Че те си пищят от красивите синички табълца.Апропо-поцинковани бойлери отдавна не се произвеждат.
Че те си пищят от красивите синички табълца.Апропо-поцинковани бойлери отдавна не се произвеждат.
Да ползвам темата и да питам .
Имам нужда от профилактика на бойлер от Елдоминвест , 80л , 3kW , работи , но явно е понатрупал варовик , все пак е 7/8 годишен и водата в Варна е варовита .
Общ преглед , почистване , смяна на уплътнение на фланец , евентуално нагревател , понеже загрява водата за около 25мин , а това явно не са 80л . За лятото няма проблем , но зимата водата стига за 10/12мин баня - на мен не ми пречи , но на Же...... !! Ще се купува нов , но не точно в този момент .
ИМА ЛИ НЯКОЙ КОЛЕГА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА , НЕ МИ СЕ ИСКА ДА СЕ ПРАВЯ НА МАЙСТОР ? Оферти на лс .
boileri.bg - онлайн магазин за обемни бойлери, проточни бойлери, отопление, климатици, възобновяеми източници, Stiebel Eltron, AEG, Tatramat, Atlantic, Tesy, Ariston, Gorenje, Diplomat, Siemens, Sunsystem ето ти едно добро решение за бойлер , казвам го от личен опит от 1 годишно ползване . Тук в Чехия съм с Дражице от няколко месеца но нема место за сравнение .
Дражици си е сериозна марка,мислех от тук и аз да купя,ей оня ден пак ги гледах в Нитра,ама пусто тая гаранция........
Е ,за вечен бойлер вече само отделно направени водосъдържател неръждаем или от дебела ламарина в гр.Хасково не знам адреса но не е фирма за готови бойлери.
Нагревател от София по поръчка - усилена серия /дебела медна тръба,шведски Кантал и изолация на 1000 С. - на Одрин 4
След това монтаж с вата на стария кожух от едно време или друг подобен
Инсталиране на контактор 20 А преди нагревателя и дебели кабели 2.5 кв.
и живота продължава без ядове.
Момчета,някой да е взимал от Алати бойлер Konig-135 лв/80 l/2.5 kw;пише,че са уж българско производство на vi com?
Енергията за заграване на водата от примерно 15 до 65 градуса примерно за 80 л бойлер като в примера е една и съща и не зависи от мощността на нагревателя.
Защо това е така? - ми така е . 1 кг вида има специфицен топлинен капацитет от 4186 J/градус. Тва е енергията за да повишиш температурата на 1 кг (грубо литър) с 1 градус.
За 50 градуса (от 15 до 65) за 1 80 л бойлер са необходими 50*80*4186 = 16744000 J или тва кат го разделим на 3600000 -> 4.65 kw/h.
В интерес на истината малки разлики (под 1%) ще се получат в реалността защото имаме различни загуби според вида на бойлера, топлоизолацията и времето за загряване. Тия дни ша пусна ако ми остане малко време и една малка програмка за да можеш да си изчисляваш най-икономичният режим на експлоатацията на един бойлер за да може да си намалиш ако искаш месечната сметка със 5 до 15 лв.
Последно-заложих на ЕДЕСА,75 литра,1.6кв от Интерсервиз Узунов!Доставиха го без проблеми,с поръчка през сайта,горе долу покупката бе нормална...Ще го монтирам след седмица,ще видим какво ще излезе.....От тия с повечето електроника....Гаранцията е 5 години...
Интересува ме на Елдом бойлерите 80л/вертикален с долна серпентина винаги ли имат муфи за термостат или има модификация (сегашна/по-стара) без муфите?
Някой продава ли в България тия Дражице и имат ли серпентини?
Дражице вероятно продават някой ама те ката татрамата са си цифра, вярно качествени са.
Здравейте, дойде време да се закупува нов бойлер и след като изчетох цялата тема се спрях на няколко възможности:
1.Stiebel Eltron oбемен бойлер PSH COMFORT UNIVERSAL
2.AEG oбемен бойлер EWH COMFORT UNIVERSAL
3.Fagor CB - 100L
4.ELDOM 72426H
Препоръчайте ми някой от тези четирите, като се абстрахирате от фактора цена, тоест най-евтин от тях.Старият ми бойлер беше със серпентина за връзване към парното, но забелязах,че натрупва варовик освен около нагревателя и около серпентината, затова сега се колебая дали да взема бойлер със серпентина или без серпентина.Водата при нас е доста варовита.Също така не ми е ясно дали моделът на ELDOM е твърдо 3 kw или има възможност да се пуска и на по-малка мощност с цел по-малко натоварване на мрежата и по-малко отлагане на варовик?
Здравейте, правим ремонт на банята и много ни хареса идеята да сложим нов бойлер Бойлер Ariston VELIS 80 - Търговска верига "Зора" , който е по-компактен.Сегашният ни е Tesy 80л, около 7 години го ползваме и нямаме забележки, но Аристона стои по-добре (като дизайн).Моля да ми посочите евентуални + и - на този модел спрямо Tesy .Въобще струва ли си покупката, или да караме със старото Tesy (7г) и да преглътнем не добрата визия?
Велис са правоъгълните.....Китайски са,нямам идея каква ще им е изолацията !Това е важно!Дават ги ,че имат два резервоара/или балона/.......Е,това много исках да си го представя преди да купя нов бойлер,но така и никъде не видях срез или скица!..За хубави-хубави са,ама дали това е достатъчно за покупка!?....