Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
935. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.84%
  • Beko

44 4.71%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.70%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

70 7.49%
  • Gorenje

102 10.91%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.30%
  • Indesit

81 8.66%
  • Miele

44 4.71%
  • LG

37 3.96%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.28%
  • Siemens

28 2.99%
  • Whirpool

85 9.09%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.92%
Страница 77 от 364 ПърваПърва ... 2767757677787987127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 5452
Like Tree1146Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от idealist Виж публикацията
    Днес ходих в ТП да разгледам пералня BEKO WMB 61032 M. Доста примамлива еко оферта. Позачетох се в упътването и какво видях ? Времетраене на стандартна програма пране на 60 гр. (без предпране) 148 минути, а на пране на 40 гр. 138 минути. 'ба ти и икономията на ток и класове "А" с не знам си колко плюса !
    На въпросът ми към продавачите "вЕрно ли е това чудо ?" те незнаещо вдигаха рамене. Та някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?
    Дължината на времетраенето на програмите зависи от теглото на прането. Има клипчета за 2 кг някъде около 14 минути за 9 кг е 40 мин.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте, господа,
    Бих искал да споделя своето притеснение за пералня Gorenje W8424. Та, купих си този модел преди два дни. Прави ми впечатление, че времето, което изписва като предполагаемо за изпълнението на даден цикъл, тотално се различава от реалното. Преди центрофуга започва голямо "мислене" - опитва 4-5 пъти да започне, преди осъществи центрофугата. През това време показанието на дисплея се мени само в две съседни минути - например, броячът показва 0:09, след това става 0:10, после 0:09, пак 0:10 и така си играе, докато изпълни самата центрофуга. След това започва наново отброяването надолу.
    Освен това, както е споделила "rossita" на предната страница, имам същия проблем с шума!!!
    Всичко това нормално ли е?
    Благодаря предварително на проявилите отзивчивост относно този казус!

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от vino4erpec Виж публикацията
    Бих искал да споделя своето притеснение за пералня Gorenje W8424.
    Понеже няма отговор от специалисти, ще ти кажа аз какво мисля относно "проблема" (като се надявам някой специалист да ме поправи ако греша и на мен ще ми е интересно). Та пералнята е реално програмируемо устройство, което отговаря на зададени цифрови променливи (от теб от програматора), по определени зададени стойности, при удовлетворение от изпълнение на определени аналогови (физически) условия и променливи, се изпълняват определени физични функции. Или иначе казано физични променливи са - налягане на входящата вода, температура на входящата вода, количество на прането, състав на прането (зимни дрехи, чаршафи и т.н.), проблеми при изпомпване (задръстване на филтъра). Цифрови променливи са - час на начало на програмата, температура, съкращаване на програмата, с или без центрофуга, обороти и т.н. Физични функции - самото изпиране на прането (пускане на водата, завъртане на барабана, изпомпване, отключване и т.н). Значи ако си задал в 2 часа през нощта в летен ден да се пусне пералнята, от открития водопровод, температурата ще е поне с 5 - 6 градуса по висока от нормалното при източване, налягането - по високо и т.н., значи програма от 140 мин може да протече много по бързо т.к. времето за загряване ще бъде по - малко и пълненето по - бързо (и обратно, ако е много студена водата, дори и кратка програма може да се удължи до удовлетворяването на температурата). Количеството на водата при пълненето зависи и колко е напоителната стойност на прането (при вълнени дрехи, хавлии, или тънко копринено пране - количеството е различно). "Мисленето" преди центрофуга според мен е продължаващото оттичане на вода от прането (т.е. по обилно се е напоило преди това), и това се отчита от датчиците. Понякога, ако се задържи водата и прането остане много тежко, поне на мен ми се е случвало изобщо да не се изпълни центрофуга (при изваждане на част от прането - става). При удовлетворяване на физическите условия, от изискванията на програмата в даден етап (номинално тегло на прането, източена (напълване с) вода, достигнато време за киснене или температура, програмата протича по последователността от зададените от теб условия. Тези ориентировъчни времена на дисплея са зададени, колкото сами да си прецените дали искате толкова дълга програма, да знаете евентуално кога ще свърши (ако е спряла водата може и цял ден са си дава 50 мин до края , ако не се изключи сама), при идеални, усреднени условия при заводски условия. Пералнята все пак не е направена да стоиш и да я гледаш просто трябва да си върши работата. А и +/- 10-15 мин не мисля че са кой знае какъв проблем, ако през това време си вършиш друга работа, вместо да переш в леген, изстискваш и се потиш (тогава определено ще има значение времето ), а и в упътването изрично пише, че времената са приблизителни ...
    Този пост е редактиран от sevdo2000; 28-01-14 в 09:38.

5. Тук е от
    Sep 2009

Севдо2000, благодаря за отделеното време по моя казус. Значи, проблемът идва точно от "мисленето" преди центрофуга. Вчера пробвах кратката, 17-минутна програма, която в крайна сметка излезе 30 минути!!!!
    Чудя се да викам ли техник или да си карам така....

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от vino4erpec Виж публикацията
    Севдо2000, благодаря за отделеното време по моя казус.
    Моля
    Ами не зная, според мен поне това е нормално. Подсещам те, че за определяне на идеалното налягане във водопроводната мрежа мисля че по инструкциите (трябва да си ги провериш) пише, че трябва да се напълни бутилка с вода 3 литра за 15 секунди. Сега то зависи от вида на чешмата, дали е с разпръсквател и т.н. Най - добре е от крана, който се захранва пералнята да се направи проверката. Другото което е - на кратка програма теглото на прането е наполовина (или зависи от твоя модел), после - какво точно е то (което го обяснявах в предния ми пост). Казвам тези неща така, за да те подсетя, че пак зависи от всички фактори накуп. Освен това кратката програма е за някаква температура примерно 40 градуса. Сега е зима, да не говорим тая седмица е и по - хладно. Дори температурата на входящата вода да е в идеални граници и лятото, и зимата, то температурата на цялата пералня е по - ниска - не вярвам да поддържаш в кухнята 25 градуса примерно . И така ...

7. Тук е от
    Feb 2014

Здравейте! За мое огромно съжаление дойде момента за смяна на старата пералня и след 3 дена ровене из форуми и интернет магазини съм се насочил към този модел на ARISTON - Hotpoint-Ariston WMD722B Перални Цени, оферти и мнения, каталог на магазините
    Както обикновенно в Техномаркет цената е доста по-висока но в този електронен магазин е 550лв., което се вписва в бюджета. Ще съм ви много благодарен, ако ми дадете мнение за избора ми и съответно аналогичен модел, ако смятате, че точно тази марка не е надеждна. Принципно си търся пералня в ценовия диапазон 500 - 650лв.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

По мое скромно мнение марката Ariston трябва да бъде заобикаляна отдалеч, като това не важи само за пералните. Но за пералните важи с двойна сила. Това е твоята машина ELECTROLUX EWP-1064TDW :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от ifesliiski Виж публикацията
    Здравейте! За мое огромно съжаление дойде момента за смяна на старата пералня и след 3 дена ровене из форуми и интернет магазини съм се насочил към този модел на ARISTON - Hotpoint-Ariston WMD722B Перални Цени, оферти и мнения, каталог на магазините
    Както обикновенно в Техномаркет цената е доста по-висока но в този електронен магазин е 550лв., което се вписва в бюджета. Ще съм ви много благодарен, ако ми дадете мнение за избора ми и съответно аналогичен модел, ако смятате, че точно тази марка не е надеждна. Принципно си търся пералня в ценовия диапазон 500 - 650лв.
    За този бюджет се гледа предимно гаранцията да е по-продължителна.Ето и една от мен GORENJE WA-6129 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria

11. Тук е от
    Feb 2014

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    За този бюджет се гледа предимно гаранцията да е по-продължителна.Ето и една от мен GORENJE WA-6129 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
    Благодаря за предложението преди да стигна до конкретен избор, този модел на Gorenje беше сред "кандидатите", но ARISTON-a не е ли по-удачен заради индуктивния мотор? И гаранцията може да бъде 5 години след като се доплатят малко пари.
    След обхождане на магазините и предлагане на какви ли не модели от консултатите (на Whirpool, Indezit, Gorene, AEG и т.н.) на мен този модел на Ariston ми се стори най-добро предложение, като се вземе с 5 години гаранция.
    Този пост е редактиран от ifesliiski; 02-02-14 в 13:28.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

ARISTON-a не е ли по-удачен заради индуктивния мотор?
    Бихте ли разяснили какво означава индуктивен мотор и има ли капацитивен такъв?!
    spas.slavchev одобрява това.

13. Тук е от
    Feb 2014

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Бихте ли разяснили какво означава индуктивен мотор и има ли капацитивен такъв?!
    Грешка на езика Иинверторен мотор имах предвид.

- - - - - - - - - -

Също така бих искал да ми дадете съвет за пералните Аристон Aqualtis, въпреки, че не се призвеждат вече, но все пак има още налични по електронните магазини.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Виждам че форума ти е харесал и имаш мерак често да пишеш в раздела за перални:rolleyes: купувайки напудрен Индезит.
    badr и SPSt харесват това.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Нека си купи човека Аристон,то и ние, които поправяме перални сме хора и имаме съответните нужди.
    Така наречената нечетна логика, за която става дума в по-горните постове, понякога наистина е съвсем нечетна, сиреч понякога леко неадекватна, но това не е повод за притеснения.Промяната на оставащото време за завършъне на програмата далеч не е признак за проблем с пералнята.

17. Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Първомай 0888197084

Грешка на езика Иинверторен мотор имах предвид.

- - - - - - - - - -

Също така бих искал да ми дадете съвет за пералните Аристон Aqualtis, въпреки, че не се призвеждат вече, но все пак има още налични по електронните магазини.
    Инверторния мотор е трифазен честотнорегулиран променливотоков двигател. Предимството му е че е безчетков и тих но за сметка на това има уязвима електроника за управление. Има четкови мотори на перални които също са много тихи.
    Пример са Миеле пералните след 2000г по време на работа освен плацикането на прането във водата друго не се чува макар че двигателя е четков. Миеле модулират оборотите на двигателя по време на пране като плавно забързва и забавя въртенето за да постигне безупречно чисти дрехи. казан неръждавейка,лесна за обслужване,здрава (20 години експлоатационен период или 10.000 пранета дава завода) части има на всякъде и стои на мястото си когато пере......по килограмите им ще ги познаете.
    На село ми е от 1992 модел и пере още. само нагревател сменихме че е варовита водата. Тази в апартамента ми е от 2006-та w2245 и е отговорник по тишината ,купена за 600лв в блестящо състояние.
    Съседа ми си купи мисля че Индесит или Аристон за 450лв нова с 1200оборота но сега псува че била много шумна,закара я на вилата си и уиленда ми се похвали с Миеле за дома си.
    Този пост е редактиран от gsmdoktor; 20-02-14 в 01:36.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Казанлък

Здравейте!
    Търся си ръководство на Български за пералня ELECTROLUX EWS-1066EDW. Някой би ли могъл да помогне?
    Благодаря предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе