от опит,шумна е да знаеш
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
от опит,шумна е да знаеш
Този пост е редактиран от bagerista9; 09-12-15 в 08:24.
Ами имаш бутони за температурата оборотите на центрофугата, както и 2 функции еко и спийд м/у които може да избираш едната
Та избираш 1 от предварително нагласените програми и в зависимост от нея може да мърдаш температурата оборотите и да избираш 1 от 3те опции (еко/спийд/нормално)
Понеже знам че не обяснявам добре ще дам пример
Избираш easy care и може да цъкаш температурата от студена до 40* а оборотите на центрофугата от 0 до 800
Избираш памук и може да избираш температури от студена до 90* а оборотите на центрофугата от 0 до 1400
еко/спийд може да избираш за всички
----------
има опция и за лесно гладене но не съм го ползвал и за него не мога да споделя впечатления
Виждам че тук има доста хора, които разбират от перални и ще ви помоля за съвет между тези два модела:
Перална машина свободностояща W8544N/I - Gorenje
или
Перална машина свободностояща W7523 - Gorenje
Ако може мнение да изкажат и Vlado 66 i Badr ще съм ви много благодарен!!!
Здравейте,
да попитам, някой интересувал ли се е скоро от пералня/по възможност и със сушилня/ с вход и за ТОПЛА вода, или на която да може да се подава вода и от ТЕЦ?
При последното скачане на маркучи, ми направи впечатление, че на маркуча за ВХОДЯЩА вода, имаше отбелязано 25 градуса. Ясно, е че той ще се сменя, но там клапани/програматори дали може да ги прецакаме, или както други са правили - с термовентил и примерно входяща до 40-45 градуса, като по-безопасна температура?
Същото ме интересува и за съдомиялна?
Жокер - ТЕЦа в Русе има ПРИМОЦИЙКА на максимална цена за плащане на топла вода месечно, и дефакто топлата вода над 3 куб.м. месечно ще я плащам само като студена на ВИК
И понеже смятам да сменям пералнята /която трябва да се събере под плот и да се затваря отпред с вратичка - т.е. макс. дълбочина 56,5 см.
Взех едно LG Пералня със сушилня LG F1496AD3, Inverter Direct Drive, Пране 8 кг/Сушене 4 кг, 1400 об/мин, Клас B, Бяла - eMAG.bg и пишеше 55 см дълбочина, пък то само плота му отгоре е толкова, а отпред /копчето, вратата му/ и отзад има още издатини - та ще се сменя. Тази ще се връща или ПРОДАВА, ако има желаещ за 850 лв /пуснах обява в раздел ПРОДАВА/!
Като най-добър вариянт сега се спрях на https://www.technomarket.bg/products...ux-eww-1476hdw - и ходих да я меря на място . Някой ако има впечатления от марката или дори модела, моля да сподели!
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от V_Simeonov; 09-12-15 в 18:35.
Както си и очаквах-4 месеца след изтичане на гаранцията,глупавата пералня Краун,сдаде багажа-замина програматора!Някой има ли идея какви пари е този програматор,и заслужава ли си да чакам месец,за да дойде от не знам къде си!......
Този пост е редактиран от avenger; 10-12-15 в 13:38.
Обикновено със смяната за "марковите" перални вървяха 150 - 250лв.
Кой констатира, че повредата е точно тази? Специалист или някой друг?
Колкото и да е евтина, би трябвало да може да се направи самодиагностика с бутонна комбинация и светодните индикатори.
Най-добре питай в някой сервиз. Не знам кой ремонтира Crown.
закупих модела, препоръчан от багериста:https://www.technomarket.bg/products...aeg-l-64740vfl, шума не ме плаши, цената с доплащане за 5 г гаранция е около 710-20 лв, ще дам някакви отзиви като я пробвам, единственото което леко ме притеснява е, че се появи някаква вода останала в пералнята, това забелязах при разтоварването й, вероятно пробвана ли е, и аз не знам какво, при самото местене от движението се видяха. Утре идва майстор да я гледа, тества и т.н. ще видя и неговото мнение какво е, все пак има някакви дни за размисъл, ако има някви грижи им я връщам .
Този пост е редактиран от pitnik; 10-12-15 в 01:24.
Честито! Няма да съжаляваш за избора, със здраве да я ползваш.
Каква е тази руска буква "э",която ползваш,вместо българската "з"?
Този пост е редактиран от avenger; 10-12-15 в 13:42.
Привет!
Старият Аристон кара вече 18-а година и е за смяна. Получавам много противоречиви отзиви за различните марки. То е ясно, че марките не са това, което бяха.
Ще ми препоръчате ли пералня в рамките между около 500 до 700 лв.? Разбрах, че много важно е да гледам да е с инверторен мотор. А нещо друго?
Мерси!
Bиждaм чe тyĸ имa дocтa xopa, ĸoитo paзбиpaт oт пepaлни и щe ви пoмoля зa cъвeт мeждy тeзи двa мoдeлa:
Πepaлнa мaшинa cвoбoднocтoящa W8544N/І - Gоrеnје
или
Πepaлнa мaшинa cвoбoднocтoящa W7523 - Gоrеnје
Aĸo мoжe мнeниe дa изĸaжaт и Vlаdо 66 і Ваdr щe cъм ви мнoгo блaгoдapeн!!!
Този пост е редактиран от avenger; 10-12-15 в 17:44.
Еми приятел такава имам на мобилния тен пишаот него
Ами освен да питаш в Зора кой им е сервизът при вас, с друго не мога да ти помогна.
Успех!
А колкото до "естественото гледане" - преди няколко месеца едни такива "специалисти" констатираха повредена контролерна платка на Electrolux.
След като самодиагностиката и мултимера показаха преди това прекъснал нагревател. Ама за късмет не бяха направили поразии и сега си работи.
Платка пералня CROWN има и по-евтина.Трябва да се провери по артикулния номер под люка на пералнята.Смяната е елементарна,но трябва да се внимава с местата и положението на конекторите и пластмасата-чупи се лесно.