Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
332. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

140 42.17%
  • Diplomat

42 12.65%
  • Tesy

65 19.58%
  • Матев

8 2.41%
  • Фламина

4 1.20%
  • Ariston

36 10.84%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.60%
  • Stiebel Еltron

13 3.92%
  • Atlantic

21 6.33%
Страница 72 от 116 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1726
Like Tree359Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Прочети пак последните ми 2 поста, но по-бавно. Първият е за хора, които не са навътре в нещата, но могат да се справят. Вторият е идея за по-запознати и даже без подробности-за това е идея.
    А ти напиши колко струва едно оригинално копче на Льогран, а не китайски ерзац.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Аз наистина не съм много навътре в материята, но не мога ли просто да разкарам това копче и да вържа тези кабели без него, след като има по-сериозен ключ пред банята?
    Не виждам смисъл да купувам друго различно копче, дори и Лeрант, след като няма да стане на мястото на това и няма да може да се натиска, като се монтира обратно капака.

16А
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от dddilian; 13-10-18 в 20:46.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ключът на самия бойлер се използва тогава, когато няма такъв пред банята. Писаното от мен се отнася за модването на "сериозния" ключ в таблото, пред банята. На легранд е 13 лева, доколкото китайските са по 3 лева. Този от 3 лева работи при мен вече 11-та година, след като го моднах по описания начин. 2500W е нагревателя. Първият "сериозен" от 3 лева изгоря за няма и 3 години. Копчето на бойлера не е вързано изобщо. Чисто ново е, само на 12 години. Теси.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Днес пак имах ходене до жилището. Разкарах копчето, пуснах по-дебел кабел на фазата от термозащитата до терморегулатора и всичко заспа. Бойлерът работи, кабелите са студени и са по-малко (без копчето останаха излишни едно кабелче на фазата и едно на нулата). Това ...... копче го отворих, за да видя какво има вътре - пълен .... едни смешни пинчета със смешна контактна повърхност уж се притискат от една слаба пружинка.
    Може ли да се произвеждат такива смехории. Със сигурност и производителя знае, че някои компоненти са пълен ....
    Този пост е редактиран от avenger; 09-01-19 в 21:47.
    antyox одобрява това.

6. Тук е от
    Oct 2018

Добър ден и от мен, снощи в апартамента ни протече кофти един бойлер, който имаме поне 6-7 години, а именно Ariston SHP Eco 80 l хоризонтален.
    Сега сме в нужда още днес да закупим нов, който да го замени, защото друг достъп до топла вода няма и не е готино.
    Чудим се между следните:

1. https://www.tehnomix.bg/boyler-ariston-shp-eco-80-h - пак същият, с оглед, че толкова години откакто е слаган, не е имало нито 1 проблем и не е докосван за нищо (стои пуснат денонощно и затопля апартамент с 1 баня, 1 тоалетничка и уредите в кухнята при 2ма живущи, понякога 2ма възрастни и малко дете). Другото е, че така няма да трябва да променяме дупки по джаджата, на което е захванат самия бойлер на стената. Демек, най - лесно и удобно, но и най - скъпия вариант от трите ни и се чудим, защото чухме кофти неща за новите Аристон + там вече живеят наематели и не знам дали си струва да се взима в този случай с 50% по - скъп бойлер.

2. Опция 2 - https://www.tehnomix.bg/boyler-atlantic-o-pro-80-l-hor - Бойлер Атлантик О Про 80 л хоризонтален - грам идея нямам, четох в нета 2 добри мнения точно за този хоризонтален модел. Тук цената е повече от добра, но пък не знам реално каква промяна ще трябва да се прави на държача на бойлера в банята.

3. Опция 3 - Теси БиЛайт 80 л https://www.tehnomix.bg/boyler-tesy-...-44-30-b12-tsr. Цената пак е супер, но държача не знам как ще е.

Видимо бойлерите са с различна мощност - 1.8 за Аристона, Тесито е 3, Атлантика е 1.5, Покриятията са им различни, абе, направоооо грам не знам :D Дайте препоръки спешно, моля Ви!

Благодаря!

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Аз също ползвам хоризонтален но на Елдом нещо такова Бойлер ЕЛДОМ 80, 3,2 kW, хоризонтален, емайлиран | Eldom Extra Life има и по евтини като за наематели Бойлер ЕЛДОМ 50, 2 kW, хоризонтален, емайлиран, изводи отдясно | Елдом

8.  

9. Тук е от
    Sep 2013

Здравейте! Трябва ми бойлер, 100 литра, хоризонтален, електрическа част от дясната страна. Много търсих и четох, не видях особен смисъл да се купи на Шишков /лоша изолация, некачествен нагревател и ел. части/ и разни такива по-скъпи. Така или иначе гаранцията обичайно е 5 години и по-добре за 10 години два да сложа, отколкото един на двойна и по-голяма цена при предполагам живот над 5 години. Спрял съм се на тези:
    Бойлер 100 л, 3 kW, хоризонтален, емайлиран, ел. изводи отдясно, тръби отдолу | Елдом
    Practic enamel 100л десен - Бойлери
    https://www.technogroup.bg/Boileri-B...-TR1000T-100HB
    Кое бихте ме посъветвали да купя?

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Бош, защото е двукиловатов и няма да създава проблеми на елинсталацията.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Бош, защото е двукиловатов и няма да създава проблеми на елинсталацията.
    При 3kW и 230 V тече ток 13A. Ако кабелът не е 1mm2 ​, няма да има никакъв проблем. Кой слага един квадрат за бойлер, бре?!

12. Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    При 3kW и 230 V тече ток 13A. Ако кабелът не е 1mm2 ​, няма да има никакъв проблем. Кой слага един квадрат за бойлер, бре?!
    4 квадрата е кабела, нова инсталация. Принципно е трифазен тока, ама не е достатъчно за хубав проточен бойлер и се отказах от такъв. Въпросът опира може би до по-добра изолация и нищо, че има 5 г. гаранция, все пак да е по-качествено. Боша четох, че го правят и него в България.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Драги, елинсталацията не се състои само от кабели и въобще не ми се губи време да ти обяснявам колко много простотии се случват с нея, когато нагревателят е над 2 киловата. Хубава вечер

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Драги, по принцип човек се учи докато е жив, но това само по принцип. В конкретният случай много дълбоко се съмнявам, че от теб мога да науча нещо ново за промишлени или домашни ел. инсталации. За да не ти изнасям и аз безплатни уроци, само ще ти спомена, че винаги /до миналата година/ домашният ми бойлер е бил с нагревател 3 kW. Сега е с 2kW, но просто такъв само имаше със сух керамичен нагревател. В момента в който изгори ще го сменя с 3 kW. Лека нощ и на теб.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

bonos1 мога да те “уредя” с 80л Елдомски, хоризонтален 3kw,
    ползван точно 1 месец(докато сменя газовия котел), гаранция(22 месеца) към Технополис,
    за 100лв под пазарната цена.

17. Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    bonos1 мога да те “уредя” с 80л Елдомски, хоризонтален 3kw,
    ползван точно 1 месец(докато сменя газовия котел), гаранция(22 месеца) към Технополис,
    за 100лв под пазарната цена.
    Благодаря, ама ми е малък... То и 100 литра е малък, ама прекалено много място ще заеме по-голям. А иначе за бойлерите някой нещо да сподели? За инсталацията разбрах, то основно тя се обсъди Нямам никакви притеснения, а и основания за такива, за мощността на нагревателя...

18. Banned
    Тук е от
    Sep 2018

Все едно ще купуваш американска совалка.
    Взимай Елдомски,няма какво толкова да го мислиш.Електрическата част се ремонтира,при пробив на водосъдържател -нов бойлер!
    За литраж минимум 120,ако имаш място по-голям.
    antyox и SPSt харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 116 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе