Страница 12 от 36 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от badr
    По малко обръщай внимание на простотиите които се пишат по брошурите.
    Какво значи клас на ефективност на изпиране? - Глупост някаква...
    Просто за сведение:
    http://qol.ru/articles/article.php?article=10 -

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от mary
    Искам да попитам, как да си изчистя котления камък от казана на пералнята? Имам чувството, че по целия има наслоен камък. Защото като изпомпва, заедно с водата се изхвъллят и миниатюрни частици.
    Най-вероятно котления камък е не по казана, а по нагревателя.Най-сигурния начин за почистване е демонтаж на нагревателя и механично почистване. Най-добре от специалист!

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Най-вероятно котления камък е не по казана, а по нагревателя.Най-сигурния начин за почистване е демонтаж на нагревателя и механично почистване. Най-добре от специалист!
    Уви @mary- @lazar е прав! Най- добре потърси консултация за конкретната машина (не си писала каква пералня имаш) в сервиз, защото почистването с някаква химия без разглабяне най- малкото би разрушило гумените уплътнения....

5. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Aз чета руски форуми и ето какво там съветват за твоя случай:
    "...то можно, конечно, один раз пропустить машинку впустую с специальной кислотой для снятия накипи для стиралок. Но это нельзя делать с машинками, у которых эмалированный бак..." - http://forum.qol.ru/viewtopic.php?t=1149

Да се пусне пералнята "нахалос", като вместо праха да се сложи някакво средство за премахването на котлен камък,... с две думи съветват примерно това, което предложи jbmmm в поста си № 67 на 4-тата страница

От личен опит: правя 2-3 пъти на година такива "промивки" за ел.чайника (моят е Ровента), в случая използвам оцет,понеже не трябва голямото количество.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от mary
    Искам да попитам, как да си изчистя котления камък от казана на пералнята? Имам чувството, че по целия има наслоен камък. Защото като изпомпва, заедно с водата се изхвъллят и миниатюрни частици.
    Въобще не е ясно дали това е котлен камък или калгон.
    Котлен камък се отлага при температури над 60*.
    Ако е използван калгон -- най-вероятно яастиците са калгон,съответно никаква химия не би помогнала.
    Това че пералнята изхвърля тези частици не е повод за притеснение.Частиците не могат да попаднат в дрехите и да замърсят прането.

Рецепти за чайници не биха помогнали.Но виж магнити по протежението на тръбопровода водят до прекратяване отлагането на котлен камък по стените на съдовете за готвене,бойлери,перални и т.н.Процесът не е обяснен напълно научно,но опитно е доказан резултатът.
    @ rutalla
    Вземи 1184 от когото искаш разбира се.В случая бих избрал онези които биха ме обслужили по-добре,а не тия които още не си платила и почват да те лъжат.Смятай,когато платиш как ще е.
    Иначе хубави сведения ни поднасяш,ала представи си,че вече сме ги виждали.
    Простичко ще го кажа.Аз ще изпера с Ариел ти с Бинго и после ще си говорим за клас на изпиране.Нещо повече с Ариела само бих накиснал дрехите и резултатът ще по-добър от бингото.То затова му е името бинго -- демек късмет голям,ако дрехите са чисти.
    А сметките за клас на икономичнист я правя така просто -- по селски.
    Примерно за 1кг дрехи ми е необходима 10л вода загрята до 50*.За загряването на тази вода примерно е нужен 1квт.
    Ха сега да видим откъде тая икономия.

7. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте,всички...

Мерси, badr, отказвам се за сега от услугите на гореспоменатите хора...

В интерес на истина трябва да уточня,че не мога категорично да ги обвиня в лъжата: наистина са сбъркали - закарали "моята" пералня на другия заказчик и той с удоволствие е расписал поръчката) Затова и били толкова настоятелни,предлагайки на мен 984. Аз пък помислих,че ми се обаждат преди да са тръгнали... И така нататък.
    Това го научих,вече като се прибрах от луди обиколки на всевъзможните еди-какво си полиси.
    Значи,казваш,че няма да мине номера с 984?? Питам,защото днеска намерих същата 984 само на 536 лева и даже вече съм решила какво ще купя от "спестените" пари? Ще ти затрудни ли легко да ме подбутнеш в ползата на 1184: все-пак разликата в цената вече се усеща (за мен, във всеки случай),а разликата между моделите - само 200 оборота (пак,според мен).
    Виждам,че си on-line, може сега?? А утре,.. не, вдругиден (утре ще засичат парното), аз ще.. Колко ли пъти още ще обещавам???))
    С благодарности - аз.

8.  

9. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Перални,Препоръки 2006г

С жената снощи разглеждахме разни перални, съдомиялни и керамични плотове(в края на лятото ще се местим) и май този път няма да наблегнем на марката, а по-скоро на комбинацията от цена и характеристики. Сега имаме един Уирлпул с терморегулатор, отложен старт, регулатор на оборотите, показва колко време остава до края и седемнадесето(шесто де) чувство, който преди две години струваше към 700лв. Но снощи моята половинка не можа да си спомни нито един случай, когато е центрофугирала на по-малко от 800 оборота, или пък да е използвала отложения старт. А и майка ми, която до скоро имаше 20-годишен Татрамат, знаеше почти с точност до минута кога ще приключи прането(това за ползата от електронния часовник).
    Целта на дългия ми пост е, да споделя намерението си да купим нещо от рода на Беко с повечко обороти и терморегулатор на прилична цена и с по-дълга гаранция и да помоля за впечатления за тази марка и подобните и в диапазона 400-550 лева.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от rutalla
    .
    Значи,казваш,че няма да мине номера с 984?? Питам,защото днеска намерих същата 984 само на 536 лева и даже вече съм решила какво ще купя от "спестените" пари? Ще ти затрудни ли легко да ме подбутнеш в ползата на 1184: все-пак разликата в цената вече се усеща (за мен, във всеки случай),а разликата между моделите - само 200 оборота (пак,според мен).
    Правилно.Купувай 984 на 536лв.
    Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    Целта на дългия ми пост е, да споделя намерението си да купим нещо от рода на Беко с повечко обороти и терморегулатор на прилична цена и с по-дълга гаранция и да помоля за впечатления за тази марка и подобните и в диапазона 400-550 лева.
    Уирлпул имат няколко модела с терморегулатор и са на около(400-440лв)

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

......Но* виж магнити по протежението на тръбопровода водят до прекратяване отлагането на котлен камък по стените на съдовете за готвене,бойлери,перални и т.н.Процесът не е обяснен напълно научно,но опитно е доказан резултатът.
    ........
    Моля за повече инфо (това е интересно и полезно ). Какви магнити, как да са насочени...

12. Тук е от
    Mar 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    С жената снощи разглеждахме разни перални, съдомиялни и керамични плотове(в края на лятото ще се местим) и май този път няма да наблегнем на марката, а по-скоро на комбинацията от цена и характеристики. Сега имаме един Уирлпул с терморегулатор, отложен старт, регулатор на оборотите, показва колко време остава до края и седемнадесето(шесто де) чувство, който преди две години струваше към 700лв. Но снощи моята половинка не можа да си спомни нито един случай, когато е центрофугирала на по-малко от 800 оборота, или пък да е използвала отложения старт. А и майка ми, която до скоро имаше 20-годишен Татрамат, знаеше почти с точност до минута кога ще приключи прането(това за ползата от електронния часовник).
    По въпроса за Веко!!!!
    Имам такава модел WM 5550 T от около година. Това значи, че е 1000об/мин плюс всички необходими екстри, малък ненатоварен с информация дисплей, електронен програматор и най-важното- честотно управление на мотора. Сега в момента го има на 490 лв. 5552, 5554 са съответно 1200 и 1400 лв и са с по 50 лева нагоре. Имат и отложен старт, който е незаменим за нощтната ел.енергия!!!!Интересувах се близо 3 месеца преди да се спра на тази марка. Ще спомена само, че японците през 2004г. са обявили* пералните Веко за най-качествени продукти?! Радвам се на избора си, защото за цената си тази пералня се оказа, че превъзхожда всички други от нейния клас. Честотното й регулиране и системата фъзи лоджик плюс антивибриращата й система, я правят просто перфектна. Мога да кажа, че това е първата пералня, която като центофугира не помръдва!!!! Случайно открих това име и колкото повече четях за него, толкова по-се навивах. Бях се спрял на Урпуул- 6 чувство, тъй като старата ми бе такава /но не 6 чувство и бях много доволен/. Затова препоръчах и на сестра ми 6 чувство. Като сравнявам двете- трябва да кажа, че Урпуула просот бледнее и няма нищо общо със старото материал. На всичко отгоре е шумна и вибрира. Другото от което се интересувах бе Електролукс. За него нямам наблюдения за сравнение, но при еднакви възможности и функции /параметри/ Бекото бе с* 200-250 лв по-ниска цена при 3 г гаранция. Този модел Беко има само един недостатък за сега- задържа се понякога за известно време по 1 само?! чорап между стъклото и уплътнението в процес на пране?!
    PS Забравих да добавя и, че този модел на Беко май бе единствената със защита от ненормално електрозахранване?!

13. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Правилно.Купувай 984 на 536лв.
    ... Купих!!!! Даже на касата се оказало, че с 10 лв поевтино)))
    Благодаря всички изсказали се по моят случай и, (без обиди), особенно -badr. Все пак,той беше "последната инстанция". Лек ден!!

P.S. Към badr
    Да не дублирам llll - ще следя "магнитната" линия, и на мен ми е интересно.
    А за бойлери имате ли мнение? Ако - да, в коя тема на форума?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от rutalla
    ... Купих!!!! Даже на касата се оказало, че с 10 лв поевтино)))
    ......
    Честито! Със здраве да си я ползваш и да те слуша!

16. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Честито! Със здраве да си я ползваш и да те слуша!
    Благодаря.
    Мърдане няма .. Винаги дълго избирам,обаче попадне при мен.. и ток да спре - ще работи))

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Моля за повече инфо (това е интересно и полезно ). Какви магнити, как да са насочени...
    Аз използвам няколко магнита от изгорели хардове.Малки са по-размер,но са и много силни.Отделянето им изисква сериозни усилия.
    Залепени са на тръбата до водомера,така че цялото количество вода минава през намагнетизирания участък на тръбите.Разбира се може и всякакви други магнити да се използват.Ориентацията им също е без значение.
    Информацията е взета от списанието млад конструктор.Там имаше и схема с електромагнит.Броят и годината обаче ми се губят.Със сигурност изданието е преди 1989г

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

10x! :Super:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 36 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе