Ти видял ли си как ги правят теси? Аз, по-добър български бойлер от техните, не съм виждал.
Ти видял ли си как ги правят теси? Аз, по-добър български бойлер от техните, не съм виждал.
Много е добър, ма де не ти е в къщата!
Подарявам един-махнат на 5г. и 2м. от покупката и то с голяма радост.
Аз, съм на мнение, че и двете български фирми произвеждат качествени продукти! [emoji485]
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Според мен са пълен отврат!
Последния приличен Елдом го купих преди 20 години.
Има разлика от Теси до Теси .. тия евтините модели дето масово подозирам че тях купуват хората ( и аз съм имал такъв ) са зле - тънка изолация ,реотана здава багажа на 2-3г най много ,съдържателя на 3-4г ( с 3г гаранция са тия модели ) .. Модеко е по добре направен ,а и 7г гаранция са си 7г гаранция .
За да се правят обосновани предположения трябва да се базират на статистика. Колко бойлера са продадени, колко са ремонтирани гаранционно и извън гаранционно и като цяло инженерно и технически за колко употреба са проектирани. Тази информация я нямаме така че си пишем празни приказки. И Мийле и Беко имат дефектни уреди още като нови. Разликата е че при Беко процента е по-висок, но това не е гаранция, че не можеш да се нахендриш на кофти Мийле. Сервизната база също е от значение. Както и различните модели. Един модел Теси може да има по-висок процент брак от друг модел, както Алекси е писал. Като цяло производителите се стремят уредите им да си издържат без проблем гаранцията. От там нататък е до късмет, твърдост на водата, честота и начин на експлоатация и тн.
Докато нямаме статистика на продажби и дефекти не можем да правим обосновани предположения за надеждност.
А иначе едно интересно четиво относно бойлерите като цяло
http://xn---------3nfckdi0aeevboldo6...BB%D0%B5%D1%80
Този пост е редактиран от kokovox; 09-01-18 в 04:06.
Тъп въпрос, но досега не съм имал много вземане-даване с ел. бойлер (само с ТЕЦ и газ...) - на Tesy BiLight (на 1г.) щуцерът на топлата вода е натрупал ръжда и вероятно клингеритът на меката връзка (тя всъщност е твърда неръждавейка като за соларни колектори с пресовани накрайници) е за смяна. Ако спра входящата студена вода и отворя произволен кран на топлата вода не изтича нищо. Значи ли това, че ако развъртя въпросната връзка, за да сменя на уплътнението не би трябвало да изтече кой знае колко вода? Не ми се ще да шурнат всички 80 литра оттам, макар че съм приготвил 2 метра маркуч 1-цол за всеки случай, с който да уловя и засиля водата към казанчето на тоалетната при фал :D
Също така дали не е добре да сложа 2см хромирано удължение на щуцера, тъй като той е с дебелостенен и с право чело (а не остро и тънкостенно като щуцерът) и клингеритът би прилегнал по-добре/издържал по-дълго? Сега ми седи малко под ъгъл хванато всичко при гайката...
И дали тази ръжда е нормална на това място?
Ръждата се почиства с телена четка.Ползване на хромиран удължител-Не!Мъжката му резба е къса.Най-добре е муфа и нипел от месинг.Нипелът трябва да е с дълга резба.Допълнително с финна шкурка на равна повърхност се челосва едната страна,където ще ляга гарнитурата.Желателно гарнитурата да е по-дебела.Аз ползвам тефлонови с дебелина 4мм.
След спиране на водата,черният палец на баланса се вдига и се точи една част от водата в кофа.Леко се развива холендровата гайка на топлата вода.Има ли теч,точенето през баланса продължава.
Да се обърне внимание и на фланецът на меката връзка,дали е направен както трябва.
Трябва да е абсолютно равен.
нипел-месинг.jpg
къс нипел.jpg
Този пост е редактиран от Viking72; 24-01-18 в 20:19.
От 2004 до 2018г. бяхме с Бойлер Edesa 100л. -14г. и протече /през този период въобще не е отварян/
Исках пак да взема такъв, но видях, че няма вече такава марка. Има Fagor и в момента нямат 100л.
И понеже съм от Варна, реших да опитам с бойлер на Елдом.
Поръчах си този и на 26.01.18г. ми го монтираха. Доволен съм за сега.
Бойлер 100 ЕЛДОМ Еврика с керамичен нагревател, 2 kW, емайлиран | Елдом Еврика