Страница 23 от 36 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

и на нас ни предстои закупуване на пералня понеже Кандито дето е 10 годишно не че не става но майка ми я е бъзе да я пуска. няколко пъти са сменяни некви амортисьори и още некакви глупости
    по принцип съм се насочил след изчитане на темата към AEG , BOSCH и Electrolux искам да питам какво ще ми препоръчате измежду изброените или може да не влиза в списъка . търся по принцип пералня до 1000 оборота , Енергиен клас А , с механичен програматор по възможност понеже по лесно уж се сменя от електронния , капацитет на пране 5 кг . и тва е общо взето
    насочил съм се към :

AEG L-50600
    Electrolux EWF 810
    Electrolux EWF 1005
    Electrolux EWF 830
    Bosch WAA 16160
    Bosch WAA 20160
    ELECTROLUX EWF-1030
    ELECTROLUX EWF-1030 BEZ DISPL.
    ELECTROLUX EWF-1040
    SIEMENS WM-10A260BY

2.  

3. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Този форум е нов за мен. Намерих го навреме, защото тъкмо сега търсим пералня и сушилня. Спрели сме се на Gorenje. От прочетеното до сега разбирам че, ако намерим пералня WA 984 ще е по-добре от WA 62121 на която бяхме се спрели. Искам да подчертая че търсим пералня която добре да пере а не с "космически технологии"т.е. проста и по предназначение. Мога ли да разбирам че 984 е > 62121?
    И имам въпрос относно сушилните / тук почти този въпрос не е засегнат/. Каква сушилня да избера от същата марка . Има с конденз и испарение. Кое е по-доброто. Намерихме сушилня на Кьортинг, по-стар модел за около 350лв. с изпарение, което, като цена е много по-малко от предлаганите на Gorenje. А става въпрос само за разлика в наименованието.
    Благодаря предварително, ако някой сподели впечатления или има мнение по въпроса.
    badr какво е твоето мнение за добра сушилня

4. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

Перални,Препоръки 2006г

въпроса ми е кам разбирателите - имам пералня ariston от 2г .-от скоро почна да не завършва зададена програма -пере ама до средата и не източва а трябва после ръчно да и задам източване -има ли някъде ресет на компа ,програмите и как триабва да процедирам понеже не ми се мъкне до сервиза????

5. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

новата ми пералня машина вече е факт.. стои си кротко в кухнята и чака някой да я монтира.. разбира се взех това, което ми препоръча badr и за пръв път в живота си отидох в магазина, посочих модела (ELECTROLUX EWT 1010), платих го и си тръгнах.. нямаше чудене, нямаше никакво суетене.. друго си е като човек си има цел  ...единственото нещо дето се чудя в момента е дали да се доверя на мъжа ми за монтажа или да викам някой от т.нар. "оторизиран сервиз"... като гледам не е нищо сложно, но да не се заядат някой ден и недай си боже да не искат да зачетат гаранцията.. дайте съвет.. да викам ли главорезите 

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

@scorpia
    Гласувала си доверие на мъжа си за неща доста по-важни от пералнята в живота.Мисля,че ако прочетете внимателно инструкцията ще се справите и без сервиз.

7. Тук е от
    Oct 2005

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте,
    накратко - взех си Whirlpool 6122 / 1200 rpm / 6th sense

монтирах си я сам, свалих крепежните винтове за барабана, всичко както си трябва.

днес й беше второто пране.

Притеснява ме следното:

в режим на нормално пране \_||_/ нали има един момент когато барабана върти бавно и постепенно бавно усилва оборотите, в 1 момент завърта почти на пълни обороти и веднага спира.

Та значи като тече този процес се чува звук от засилващо се свистене, малко като че човек работи с бормашина.

Не знам дали е нормално това явление. То вярно че 1200 оборота не е малко, но мен ми звучи малко като калпав лагер. Един приятел преди време имаше повреден лагер в колата си и имаше подобно свистене.
    Между другото ми се струва, че прането беше малко повечко като количество, може би е дошъл товара малко в повече или не е от това?

Иначе си пере идеално машината, няма проблеми. Вади ги почти сухи.

Предварително ви благодаря.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от penchev79
    Здравейте,
    накратко - взех си Whirlpool 6122 / 1200 rpm / 6th sense

монтирах си я сам, свалих крепежните винтове за барабана, всичко както си трябва.

днес й беше второто пране.

Притеснява ме следното:

в режим на нормално пране \_||_/ нали има един момент когато барабана върти бавно и постепенно бавно усилва оборотите, в 1 момент завърта почти на пълни обороти и веднага спира.

Та значи като тече този процес се чува звук от засилващо се свистене, малко като че човек работи с бормашина.

Не знам дали е нормално това явление. То вярно че 1200 оборота не е малко, но мен ми звучи малко като калпав лагер. Един приятел преди време имаше повреден лагер в колата си и имаше подобно свистене.
    Между другото ми се струва, че прането беше малко повечко като количество, може би е дошъл товара малко в повече или не е от това?

Иначе си пере идеално машината, няма проблеми. Вади ги почти сухи.

Предварително ви благодаря.
    Мисля, че няма проблем- горе/долу така се държи и 2288 (такава имам от 2 години). При нормално пране не свири, нали? Само при центрофуга...Предполагам, че "свиренето" е от управлението.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Двигателя е колекторен.Този шум е напълно нормален за всяка пералня с колекторен двигател,а също и за дрелките.

11. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

вече и ние сме собственици на Electrolux EWF 1040. отзиви още нямаме защото не е монтирана. но като я монтират ще пиша

12. Тук е от
    Oct 2005

Перални,Препоръки 2006г

badr - благодаря ти за отговора. Забелязвам, че тук си от най-активните и вероятно най-компетентния. Ако си от София кажи да пием по бира

13. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Добре, ама на мен, никой ли няма да отговори. Никой ли не ползва сушилни. По-напред питах и за перални. Много е спешно и май септември наближава и не знам какво да очакваме.

14.  

15. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Перални,Препоръки 2006г

Не мога да ти препоръчам модел , но обърни внимание на конденз ли работи или на изпарение.
    Аз имам такава на конденз и водата се събира в едно резервоарче, а за тези с изпарението -задължително трябва да имаш комин или някакъв отвор в стената за да се извежда парата навън.Някои казват, че когато парата се отвежда навън при зимно време много бързо кондензира в комина и се стича надолу вода, което е кофти.

16. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Аз съм се спрял на този модел - http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3656, но незнам дали е добър. Харесва ми че е със сушилня, има 3 г. гаранция и много ми го похвалиха от Технополис. Също харесах и FAGOR http://intermarket.bg/product_detail...roduct_id=7304, като тя има и още две предимства, че е за вграждане и е по - евтина, но марката Ariston доста ми я похвалиха.
    Тъй кото вижда, че тук има наистина разбиращи професионалистти - моля за мнение и то най- вече badr.
    Благодаря

17. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

gorenje-то което съм си харесала е на принципа на изпарението и е от по-старите модели както и пералнята е WA 984 и на двете програматора не е електронен. Освен това, на тези машинки частите им са по-евтини. Когато стане време за това angel

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от cholakaa
    Аз съм се спрял на този модел - http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3656, но незнам дали е добър. Харесва ми че е със сушилня, има 3 г. гаранция и много ми го похвалиха от Технополис. Също харесах и FAGOR http://intermarket.bg/product_detail...roduct_id=7304, като тя има и още две предимства, че е за вграждане и е по - евтина, но марката Ariston доста ми я похвалиха.
    Не знам кой ти е похвалил аристона,но моето мнение е точно обратното.
    Фагор е доста по-качествена марка.
    Цитат Първоначално публикувано от samata tia
    Спрели сме се на Gorenje. От прочетеното до сега разбирам че, ако намерим пералня WA 984 ще е по-добре от WA 62121 на която бяхме се спрели. Искам да подчертая че търсим пералня която добре да пере а не с "космически технологии"т.е. проста и по предназначение. Мога ли да разбирам че 984 е > 62121?
    И имам въпрос относно сушилните / тук почти този въпрос не е засегнат/. Каква сушилня да избера от същата марка . Има с конденз и испарение. Кое е по-доброто. Намерихме сушилня на Кьортинг, по-стар модел за около 350лв. с изпарение, което, като цена е много по-малко от предлаганите на Gorenje.
    Споделям мнението ти за 984>62121,а също и за сушилнята.
    Но съобрази се и с аргумента на @DEF и помисли за парата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 36 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе