Espace, взе ми думите от устата, чудех се дали да не напиша коментар под тоя клип "Е, и?". Вярно е, и аз се радвам на добра изработка, на добре направено изделие от години, работещо перфектно, но само се възхищавам като vlado66, не бих го ползвал, не съм антиквар. Имам касетофон СИМЕНС, от 80 година. Здрав е и работи, с желязна механика и тежи 5 кг.- е,и?, даже вече не помня къде е ... Имам пералня ИНДЕЗИТ на 17 години - на нея нищо не и е правено (да, някога индезит са били марка), но на 400 оборота, си доистискваме прането. Някога е правено наистина всичко много стабилно за векове, да е ремонтнопригодно и да се радват техниците, че бил лесен ремонта, безсмислено за останалите потребители. А и ако една пералня с удължена гаранция от 5 години издържи, пере два пъти по - добре и по - евтино, от едно 20 годишно миеле (с лесна смяна на лагерите но изпукал теракот под нея и опадал латекс на комшиите отдолу ), май предпочитам казан от карботекс и светла и чиста пластмаса. Да знам, че като звънна на гаранционния сервиз, ще дойдат до няколко часа, а не да търся в интернет от Амазон части, някой техник като дойде да се чеше умно и да се чуди откъде да я подхване. Или пък нека да не съм гъзар и да се хваля с екзотична марка на гостите си, нищо че седмица - две ще ходя с мръсни дрехи, щото ще ми е свидно след "само" 10 години да изхвърля пералня за 1500 - 2000 лв, докато чакам желания лагер или схема.