Преди малко си закупих Electrolux EWT-1010, довечера ще го монтирам и ще споделя впечатления![]()
Преди малко си закупих Electrolux EWT-1010, довечера ще го монтирам и ще споделя впечатления![]()
Мда прав си в случая .Прочетох доста повърхностно описаното :coolsmiley:Първоначално публикувано от badr
Стой далеч от новите модели на Gorenje :knuppel2:Първоначално публикувано от joui
Какво им е на Gorenje? Аз тъкмо се спрях на същия модел WA62101. Точно каквото искам - капацитет повече от стандартните 5 кг /вече не са ми достатъчни/; приличните 1000 оборота, енергиен клас А, прилична цена 539лв.; безшумни. Какво им е; какво не им е наред? И какво друго по-добро мога да намеря за такива пари и такъв обем*
Моля, помогнете* :unk:
Gino какво имаш в предвид Горението,аз ползвам вече 2 месеца този модел http://www.gorenje.bg/3805?aid=6378 и засега съм доволен,вярно малко време е все още,но ще пиша ако имам някакви проблемиПървоначално публикувано от gino
![]()
Нищо страшно не се е случило с Горението.
Няма основания за паника
Най-накрая да се включа! Известно време нямах интернет.
Значи мога спокойно да си взема такава пералня? Сега съм с едно Канди на 13-14 г., ама вече сдава багажа. А Горението има ли някакви специфични дефекти, характерни за марката? Знае ли някой нещо по въпроса? И защо напоследък се оказва, че когато решиш да си купуваш нещо ново - независимо дали пералня, телефон, печка и др. - се оказва, че все има някой, пострадал от новите модели, който ти препоръчва да стоиш настрана от тях?! Уж нови технолигии, уж подобрения, а то.....![]()
...еднодневки. За толкова пари - толкова!И защо напоследък се оказва, че когато решиш да си купуваш нещо ново - независимо дали пералня, телефон, печка и др. - се оказва, че все има някой, пострадал от новите модели, който ти препоръчва да стоиш настрана от тях?! Уж нови технолигии, уж подобрения, а то.....![]()
Понеже съм нова във форума - Здравейте на всички!
А сега моля за съвет... Твърдо съм за Gorenje. Всичко, което искам от гуру Bard, да ми каже също толкова твърдо за модела, който трябва да купя)) WA62101,WA1184,WA61101,WA62121...
Обърках се, докато четох:
"...Аз бих предпочел Whirlpool FL 5105/A"
"...Стой далеч от новите модели на Gorenje"
"...Нищо страшно не се е случило с Горението. Няма основания за паника"
"...а мойто горение е като водопад! И бучи много като изпомпва водата!" и т.н.
А уж за WA62101 пишат "Super silent".. Така че, приемам и други препоръки
"super silent" e серия на Ariston.Първоначално публикувано от rutalla
Имам преки наблюдения от съотношението продадени/дефектирали перални модели 62081 и 62121 .Не говори добре за тях.Затова ако ще е Gorenje,взимай 1184,984 или 583.Но бързай,защото остават малко местата,където могат да се намерят.А и водосъдържател INOX не е за изпускане.![]()
До момента нито дума за Candy. Имам наблюдения върху стари модели - бяха перфектни. Напоследък май обаче и те са си направили заводче в Китай - така ли е? И къде приблизително се вмества Candy в класацията?
Първоначално публикувано от badr
Ами при италиянските марки.Тя си е такава -- нискокачествена.
Особено моделите със сушилня.
Candy от осемдесет и някоя, корекомска - работи!
Лада 2105 от 83-84-а, корекомска - работи!
Не знам дали е от марката или качествения контрол, ама "италианска" си е унизително за споменатата пералня :coolsmiley:
CANDY-създават първата автоматична пералня,някога.През 80-те наистина е качество.Но сега?Има доста доволни,има и недоволни.Пазете се от модели CNE 89 T,CNE 109 T.Перални/сушилни-модели ALISE 83/103/133 CB.Но тях и без това вече почти ги няма на пазара.Другите са ОК.Първоначално публикувано от echo
![]()
Ще съм благодарен ако споделите мнение. Ето и номинираните:
Electrolux EWF 810 - с отложен старт.
http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3697
Gorenje WA 62081
http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3669
Gorenje WA62101
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09011176
Пералнята ще бъде инсталирана във вилна зона където енергото не се слави с добри резултати ~AC 190-200V, понякога може и по-малко, е сигурно може и повече. Как ли ще реагират описаните перални на това? Има ли по-подходящи от тях. Държа също да са енерго и водоикономични.