Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
935. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.84%
  • Beko

44 4.71%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.70%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

70 7.49%
  • Gorenje

102 10.91%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.30%
  • Indesit

81 8.66%
  • Miele

44 4.71%
  • LG

37 3.96%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.28%
  • Siemens

28 2.99%
  • Whirpool

85 9.09%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.92%
Страница 78 от 364 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 5452
Like Tree1146Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Здравейте!

Бих искал да разбера повече за тези модели перални на АЕГ:

L-75280FL
    L-76485FL
    L-76275FLE
    L-71670FL
    L-76475FLE

1. Каква е разликата между FL и FLE моделите?

2. Заслужава ли си пералните с освежаване на пара?

3. Каква е разликата във функциите между моделите?

4. Как бихте класирали моделите по степен?

5. Къде в интернет пространството мога да намеря упътвания за тези модели?

6. Защо няма никъде официална информация в нета на български за марката?

7. Защо някои от изброените модели имат стикер Woolmark а други нямат?

- - - - - - - - - -

L-75280FL
    L-76485FL
    L-76275FLE
    L-71670FL
    L-76475FLE

Според мен четвъртата цифра означава капацитета в кг.
    третата цифра 2,4,6 означава оборотите 1200,1400,1600
    първата трябва да е серията
    втората може би година на производство
    петата..........
    Този пост е редактиран от jordan23bg; 01-03-14 в 00:44.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2014

Избор на пералня

Здравейте колеги,
    предстои ми покупка на пералня, а сред този огромен избор на пазара, не мога да се ориентирам. Затова моля за съвет. Критериите са стандартни, да е с преден отвор, до 6 или 7 кг., без сушилня, 1000 оборота са достатъчни. Парите са в рамките до 800 лв.
    Ще съм благодарен ако дадете и малко съвети какво се гледа при избора? Благодаря предварително.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Отговор: Избор на пералня

Цитат Първоначално публикувано от givan Виж публикацията
    Здравейте колеги,
    предстои ми покупка на пералня, а сред този огромен избор на пазара, не мога да се ориентирам. Затова моля за съвет. Критериите са стандартни, да е с преден отвор, до 6 или 7 кг., без сушилня, 1000 оборота са достатъчни. Парите са в рамките до 800 лв.
    Ще съм благодарен ако дадете и малко съвети какво се гледа при избора? Благодаря предварително.
    Здравей!

Препоръка като потребител - BOSCH WAE 20467 BY
    Имам я от 4 месеца. Тиха е, но програмите са по-дълги.

Бих погледнал и тези:
    BOSCH WAE 24467 BY
    SIEMENS WM 12 E 367 BY

Успех с избора!

5. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от givan Виж публикацията
    Гледай колко е продължителността на програмите. Могат ли да се съкращават.
    Гледай кратките програми да не са със студена вода.
    Гледай децибелите.

Последното нещо, което трябва да гледаш е броя на + след А-то.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

И да не е фирма на Мерлони груп

7. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте.
    Отдавна следя форума и той ми е помагал за избора на различна техника. Сега реших да се допитам до вас и за избор на пералня.
    Бюджета е до 600 лв., но може малко да се увеличи ако е нужно. Петчленно семейство сме, доста се пере, но имаме и втора пералня. Общо взето новата пералня ще се пуска 3-4 пъти седмично. Нямам нужда от повече от 1000 оборота, нито от много програми, нито от дисплей J
    От изчетеното тук забелязах, че в този ценови клас, се препоръчват Електролукс, а се отхвърлят пералните на Мерлони груп. По тази причина се засилих по техно-тата да разглеждам Електролукси. Спрях се на тази:
    https://www.technomarket.bg/products...ux-ewf-31076ew Забелязах, че така не се отварят линковете - моделът е electrolux ewf 31076ew
    В момента е на промоция за 569 лв.
    Интересното, което научих от един консултант в магазина, беше че някои Електролукси се произвеждат в Полша, други в Италия и има видими разлики в качеството на изработка и използваните материали – по-дебела ламарина, по-стабилни панти и др. Освен това, на произвежданите в Полша, филтрите се обслужват от отвор с капаче вътре в барабана, което според него е слабо място и е по-добре отвора на филтъра да си излиза извън пералнята и да се обслужва отвън. Съответно той ме посъветва да взема Електролукс, произведен в Италия.
    Тъй като ме спечели с нещата, които ми каза, пожелах да чуя и негови предложения за подходяща пералня в този ценови диапазон. Той ми препоръча Един Аристон и един Whirlpool. Аристона не ми хареса, но за другата сериозно се замислих. Моделът е този:
    https://www.technomarket.bg/products...l-awo-c-61400# - Тук моделът е whirlpool awo c 61400
    Има си всичко, което ми е нужно, но най-важното е 6 г. гаранция и по-ниска цена – 499 лв. Естествено, проблемът е, че във форума казвате да бягам от Мерлони груп.
    Разбрахте дилемата: Електролукса срещу Whirlpool-а.
    Дайте някакви мнения, за да реша кое да избера. Добре дошли са и мнения на хора, които са имали и пряк досег с тези модели или подобни на тях. Отворен съм и за нови предложения, ако съм пропуснал нещо при четеното и огледите в магазините.
    Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от p.petrov_dr; 17-03-14 в 17:51.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Като ти трябва проста,евтина пералня с голяма гаранция - Hansa AWB 510LP - Пералня - Техника.БГ - Изгодна черна и бяла техника След 5г я хвърляш и взимаш друга.

10. Тук е от
    Nov 2010

Това означава ли, че смяташ Електролукса и Whirlpool-а от горния ми пост, за евтини и прости перални? Да се ориентирам ли към по-висок клас?

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Трябва доста за завишиш бюджета за да се измъкнеш от Електролукс/Зануси и Уърпул/Индезит.Щом не ти допада полската пералня от линка ми,виж тази. GORENJE W-7403 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria Останах с впечатление че искаш елементарна пералня/без дисплей,до 1000об. и т.н. до 600лв./

12. jah
    jah е офлайн

Тук е от
    Mar 2010

Здравейте колеги,

От доста време старата пералня Индезит WIE 87 (страшен боклук) е за смяна, тази сутрин обаче тотално отказа.
    Та търся пералня :-)
    Бюджета е ограничен около 500 лв като най-важното изискване е да е тиха, защото старата беше шумна като Зил.

Гледам от няколко дена перални втора ръка в този магазин Бяла техника втора употреба, уреди за вграждане, техника втора ръка
    Оглеждам моделите на Сименс и Бош. Та въпрова ми е има ли смисъл да си купя пералня от там за около 500 лева или е по добре да си взема нова от по ефтините марки?

Спрял съм се на тези модели :

Категория: Перални, Производител: Siemens, Модел: Siwamat, 6 кг
    Категория: Перални, Производител: BOSCH, Модел: Maxx Advantage, 6 кг
    Категория: Перални, Производител: BOSCH, Модел: Maxx 7, 7 кг
    Категория: Перални, Производител: BOSCH, Модел: Maxx WFO 2880, 5 кг
    Категория: Перални, Производител: Siemens, Модел: Е 14-44, 5 кг

Въпросът е в това че горните модели са от висок клас, нензйно обаче на колко години и пранета.
    Има ли смисъл да се дават толкова пари за такъв тип пералня или е по добре да се заложи на по нисък клас пералня от по менталив производител но нова с 3 години гаранция (евентуално)

Гледам примерно и този модел на ВЕКО http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-WMB-61231-PTM
    Този пост е редактиран от jah; 24-03-14 в 16:00.

13. Тук е от
    Oct 2012

Re: Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Имам преки наблюдения от 6 годишен Сименс(в момента не мога да кажа точния модел), ползва се много, средно по 3-4 пранета на ден. И, аз съм страшно учуден, как не е дала никакъв дефект до сега(с изключение на една счупена пантичка на вратичката). Та, явно са много корави машини. Но, както и ти казваш, не знаеш колко и как е била ползвана. Може би с една идея по-добре е да си вземеш някоя нова, уж са по тихи и да гледаш да е с по дълга гаранция. Макар, че и 10 години да ти дадат гаранция, ако влиза всеки месец в сервиза, пак не струва. Та, труден избор имаш. Надявам се поне малко да съм ти помогнал.
    jah одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Отговор: Re: Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

500 лв. за пералня втора ръка е прекалено много. Тия направо са се уляли. Ако си се ориентирал към втора употреба, разгледай и другаде. Много често изпадат читави неща за 200-250лв. За годината на производство при Бош/Сименс, е необходимо да погледнеш FD-номера. Към първите две цифри се прибавя-2, и имаш годинат. Вторите две са месеца. Например: 0710.... е 2009 г. 10-ти месец. За километрите, е като при колите и жените-втора утреба. Само всевишния знае колко са... За нова в ниския ценови клас, вземай тази с най-голямата гарнция. Иначе, ако имаш възможност да изцедиш бюджета още малко... http://www.technopolis.bg/b2c/detail...H-WAE-20167-BY чистак нов убав Бош.

16. jah
    jah е офлайн

Тук е от
    Mar 2010

Отговор: Re: Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Благодаря за отговорите, явно ще трябва да поизцедя бюджета още малко и да скачам на Бош-а :-)

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Скачай... Няма да съжаляваш. Ако в твоя град няма магазин на Технополис, поръчвай онлайн. Трнспорта е безплатен, а от магазина ще те таксуват на километър. Освен това качват до входната врата.
    Успех!

18. jah
    jah е офлайн

Тук е от
    Mar 2010

Има Техноиполис, мисля да им занеса стария Индезит и да използвам намалението (не че е много).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе