Страница 20 от 36 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Lider
    . Къде се продават тези "ролс-ройси" Miele и какви са им цените. Аз успях да намеря само една фирма - "Марти76", но нещо не можаха да ми вдъхнат доверие - може и да не съм прав. Разликите в цените на различните модели (дори и на една и съща марка) са доста чувствителни, но на мен ми е ясно, че в момента търся да купя пералня, а не совалка, така, че изборът ми трябва да е в диапазона 500-800 лв. Ровейки се, попаднах и на перални марка Elite и Hyundai. Много моля да ми кажете по нещо и за тях, защото като рекламирани параметри не отстъпват на клас "совалки".
    Предварително благодаря и пожелавам успешен ден!
    Марти 76 продава Миеле втора употреба, които наистина си струват парите. Няма как да купиш пералня която нова струва 2000 лева за 350.
    Как до сега не можаха да разберат хората че ЕЛИТ е търговска нарка, зад която не стои конкретен производител, т.е. нищо сериозно не може да се каже един модел е Горение друг модел е Зануси и т.н

Пералните със сушилни имат толкова недостатъци че няма от къде точно да зопочне човек, затова няма и коментари по темата .....

2.  

3. Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    ... Пералните със сушилни имат толкова недостатъци че няма от къде точно да зопочне човек, затова няма и коментари по темата .....
    И все пак понякога се налага точно такава комбинация - както на мен ще ми се наложи поради липса на място. Затова ако можеш сподели поне какво точно да гледаме като избираме такова нещо.

4. Тук е от
    Aug 2001

Перални,Препоръки 2006г

Мдам, vlado1, и аз имам точно същия проблем, т.е. не съм твърдо решен да взимам със сушилня, но ми се иска. Плаши ме прекалено малкият избор на модели които са със сушилня.

Затова се надявах някой да каже няколко думи по темата .... или поне да се опита да ни разубеди, понеже в магазина всички изглеждат добре и лъскави и т.н.

5. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от 3Mona

Програматорът е "PG 0701-02". Най-проблемните позиции са "5" и"6", съответно 40 и 60 градуса, т.е. най-използваните.
    От тези позиции не може стартира. При леко наместване прави контакт и тръгва, но веднага спира, като се изпусне "чалъма". Ако е тръгнала да работи от по-ниска позция (1,2,3,4) при тези две положения (5 и 6) спира и трябва да се превърти ръчно.
    Има проблеми и центрофугирането - не спира винаги и може да си върти ей така "бадева" колкото си иска.
    Здравейте. Позволявам си да напомня за моята Кьортинг 419 Exklusiv. На гърба има етикет със следните данни:
    Gorenje; typ PS109; modell 419k
    Дали има шансове за ремонт?

Поздрави.

6. Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

@smarkov
    Иска ми се не иска ще трябва да е такава. Единственото, което ми казаха да гледам е килограмите пране/сушене да са еднакви - например 5/5, а повечето, които съм видял са 5кг пране/2.5кг на сушене. Всъщност само някакъв Аристон гледах с 5/4, но забравих модела. Ако може и някой друг да каже каквото знае по въпроса.

7. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

Един глас за Горение четох доста противоречиви мнения ама аз съм доволен.Пере се 2 в седмицата което си мисля че е нормално ползване. Имам WA583 най обикновена ама нито дрънчи нито бучи нито ходи сама а за техник не си е и помисляла. Сега погледнах гаранционната карта 23.06.2003 и като се замисля ми се струва че следващата пералня която ще купувам ще на сватбата на внука ми . Мнението ми разбира се е не професионално а като на потребител. И понеже съм толкова възхитен и замаен от марката преди 3 дена си взех и хладилник от словенците РК6356W.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте, имам въпроси и предложения и без никакво заяждане.
    Първо - Защо да няма отделен подфорум Перални? След като да прочетеш 16(дотук) страници и забравяш какво точно си прочел.
    Второ - За ефекта на намагнитената вода. В книгата на Луи Доне "Магнитите за вашето здраве" - издателство Медицина и физкултура, 1990 пише :
    "...Под действието на топлината те (разтворените соли във водата) се утаяват под формата на микрокристали, които образуват утайки или наслоения, откриващи се по стените на съдовете или тръбопроводите."
    "Физичните свойства на водата все още остават загадка."
    "Пикарди, професор по физико-химия в университета на Флоренция, е направил хиляди експерименти върху методите за почистване на парни котли от налепи."
    "Всъщност най-добрият начин (за получаване на намагнитена вода) се състои в подлагане на водата за много кратко време под влиянието на слабо магнитно поле. Физичните свойства на водата се променят, но нейният химически състав остава винаги един и същ."
    Та щом човека е "лекувал" парни котли, защо ние да не можем да лекуваме домашни уреди ?
    Обаче в тази книга става въпрос за лечение. Така че не знам постоянната употреба на намагнитена вода до какви последици може да доведе. Макар че в тази книга е описана като "чудотворна вода" .
    А тези магнити до водомера дали не влияят на работата му и от ВиК да правят проблеми?*********************************************
    Трето - ще се опитам да резюмирам накратко наученото дотук :
    - по-добре хоризонтална пералня;
    - за предпочитане с терморегулатор;
    - за предпочитане без електронен програматор (с по-малко електроника по пералнята)
    - по-добре без "1/2 зареждане";
    - да не е италианска (с изключение може би на Zanussi - под шапката на Electrolux);
    - Bosch имат производство в Турция;
    - Electrolux имат производство в Румъния;
    - General Electric има производство в Турция;
    - Ако ще се купува пералня, произведена в Турция по-добре да е Веко? ;
    - да не се ползва калгон;
    - веднъж-дваж годишно да "изпираш" малко лимонена киселина;
    - центрофугиране на много високи обороти не е желателно;
    - работата на много високи обороти общо взето спомага по-бързото дефектиране;
    - за предпочитане inox-ов казан , ако можем да си го позволим ;
    - емайлирания казан е отживелица и вече се използва рядко;
    Четвърто - сега ще моля за помощ при избора на пералня. Каква мога да купя до 550 лева ?
    Electrolux EWF 810 - май е без терморегулатор
    Bosch WAA - май също няма терморегулатор
    Whirlpool FL 5083 - сякаш прочетох някои много негативни впечатления за тази марка
    BOSCH WAA-16160BY - май пак няма терморегулатор
    AEG L-50600 - 700 лева, но сякаш мога да прежаля още 150, ако ме убедите .

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

добре де, след всички приказки дотук и опитите да се направат изводи!...
    нека да дефинираме не каква пералня е хубава а коя е ЛОША!

какво ще стате ако имам INDEZIT?
    - пере лошо ли? ами като го пусна да пере по-дълго сигурно ще го изпере хубаво!
    - чупи се лесно ли? ами, всичко се чупи! въпрос на късмет е на какво ще случи човек!
    нещо друго?

като се чете форума излиза че покупката на пералня е много по отговорна задача и избора по труден от това човек да се ожени! :-)

11. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

tarsi peralnq s metalen kazan . sprqh se na Gorenje i Ariston no se kolebaq mejgu dvete .Daite mi savet

12. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

От няколко дни се чудя каква пералня да си взема.Прочетох доста коментари къде ли не и вече май реших да не си купувам
    Ползвам една AEG ,нашите я взеха май '80-та -нищо още не е пипано по нея .
    Проблема е ,че жената ме натиска за нова и засега мисля за това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09013215.Попрочетох доста за сервиза на Техномаркет,ама ще рискувам...
    Та ,ако ми дадете някакви съвети за и против или ме насочите към нещо ок.500-550 лв. ще съм мнг благодарен.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Перални,Препоръки 2006г

Да драсна набързо едно мнение за ръкохватката (дръжката) на капака на WA984.
    Закупихме я преди 2-3 месеца, но реално се ползва от точно 10 дни, понеже е в ново жилище. Сещате се, че за 10 дена приятелката ми е прала с нея малко, по спомен - 3 пъти. Та отваря тя капака, за да сложи прането, и ръкохватката и остана в ръката. Вярно, може да е било шупла в пластмасата, т.е. малък производствен проблем, но самата изработка на тази част е малко недообмислена за мене. Зъбчето, което реално държи капака затворен, е широко не повече от сантиметър и е дебело не повече от 2-3 мм при мястото на събиране с ръкохватката. Неприятното е, че съм от дълбоката провинция (Стара Загора) и сега ще чакам поне седмица, за да получа ръкохватката от тукашния сервиз на Горенье (дано да е както ми писаха от офиц. сервиз в София - 6 лв.).
    Та съветът ми е, ако някой се "хвърли" да купува такава пералня, нека отвори няколко пъти капака, преди да закупи този уред!

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от HyBRiD-X
    Неприятното е, че съм от дълбоката провинция (Стара Загора) и сега ще чакам поне седмица, за да получа ръкохватката от тукашния сервиз на Горенье (дано да е както ми писаха от офиц. сервиз в София - 6 лв.).
    Та съветът ми е, ако някой се "хвърли" да купува такава пералня, нека отвори няколко пъти капака, преди да закупи този уред!
    На улица княз Борис 61 има един доста добре зареден магазин.Имат много видове ключалки за перални.Можеш да провериш и в Перла сервиз.намира се в началото на надлеза по пътя от центъра в посока Хасково.Там също имат доста ключалки а имат и за някои модели на Горение

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Перални,Препоръки 2006г

@bard, мерси за инфото.
    Този, който е на Св. Княз Борис 61, точно там звъних, та от там ми казаха, че я очакват най-рано петък следобед. А този сервиз, "Перла", бях изключил за него, близо до нас е, ще намина след работа, дано да работи!

17. nat
    nat е офлайн

Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте!
    И аз искам да помоля за компетентно мнение за пералня. След обстоен преглед на тази тема се спрях на марката Електролукс, ето този модел:
    http://appliances.market.dir.bg/xoff...267&shop_id=18
    Какво мислите за избора ми?

18. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Ще съм много благодарен, ако разбиращите тук ми препоръчате комбинирана пералня със сушилня. Вариантът да са отделно отпада.
    Спрял съм се на Indesit WIDL 106 или 126, но гледам и Ariston AMD 129, който за същото струва 200лв. отгоре. И 2те са от един завод. Струва ли си да се даде двойно за AEG? До 1000лв. какво заслужава да се вземе и служи добре? Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 36 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 17:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 22:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 12:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 21:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 13:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе