Страница 10 от 36 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Badr, аз имам доста добро чувство за хумор и мога да схвана шегата. А сега да те светна все пак и теб за нещо - техниката "ръчно пране-жена" ми е изключително добре позната още от студентските години, да не говорим за това, че самата аз съм жена* . Обаче, откакто гледам 4 деца в къщата си, въобще, даже изобщо* не ми се ще да я прилагам на практика*
    По въпроса за терморегулатора може ли малко обяснение - защо е толкова важен?
    А иначе с ограничените средства, с които разполагам в случая - разбира се ми се иска една пералня хем да има повечко неща, хем да струва по-малко, хем и да е качествена марка. Затова например AEG хич не са ми по джоба. По-скоро може би ще трябва да избирам между Gorenje и General electric. Специално за General electric - първата пералня, която пише, че е с терморегулатор определено не ме устройва като цена - със 100 лв. по-високо от това, което мога да си позволя. Ето линка: http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=4734
    Така или иначе утре ще ходим, ще разглеждаме, ще избираме с идеята направо да купим. Така че моля ви за последни препоръки - какво точно да гледам и да изисквам да има; кои неща са каприз и кои необходимост; какви марки. А аз после ще ви пиша какво сме си купили /или с какво сме се набутали* / Кой знае - може пък да уцелим нещо хубаво* :knuppel2:

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

@tintin
    Моля те да ме извиниш ако съм те засегнал.Не ми е било цел и няма да бъде.
    Малко е неудобно мъж да дава съвети за прането на жени,но все пак имай предвид следното:
    Програмите на авт.перални започват ..1...2....3....4 и т.н или съответно букви от азбуката.
    При фиксираните температури(интегрирани го видях на линковете по-горе) е фиксирано и времетраенето на прането.
    При терморегулатор е възможно на дълга програма да се зададе ниска температура.
    Особено за шушляци,якета,дънки и др. такива дрехи е важно да могат по-дълго да се перат и то на температура която желаеш.
    Още повече че всяка жена си знае дрехите за пране и знае кое пуска.кое не и на колко и как да се пере.Терморегулатора дава тази въможност.
    Почти всички останали екстри имат характеристиката -- много пари за нищо.
    Виж Уирпол имат модели с терморегулатор в диапазона 350-400лв.И е марка за разлика от горение

4. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Забравих - относно по-големия отвор на Горенето. Я някой да се пробва да вкара огромна завивка, т.е. да я набута някак си в 5 кг пералня. Аз последния път така я набутах, че в крайна сметка се откачи барабана от едната страна. Не че не закрепихме пак нещата, ама явно че си трябва по-голяма и нова пералня. Единственото на което мога да се надявам е , че 6 кграмовите по принцип си имат по-голям отвор. *

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

За ЛДК,одеала,големи завивки има ограничение от 3кг. сухо тегло.

6. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

В случая може би не става въпрос толкова за тегло, колкото за обем. Аз нямам представа колко тежи една такава завивка - 3, 5, 6 кг. Но определено е обемна и доста трудно се вкарва. Така че с една по-голяма по капацитет пералня смятам, че би ми се решил този проблем. Или може би ще ми препоръчаш да приложа на практика функцията ръчно пране, а?* :knuppel2:

7. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

извинявам се че се намесвам това за мен е много добро http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3656

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от tintin
    В случая може би не става въпрос толкова за тегло, колкото за обем. Аз нямам представа колко тежи една такава завивка - 3, 5, 6 кг. Но определено е обемна и доста трудно се вкарва. Така че с една по-голяма по капацитет пералня смятам, че би ми се решил този проблем. Или може би ще ми препоръчаш да приложа на практика функцията ръчно пране, а? :knuppel2:
    Мисля да рискувам и все пак да препоръчам ония метод.
    Колкото и да е неприятно.При центрофугиране на такава завивка не може да се разпредели равномерно теглото в барабана.Получаващият се дисбаланс е опасен,последствията непредсказуеми.

10. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

И все пак ако завивката си е с тежина до 3 кг, а просто е по-обемна, то предполагам, че по-големия отвор е по-функционален. Не е ли така?
    Изключително много благодаря за всичките съвети, препоръки и въобще за цялата помощ, която ми оказахте* :Super:. Утре ще ходим, ще гледаме и без пералня няма да се прибираме . И естествено ще имам предвид всички дадени ми препоръки.
    PS. Относно терморегулатора - аз и в момента имам такъв на Кандито и даже си мислех колко е досадно всеки път като пускам пералнята да трябва да настройвам и него допълнително. Но като се позамислих днес, осъзнах май чак сега, че определено е по-различно като имаш свободата да определяш пералнята дори и 2 часа да речем да ти пере, пък ако щеш и само на 30 градуса. А като се има предвид, че аз често пъти пера на дълги програми и ниска температура ............... ще трябва сериозно да се замисля дали да направя такъв компромис. Ама пък така ми се ще да има повечко по-съвременни глезотийки .... :coolsmiley: Е, какво да се прави - жена :knuppel2:. Сигурно накрая ще избера тази, която ми харесва най-много на външен вид * /то това и за мъжете се отнася, ама за други неща* / . Нощес ще го мисля, пък утре каквото стане.* *

11. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от tintin
    И все пак ако завивката си е с тежина до 3 кг, а просто е по-обемна, то предполагам, че по-големия отвор е по-функционален. Не е ли така?
    Изключително много благодаря за всичките съвети, препоръки и въобще за цялата помощ, която ми оказахте :Super:. Утре ще ходим, ще гледаме и без пералня няма да се прибираме . И естествено ще имам предвид всички дадени ми препоръки.
    PS. Относно терморегулатора - аз и в момента имам такъв на Кандито и даже си мислех колко е досадно всеки път като пускам пералнята да трябва да настройвам и него допълнително. Но като се позамислих днес, осъзнах май чак сега, че определено е по-различно като имаш свободата да определяш пералнята дори и 2 часа да речем да ти пере, пък ако щеш и само на 30 градуса. А като се има предвид, че аз често пъти пера на дълги програми и ниска температура ............... ще трябва сериозно да се замисля дали да направя такъв компромис. Ама пък така ми се ще да има повечко по-съвременни глезотийки .... :coolsmiley: Е, какво да се прави - жена :knuppel2:. Сигурно накрая ще избера тази, която ми харесва най-много на външен вид /то това и за мъжете се отнася, ама за други неща / . Нощес ще го мисля, пък утре каквото стане.

Вземи с отделен терморегулатор.Така ти решаваш на каква температура ще переш

12. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

HazardMan

Купихте ли Електролукса?) И какви впечатленията,ако Ви се споделя??

bard

Ще имате ли време да обърнете малко внимание и на моетп запитване? Или поне кажете да не чакам((

Мерси.

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от rutalla
    bard

Ще имате ли време да обърнете малко внимание и на моетп запитване? Или поне кажете да не чакам((

Мерси.
    @rutalla
    Предполагам имаш предвид мен,но все пак думите badr и bard имат различно звучене и смисъл.
    И разбира се нямам нищо против да ти отговоря.Само бих те помолил да си избереш няколко модела и да ги посочиш и тогава бих могъл да ти помогна евентуално.
    Тъкмо по този начин и ще си запазиш и удоволствието на избора.
    Лека нощ и успех

14.  

15. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

badr
    ... извинявай за грешката(( Наистина,сега видях - "бард"... Знам смисъла на думата "бард",затова не се усъмних за nick-a)

Нищо ново не можах да измисля:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24281.140.html, Отговор #141: 26.03.2006
    и
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24281.160.html, Отговор #162: 31.03.2006

И, ако нямаш нищо против, отказвам се от гореспоменатото удоволствие((

P.S. Sorry за орфографията: български език не ми е майчин.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Перални,Препоръки 2006г

От няколко години (поне 5) ползвам един Siemens Extraklasse IQ. Веднага след разпадналия се татрамат взех сименса second hand. Чува се, че работи, само когато центрофугата върти с над 1000 оборота и то не всеки път - зависи от багажа вътре.
    Някой приятели са ми казвали, че "такива боклуци втора употреба" не искат, ама от тогава смениха новите си придобивки поне един път, или ако не, то ги носиха на ремонт няколко пъти. Незнам късметлия ли съм или пералнята наистина е супер!
    Все пак германеца е написал на нея "Extraklasse"...

17. Тук е от
    Sep 2005

Перални,Препоръки 2006г

@rutalla
    Ми засега са ни много добри впечатленията... Лесно си я монтирах, има вече около 10 пъти пране с нея... Сравнително безшумна е , само на 1000 оборота се чува доста, ама обикновено жената я пуска на 800 - и постоянно ходим и отваряме вратата на мокрото да видим дали е свършила програмата
    Засега сме много доволни - дано да нямаме проблеми с нея

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

@rutalla
    Ето един добър според мен избор
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019012.
    С терморегулатор,1000об и приемлива цена.
    Ако избора е горение то съм съгласен с Gino за модела 1184

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 36 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе