В крайна сметка заложих на Gorenje. Притеснява ме, че при центруфугиране издава звук, все едно излита самолет. Това нормално ли е при 1000 оборота?
Иначе е стабилна. Почти не мърда, само леко вибрира.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
В крайна сметка заложих на Gorenje. Притеснява ме, че при центруфугиране издава звук, все едно излита самолет. Това нормално ли е при 1000 оборота?
Иначе е стабилна. Почти не мърда, само леко вибрира.
Най добре зарави за 1000те оборота. И аз имам Горение от 2001г. и след първата година повече никога не е ползвана на 1000 или 1300об. Само на 600. Абсолютно достатъчно и си имаш здрави дрехи. При мен въобще не мърда на 1300об, но вътре има едни бордюри и е адски тежка, няма вдигане.
Този пост е редактиран от orlincho; 19-03-13 в 09:14.
Ами жената не иска да я пуска на високи обороти. Аз, в случая, се доверявам на нейното мнение. Спред нея дрехите са много трудни за гладене и след няколко центрофуги, особено на памучни бели дрехи, се получават леки скъсвания тук-там. Възможно е да става и от некачествено трико, но тя казва, че при всички се получава. А при вълна въобще, казва, че е невъзможно да се отцеждат на високи обороти.
WA 1323 SE Super Silence
Здравейте, някой може ли да сподели къде във Варна мога да видя/купя пералня Миеле 2-ра употреба?
Ми преди да станат с четири цифри. Моята е WA162 AL. Конкретната бройка не е навъртяла 10 год. но до 8-9 ги е докарала. Модела да ударил е 10год. от анонсирането.
pracka-gorenje-wa-162.jpg
Беше най-високия клас за годините си.
След това няколко години по-късно родителите ми взеха едно горенйе на 1800 оборота като беше предпоследно в класовете.
b3badb70a1dba8e480c52c6c31e87726_65284_fp.jpg
Последния клас тогава беше ударил 2000 оборота и имаше тъч скриин дисплей и поребилтелски проргами за пране.
c70c372a128d355704ae35af23fd53dd_71946_fp.jpg
Явно нещата са се поуспокоили откакто има енерго-ефективни сушилни и манията за високи обороти се е укротила. Едно време сушилните бяха без термо-помпа и лапаха здраво киловати в класове Б/Ц. Не можеха да догонят пералните. Сега и сушилните стигнаха класове А и А+ и не е нужно пералните да тормозят толкова много дрехите и съответно понамалиха оборотите.
Като гледам цените на Горенйе не са се променили най-горния клас отново са към 1100лв. Единствено пазара се е разширил нагоре където седят някакви Про-Мийле-та по 3-4хил. лв.
Е вече барабаните капацитета им е доста по-голям. моята пере по 5кг дрехи, а новите вече са със 9кг. за същият размер пералня.
Този пост е редактиран от orlincho; 21-03-13 в 11:42.
А бе моята е с 4 цифри, пък е преди твоята.
Моята на 1200 вади вълнените дрехи направо сухи... не знам вашата на 1600 как не ги вади
От 1 година ги пердаша на 1200 въпреки, че има и 1600 но не го ползвам, защото по дефаулт си е на 1200.
Много вероятно и аз за това да я търкалям на 1600 - тези са по подразбиране за най-употребяваната ни програма 30градуса памук.
Иначе за вълната - нормалната се степва на 1600 (елеци и терлици от баба) . По-специалната (Мерино - Австралия) не мърда.
За сухотата - наистина зависи от нишката - изкуствените (полари) излизат сухи дори на ниски обороти - защото нишките им не попиват вода. Намокреното е м/у нишките. За вълната е 1:1 ситуацията. За памука обаче самата нишка пие много вода и за това иска повече обороти за да се извади.
Моля да ми дадете съвет за избор на пералня за около 600 – 650 лв максимум 700 лв.
За сега съм се спрял на тази: LG F-1091QD хареса ми това, че има кратка програма, везна за прането и е с инверторен мотор с директна предавка.