Просто за сведение:Първоначално публикувано от badr
http://qol.ru/articles/article.php?article=10 -
Просто за сведение:Първоначално публикувано от badr
http://qol.ru/articles/article.php?article=10 -
Най-вероятно котления камък е не по казана, а по нагревателя.Най-сигурния начин за почистване е демонтаж на нагревателя и механично почистване. Най-добре от специалист!Първоначално публикувано от mary
Уви @mary- @lazar е прав! Най- добре потърси консултация за конкретната машина (не си писала каква пералня имаш) в сервиз, защото почистването с някаква химия без разглабяне най- малкото би разрушило гумените уплътнения....Първоначално публикувано от Lazar
Aз чета руски форуми и ето какво там съветват за твоя случай:
"...то можно, конечно, один раз пропустить машинку впустую с специальной кислотой для снятия накипи для стиралок. Но это нельзя делать с машинками, у которых эмалированный бак..." - http://forum.qol.ru/viewtopic.php?t=1149
Да се пусне пералнята "нахалос", като вместо праха да се сложи някакво средство за премахването на котлен камък,... с две думи съветват примерно това, което предложи jbmmm в поста си № 67 на 4-тата страница
От личен опит: правя 2-3 пъти на година такива "промивки" за ел.чайника (моят е Ровента), в случая използвам оцет,понеже не трябва голямото количество.
Въобще не е ясно дали това е котлен камък или калгон.Първоначално публикувано от mary
Котлен камък се отлага при температури над 60*.
Ако е използван калгон -- най-вероятно яастиците са калгон,съответно никаква химия не би помогнала.
Това че пералнята изхвърля тези частици не е повод за притеснение.Частиците не могат да попаднат в дрехите и да замърсят прането.
Рецепти за чайници не биха помогнали.Но виж магнити по протежението на тръбопровода водят до прекратяване отлагането на котлен камък по стените на съдовете за готвене,бойлери,перални и т.н.Процесът не е обяснен напълно научно,но опитно е доказан резултатът.
@ rutalla
Вземи 1184 от когото искаш разбира се.В случая бих избрал онези които биха ме обслужили по-добре,а не тия които още не си платила и почват да те лъжат.Смятай,когато платиш как ще е.
Иначе хубави сведения ни поднасяш,ала представи си,че вече сме ги виждали.
Простичко ще го кажа.Аз ще изпера с Ариел ти с Бинго и после ще си говорим за клас на изпиране.Нещо повече с Ариела само бих накиснал дрехите и резултатът ще по-добър от бингото.То затова му е името бинго -- демек късмет голям,ако дрехите са чисти.
А сметките за клас на икономичнист я правя така просто -- по селски.
Примерно за 1кг дрехи ми е необходима 10л вода загрята до 50*.За загряването на тази вода примерно е нужен 1квт.
Ха сега да видим откъде тая икономия.
Здравейте,всички...
Мерси, badr, отказвам се за сега от услугите на гореспоменатите хора...
В интерес на истина трябва да уточня,че не мога категорично да ги обвиня в лъжата: наистина са сбъркали - закарали "моята" пералня на другия заказчик и той с удоволствие е расписал поръчката) Затова и били толкова настоятелни,предлагайки на мен 984. Аз пък помислих,че ми се обаждат преди да са тръгнали... И така нататък.
Това го научих,вече като се прибрах от луди обиколки на всевъзможните еди-какво си полиси.
Значи,казваш,че няма да мине номера с 984?? Питам,защото днеска намерих същата 984 само на 536 лева и даже вече съм решила какво ще купя от "спестените" пари? Ще ти затрудни ли легко да ме подбутнеш в ползата на 1184: все-пак разликата в цената вече се усеща (за мен, във всеки случай),а разликата между моделите - само 200 оборота (пак,според мен).
Виждам,че си on-line, може сега?? А утре,.. не, вдругиден (утре ще засичат парното), аз ще.. Колко ли пъти още ще обещавам???))
С благодарности - аз.
С жената снощи разглеждахме разни перални, съдомиялни и керамични плотове(в края на лятото ще се местим) и май този път няма да наблегнем на марката, а по-скоро на комбинацията от цена и характеристики. Сега имаме един Уирлпул с терморегулатор, отложен старт, регулатор на оборотите, показва колко време остава до края и седемнадесето(шесто де) чувство, който преди две години струваше към 700лв. Но снощи моята половинка не можа да си спомни нито един случай, когато е центрофугирала на по-малко от 800 оборота, или пък да е използвала отложения старт. А и майка ми, която до скоро имаше 20-годишен Татрамат, знаеше почти с точност до минута кога ще приключи прането(това за ползата от електронния часовник).
Целта на дългия ми пост е, да споделя намерението си да купим нещо от рода на Беко с повечко обороти и терморегулатор на прилична цена и с по-дълга гаранция и да помоля за впечатления за тази марка и подобните и в диапазона 400-550 лева.
Правилно.Купувай 984 на 536лв.Първоначално публикувано от rutalla
Уирлпул имат няколко модела с терморегулатор и са на около(400-440лв)Първоначално публикувано от myrshavija
Моля за повече инфо (това е интересно и полезноПървоначално публикувано от badr
). Какви магнити, как да са насочени...
По въпроса за Веко!!!!Първоначално публикувано от myrshavija
Имам такава модел WM 5550 T от около година. Това значи, че е 1000об/мин плюс всички необходими екстри, малък ненатоварен с информация дисплей, електронен програматор и най-важното- честотно управление на мотора. Сега в момента го има на 490 лв. 5552, 5554 са съответно 1200 и 1400 лв и са с по 50 лева нагоре. Имат и отложен старт, който е незаменим за нощтната ел.енергия!!!!Интересувах се близо 3 месеца преди да се спра на тази марка. Ще спомена само, че японците през 2004г. са обявили* пералните Веко за най-качествени продукти?! Радвам се на избора си, защото за цената си тази пералня се оказа, че превъзхожда всички други от нейния клас. Честотното й регулиране и системата фъзи лоджик плюс антивибриращата й система, я правят просто перфектна. Мога да кажа, че това е първата пералня, която като центофугира не помръдва!!!! Случайно открих това име и колкото повече четях за него, толкова по-се навивах. Бях се спрял на Урпуул- 6 чувство, тъй като старата ми бе такава /но не 6 чувство и бях много доволен/. Затова препоръчах и на сестра ми 6 чувство. Като сравнявам двете- трябва да кажа, че Урпуула просот бледнее и няма нищо общо със старото материал. На всичко отгоре е шумна и вибрира. Другото от което се интересувах бе Електролукс. За него нямам наблюдения за сравнение, но при еднакви възможности и функции /параметри/ Бекото бе с* 200-250 лв по-ниска цена при 3 г гаранция. Този модел Беко има само един недостатък за сега- задържа се понякога за известно време по 1 само?! чорап между стъклото и уплътнението в процес на пране?!
PS Забравих да добавя и, че този модел на Беко май бе единствената със защита от ненормално електрозахранване?!
... Купих!!!! Даже на касата се оказало, че с 10 лв поевтиноПървоначално публикувано от badr
)))
Благодаря всички изсказали се по моят случай и, (без обиди), особенно -badr. Все пак,той беше "последната инстанция". Лек ден!!
P.S. Към badr
Да не дублирам llll - ще следя "магнитната" линия, и на мен ми е интересно.
А за бойлери имате ли мнение? Ако - да, в коя тема на форума?
Първоначално публикувано от rutalla
Честито! Със здраве да си я ползваш и да те слуша!
Благодаря.Първоначално публикувано от llll
Мърдане няма .. Винаги дълго избирам,обаче попадне при мен.. и ток да спре - ще работи))
Аз използвам няколко магнита от изгорели хардове.Малки са по-размер,но са и много силни.Отделянето им изисква сериозни усилия.Първоначално публикувано от llll
Залепени са на тръбата до водомера,така че цялото количество вода минава през намагнетизирания участък на тръбите.Разбира се може и всякакви други магнити да се използват.Ориентацията им също е без значение.
Информацията е взета от списанието млад конструктор.Там имаше и схема с електромагнит.Броят и годината обаче ми се губят.Със сигурност изданието е преди 1989г