Gena_bs каза, че повечето маркови уреди се правят в тоя завод. Аз попитах кои са тия марки и jonov ми даде списък с марки, които според него се правят в тоя завод.
_________________________________________________________________________________________________________________________
Това е въпрос на личен избор.Първоначално публикувано от VLADO 66
http://www.vestel.com/en/dealers.aspx
Натискаш стрелката за избор до "Brand" и виждаш кои фирми са се доверили на Vestel.
Philips, Hitachi, Sanyo (за съжаление вече я няма), JVC, Whirpool, HP... Това от официалния сайт само.
Аз знам за някои от моделите перални на Zanussi ( с 3 цифрен номер на модела), ниските серии на LCD Sharp.
Да не мислиш, че някоя известна фирма ще си признае официално, че някои от продуктите и се произвеждат "на ишлеме" в завод на чужда фирма?
Колкото до NEO и Crown - съответните магазини са си поръчали най-евтиното възможно. Или може би очакваш за 350лв. Miele вътре?
Интересна дискусия тук се заформи, исках от 2 зла да избера по-малкото.Разгледахме "Миеле"-та, но за съжаление поне външно бяха зле /одраскани, с изтрити надписи/ и по 400лв и нагоре,но и доста по-големи като размер за определеното ми място.Благодаря на всички, които се включиха и ми помогнаха с информация и съвет!Бе то, каквото сам си направиш, никой не мож ти го направи, разбира се
То обикалянето за пералня 2-ра ръка е като обикалянето за кола 2-ръка- понякога продължава дълго докато намериш твоята машина.
Ами за малко повече от 400 лева (по-точно 445) аз днес се обзаведох с БЕКО - че в събота поизгоряха малко елементи на старата, от същата марка. Напук на всички сервизни техници, които се късат да препоръчват отбягването на тази марка, за 6 години и половина бях забравил, че имам пералня вкъщи - при това пералнята се пуска поне 5 пъти седмично. Извинявам се - за мен това е добра пералня - която ПЕРЕ. Да, няма тишината на едно АЕГ, няма красотата на Канди, нито надеждността на Миеле. Но е не по-малко икономична, не върши по-лоша работа от изброените и ... 6 години и половина за 389 лева. Ако го разбием на месец, колко И идва "цената"? А на пране? Нямам време за ремонта, трябва ми пералня, иначе нямаше да вземам нова. В най-лошия случай нов програматор с платка е 85 лева. И сам я прецаках като я набутах в помещение до банята без принудителна вентилация, иначе нямаше да направи конденз по платката ...Първоначално публикувано от домакиня
Между другото, в Технополис имат вече и удължена гаранция - за 50 лева (в моя случай) предлагат допълнителни три към двете години задължителна.
Прави ми впечатление, че като гледам мачове от висшата английска лига, една от основните реклами е на "Беко". От мой приятел, който работи в магазин за ел.уреди съм чувал, че "Беко" е идеалното бюджетно решение за дома. Ако човек разполага с достатъчно пари решението е друго разбира се.
...ИренаД,аз бих заложил на БОШ,макар,че и двете машини са добри,имат куп глезотии!.......Важно е къде е произведена,ако е немска зглобка,грабвай БОШ-а,ако ли пък не...избирай визуално,и двете са със сходни показатели!.....
Бошът е испанско производсто , за АЕГ-то не знам.
Откъм разход на енергия АЕГто е по-икономична, Бош пък е по-спестовна от към разход на вода.
Въпросът е коя е по-надеждна...
АЕG е по-надеждната, но и Бош далеч, далеч не е от компромисните машини.
...По надеждна,ако сегашното АЕГ е като онова ,АЕГ-то от преди 30 години!..Но дали е така!?....А Бош и Сименс си е класика от друга страна!...Така,че избора няма да е лесен,ако не отиде жената на чисто визуален и импулсивен избор!....
Благодаря за съветите, които сте натрупали в темата, помогнаха ми много. Искам да използвам случая и да се похваля с придобивката след двумесечното чакане. От днес вече вкъщи перем с Bosch WAE 20465BY. По препоръка от форума прескочихме до магазина на Техномикс на бул. Европа. По щастлива случайност уцелихме великденско намаление.
Първоначално се бях насочил към по-евтиния модел 20165, но с намалението успях да си позволя този - http://techno-mix.com/product/4718/bosch-wae-20465-by
Продължавайки вече създалата се дискусия за произхода на уредите, този модел, ако не греша се произвежда в Полша.
Важно разяснение относно предимствата на пералнята, което направи служителят в магазина е, че е с "лагерна група" на барабана, което улеснява в голяма степен бъдещото обслужване, за разлика от капсулованите.
Бях притеснен, че няма да можем да се справим с дисплея, програмите и настройките, но всичко е изключително интуитивно и се работи с голям кеф.