Големите фирми не правят неръждаеми щото трябва да си продават продукцията.Имам неръждаем бойлер на една фирма която се занимаваше с произвадство на неръждаеми битови уреди ама нещо изчезна от пазара-явно жертва на качеството.
Големите фирми не правят неръждаеми щото трябва да си продават продукцията.Имам неръждаем бойлер на една фирма която се занимаваше с произвадство на неръждаеми битови уреди ама нещо изчезна от пазара-явно жертва на качеството.
Съмнявам се в този аргумент!Нима малките не трябва и те да си продават продукцията?А и Елдом не са чак толкова малки.....Но да пожелаем на Дундурмата спокоен размисъл и добра покупка!
slovaka,
Нещо не сме се разбрали явно.
Никому не пожелавам да си търси правата в БГ! Не знам как е навън, но тук си роб на търговеца и сервизния техник, вместо да е обратното. Последния пък е вързан с вноситела/дилъра, който пък не му плаща за гаранционните ремонти и кръгът се затваря.
Написах за частите, защото за някои уреди се чака доставка между 2 седмици и Х месеца, понеже не се поддържат на склад в БГ. Фирмена политика. Тежко му и горко на човека, който стои без съответния уред!
Успех на колегата с избора!
май ще се размина само с ремонт,но благодаря за съветите и все пак СТИБЕЛ,АЕГ И другите наистина ли си струват парите...................
Ако съм розовобузест немец с 5000евро заплата за да не ми пука дали през няколко години ще си сменям бойлера,да-струват си парите.Бойлера е един казан с изолация,нагревател и карантия.Не знам докъде са стигнали покритията/емайла/,но при всички положения имаме два материала с различно разширение-метал и покритие което се напуква в следствие на по-голямото разширение на метала.
И преди съм съм го казвал-бойлерите,такива каквито ги имаме ние масово си е доста"консервативен"уред!Логично го е казал колегата-казан,изолация,нагревател и карантия......Дали си струва?...Въпрос на личен избор!Наистина най доброто на пазара е Стибел и АЕГ,като АЕГ си е чист Стибел,но направен в Словакия.Поддържат високи цени и са приблизително равни в Ср.Европа и у нас./Така,че нашите вносители не "играят"в случая/.Друг е въпроса,че пълната гаранция е 10 години и важи за Европа,а ние май не влизаме вътре!Тука въртят някакви разтегливи понятия-ел.част,казан..е,те това си е вече типично българско!Може да не си розовобузест немец,и в Германия заплата от 5000евро не се среща под път и над път,но немеца твърдо ще си купи Стибел,ако изобщо ползва такъв тип бойлер!В повечето случаи слагат газови или проточни ел......Просто няма как с 80л да се плицукаш във вана!Като изключим модернизирането на "карантията"-програматорчета,компютърчета и т.н..,най добре на пазара поддържа температурата,т.е най дълго с най малък разход на енергия"Дражице"Чешко производство.Май имат и внос в БГ,но не са разпостранени масово.При тях този показател е 0.54кв/24ч!Стибел0.74,0.76 ,Горенето отива на 0.9 и нагоре....Нашите лидери от Елдом май не дават такива показатели,което говори за много неща!!!Та ако немец купува бойлер,първо ще погледне колко ток харчи и то за поддържане на температурата,т.е. след като е загрял, после всичко останало!То и това е най важното-гаранция и разход!А в края на краищата дали ще дадеш 200 или 250 лв или 300 ,отива по на заден план ..Е,вече ако ще даваш 900,друг е въпроса...Като с колите-един кара БМВ,друг Пежо...аз търкалям Шкодичка и това ме устройва,по отношение на транспорта!Нищо,че сина ми ме бъзика"Баща ми,колкото ти е колата,толкова ти е и..дограмата!"....Свят различен......
Този пост е редактиран от slovaka; 29-07-13 в 20:30.
В темата никъде не видях да се споменава нещо за бойлерите на Сънсистем от град Шумен.Някой може ли да даде мнение за тях? От техническата информация в сайта им виждам,че са с по-дебели водосъдържатели и са чувствително по-тежки, но очаквам да разбера как се представят по време на ползване и работят ли без много дефекти?
Този пост е редактиран от ctoyan6; 05-08-13 в 20:13.
За съжаление ,нямам мнение по въпроса за бойлерите на Сънсистем,но мисля,че на тях силната им страна е големите отоплителни системи при използуване на алтернативни източници.......Натъкнах се ,обаче,на нещо интересно разглеждайки сайта на Фагор!В описанието на бойлер FAGOR CB-75L водосъдържателя се представя така:....".Водосъдържател от неръждаема стомана с титаниево покритие,встъклен при 850целзиеви градуса"!?.......Чудя се и се мая,какви ли обработки е претърпяла тази неръждавейка,че и титан да е поела,че и да е "встъклена"!?.....Изобщо възможен ли е такъв процес!?....Ако е възможен,това би било най дълговечния казан при бойлерите!?....Как мислите,колеги?....
Имам бойлер с титанова неръждаема стомана и според производителя е по-еластична спрямо обикновената неръждавейка,не знам за какво втъкляване става дума
На мен ми прилича на неграмотен превод. Титана участва в неръждаемите сплави, но покритие??? А това с "встъкляването" направо противоречи на законите на материалознанието. Не съм чувал от метал с кристална решетка да получиш аморфен неметал.".Водосъдържател от неръждаема стомана с титаниево покритие,встъклен при 850целзиеви градуса"!?
Щом и Интерсервиз Узунов не могат да направят свестен превод на това,което предлагат........Да,най вероятно е неграмотен превод... Смешно!......И в кръга на шегата:...Ами....Червени боклуци!Затова ОСТАВКА!...
Ооо,съвсем не се дължат такива неща на неграмотни преводи.Това са партенки ласкаещи егото на потребителя за да се отнесе със снисхождение към евтините трикове.
Както пералня без терморегулатор, а с термостат с фиксирани температури ги наричат с интегрирани температури.Целта е да звучи като нова и авангардна технология, а то е недостатък.
Така и тази "нераждавейка" - да сте видяли ръждясал емайл?? Това че е с голяма твърдост и се напуква, не означава че ръждясва и ето ти тебе нераждавейка.
Пише ли там инокс, хром-никел или други, които да съответсват на някой стандарт за да се гарантира, че е истинска нераждавейка.
Например пунктовете за отпадъци не изкупуват като нераждавейка казаните на обикновените български перални.
Не съм виждал и грам ръжда по тях, макар и да има такива на 30-35г.Обаче магнита ги лови и не ги изкупуват за нерждавейка.Същото е и с барабаните на авт.перални.
Добре де badr,какво е все пак това?....На аналогичния модел на ЕДЕСА,си е написано по "човешки"-емайлиран водосъдържател с титаниево и тн...бла.бла....
Поразрових се и излезе че въпросния процес е температурата на охлаждане при нанасяне на емаила при която той минава в твърдо/стъкловидно/ състояние.Верно че "встъкляване" в рекламата трябва да доведе до изцъкляне на четящия я.