Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
328. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

136 41.46%
  • Diplomat

42 12.80%
  • Tesy

65 19.82%
  • Матев

8 2.44%
  • Фламина

4 1.22%
  • Ariston

36 10.98%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.61%
  • Stiebel Еltron

13 3.96%
  • Atlantic

21 6.40%
Страница 74 от 115 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1711
Like Tree357Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Здравейте,
    купих монофаен проточен бойлер Stebel Eltron DHF 12C1, 12 kW. Междувременно захраниха къщата ни с трифазен ток. Моля за помощ, как да преработя свързването на нагревателите, за да работи бойлера на трифазен ток?
    https://balmax.com/wp-content/upload...-24-C1_179.pdf Благодаря!
    Този пост е редактиран от vessonik; 22-01-19 в 07:56.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

на стр.5 от pdf-a който си дал, на картинката обозначена с "F" е показано това за което питаш.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да се запиша и аз в тази тема...Та така. Спешно трябва да купя бойлер...Днес. Ставам и виждам, че топла вода няма...Мизерия пълна. Бойлера е теси, хоризонтален, купуван 2005 година. От тогава се "лашка нон стоп". 80 литров е, но искам да взема по голям, пак хоризонтален. С изводи от дясно. Прегледах бързо темата, но да си кажа, нищо не разбрах. Така, че очаквам бързи адекватни съвети и да бягам да купувам...
    Да допълня. Водата е варовита, така че май трябва да е със сух нагревател. Не че стария беше.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-01-19 в 07:50.

5. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от vessonik Виж публикацията
    Здравейте,
    купих монофаен проточен бойлер Stebel Eltron DHF 12C1, 12 kW. Междувременно захраниха къщата ни с трифазен ток. Моля за помощ, как да преработя свързването на нагревателите, за да работи бойлера на трифазен ток?
    https://balmax.com/wp-content/upload...-24-C1_179.pdf Благодаря!
    Благодаря Pat, но това са фабричните схеми на различните видове бойлери в описанието. Ще съм благодарен ако дадеш пренареждането на връзките на DHF 12C1 за трифазен ток.
    Този пост е редактиран от vessonik; 22-01-19 в 07:56.

6. Тук е от
    Jan 2019
    Здравейте, моля за съвет относно бойлер. Това което търся е 80 литра,за предпочитане със сух нагревател, хоризонтален, минимум 2.5 кв. За съжаление със сухите нагреватели са до 2кв - това към което съм се насочил е
    https://www.gorenje.bg/produkti/sanitariya/boileri/gbf80smc6/535808#spec
    Проблема е, че не съм убеден, че е подходящ за хоризонтален монтаж - в описанието пише "хоризонтален монтаж на под" Кой би монтирал такъв бойлер на пода? Нещо не ми се вижда логично.Дали може да се монтира на стена хоризонтално този екземпляр

7. Тук е от
    Mar 2018

Не знам кой би монтирал бойлер на под но сигурно има и такива хора. В инстркциите пише как се монтира бойлера с картинка съответно ако не е монтиран по някой от тези начини то забрави за гаранция. Допълнително производителя си е сметнал тепературното разширение , входа, изхода на водата, позицията на нагревателя според тези две положения на монтаж - въздушен балон отгоре (монтаж на стена) и въздушен балон към панела за управление (монтаж на под) . когато го монтираш на стената хоризонтално въздушния балон е на съвсем друга позиция .. най-много половината нагревател да е на сухо или да дърпа хладка вода вместо гореща .. после ще има бойлера епоказва 90 градуса а водата е студена

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2011

А има ли нещо вярно в това ,че е по добре бойлера да е с по мналък диаметър а да е по висок ,отколкото да е по нисък но с по голям диаметър.При първия вариянт уж се смесвала студената с топлата вода по бавно.Като се замисля,едно време по социалистическо ,всички бойлери бяха с малък диаметър и по дълги ,а напоследък стана модерно да са тумбести и къси,Ще е интересно малко размисъл в тази насока,защото примерно в банята имам място за бойлер 85x45x45 ,както и за 110x40x40 като и двата са по 80 л,дали втория вариянт е по добре от гледна точка на по бавно свършване на топлата вода.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Здравейте,

моля за мнение кой бойлер е по-практичен и удобен от гледна точка на по-лесно почистване от варовик - тези на елдом, или на теси? Става въпрос за обичаен 80 л. бойлер.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

почистване от варовик ? взимаш модеко ,ползваш го 7г гаранционно и после се изхвърля ( той така или иначе ще се пробие след гаранцията )

12. Тук е от
    Mar 2019

Здравейте!Имам намерение да си купя бойлер Аристон Велис Ево с двата водосъдържатела и да го ползвам като хоризонтален.Разбрах какви са предимствата на вертикалния,но просто нямам място за такъв.Има ли хора които имат такъв и го ползват като хоризонтален?Моля да ми споделите мнението си от него.

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Здравейте! Налага се да купя нов бойлер. Мястото е ограничено и ми трябва 50л., старият беше също 50л на Елдом. Прочтох доста страници от темата, и мисля пак да бъде Елдом.
    Избора е ограничен ди два модела:
    1. Бойлер ЕЛДОМ 50, 2 kW, емайлиран | Елдом - Потопяем тръбен нагревател - 209лв
    2. Бойлер 50 ЕЛДОМ Еврика с керамичен нагревател, 2 kW, емайлиран | Елдом Еврика - Сух керамичен нагревател - 249лв
    И двата са по 2kW, освен нагревателите, друга разлика, не виждам. Водата във Варна е твърда, мисля да в се насоча към втория вариант.
    Обмислях и Вариант с модели на Теси, но прочетох противоречиви мнения!
    Ако може, да чуя вашите мнения, това ли е по-добрия избор.
    Ако мислите, че има, по-добър вариант от друг производител в този ценови клас, моля споделете
    Благодаря предварително!

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

16. Banned
    Тук е от
    Sep 2018

Това не е лошо но...
    Трябва възвратна клапа преди него на студената вода.
    Ако се пие вода от чешмата трябва да източва,ако преди това е текла топлата.
    Общо взето трябва да се знае,че тези кристали са химия!
    Иначе за пълнене и допълване на котел и радиатори са супер.

- - - - - - - - - -

За перални и миялки,също са добри,но пак възвратна клапа,за да няма достъп с другата вода.

- - - - - - - - - -

Аз лично винаги монтирам две една до друга,щом поставям филтър за омекотяване.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Не, не съм! Но не ми се занимава, не знам дали си струва.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Spitfaqr12 Виж публикацията
    Това не е лошо но...
    Трябва възвратна клапа преди него на студената вода.
    Ако се пие вода от чешмата трябва да източва,ако преди това е текла топлата.
    Общо взето трябва да се знае,че тези кристали са химия!
    Иначе за пълнене и допълване на котел и радиатори са супер.

- - - - - - - - - -

За перални и миялки,също са добри,но пак възвратна клапа,за да няма достъп с другата вода.

- - - - - - - - - -

Аз лично винаги монтирам две една до друга,щом поставям филтър за омекотяване.
    Топлата вода в кухнята е вързана бойлера! Водата се ползва за консумация по някога и това може да се окаже проблем.

18. Banned
    Тук е от
    Sep 2018

Най-добре си купи със сух нагревател.
    Не те съветвам да слагаш такъв филтър,щом водата се ползва за пиене и готвене.
    Като започе новият бойлер да шуми,отваряш и чистиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 115 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе