Страница 22 от 36 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от marty
    Хей хора здравейте. Имам едно питане. Чул съм че нагревателите в пералните са по 4 kW. Интересува ме това истина ли е? Който знае да пише. Благодаря предварително
    Не не е истина. Почти всички перални са с нагреватели по 2000W. Някои модели на някои немски марки са с нагреватели по 3000W

2.  

3. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Добре де, след като изчетох около 17 стр. и 1/2 страници, останах с впечатлението, че казан от карборан е нещо кофти и трябва човек да се стреми към иноксов. Ами отворих страницата на Техномаркет и разгледах само пералните над 1500 лв. от тях само 1 беше с иноксов, 1 от дурапроб (което може би пак е някаква пластмаса като карборана), на няколко не пишеше изобщо от какво е изработен, а повечето бяха от карборан. Раздвоен и разколебан се чувствам.

Може ли някой да ме осветли защо след като карборанът не е добър материал го влагат в най-скъпите перални?

4. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Sir Humphrey
    ....
    Може ли някой да ме осветли защо след като карборанът не е добър материал го влагат в най-скъпите перални?
    Badr е човека, който ми каза, че няма нищо лошо в казана от карборан.. или нещо от сорта беше, когато "мрънках" че пералнята АЕГ е с такъв. От магазина пък ме "успокоиха", че и Miele вече са с такива казани. После четох някъде в нета, че този тип пластмаса вече е доста добър и качествен, и че ако си купиш от "марковите" модели - пералнята ти ще изкара без проблем поне 10-15 год. (дано да е така, ще видим)
    А скоро прочетох (пак в нета), че вече перални с иноксов казан нямало да се произвеждат. Като се замисля - може би защото са много тежки самите перални!
    Не зная дали съм права, просто си разсъждавам...
    Нека badr или някой от другите дето се занимават с това, да обясни по-подробно!

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Пластмасите са в пъти по-евтини от инокса,имат по-голямо съпротивление на топлопреминаване.Това води до някаква малка икономия на ток.
    Иноксът е по-скъп,трудно се обработва,по-големи загуби на топлина,но на практика е почти вечен.

6. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте на всички,
    Бих искала да попитам за един модел Ariston AVF 129 EX. Някой има ли този модел и какви са му впечатленията? Благодаря предварително

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Качеството винаги е пропорционално на цената когато влезеш във фирмен магазин. Но когато отидеш в супермаркета където се продават 20 марки салам никога не можеш да се ориентираш по етикетите, кое е хубаво кое е лошо, кое е прясно и кое е заседяло.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте!
    Купих си пералня Electrolux 1245, засега съм доволен. Струва ми се леко шумна, но нямам база за сравнение, пък и това не е много важно. Въпросът ми е следния, в ръководството пише, че връзката на мръсната вода към канализацията трябва да е "дишаща". В моя случай изливането става директно в общата канализационна тръба, като уплътних връзката със силикон, т.е стана "недишаща". Живея на 4 ет от общо 9 ет. блок. Неправилно ли е това което съм направил, ако да, какви вредни последствия могат да настъпят?
    Благодаря!

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от microchip
    Неправилно ли е това което съм направил, ако да, какви вредни последствия могат да настъпят?
    Благодаря!
    Никакви последствия не могат да настъпят.

11. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте пак
    Помогнете със съвет... какво да купя, а трябва..в най-скоро време. Попитах за Ariston AVF 129 EX. Ако някой има по-добро предложение, може да го обсъдим. Доколкото изчетох всичко до тук, а то беше много, може би евентуално Gorenje WA1184. Благодаря

12. Баба Меца
    Guest

Перални,Препоръки 2006г

Искам да попитам това заслужава ли си:

SAMSUNG WM-R1045AV

-АВТОМАТИЧНА ПЕРАЛНЯ
    -SILVER NANO ТЕХНОЛОГИЯ
    -5,2 КГ КАПАЦИТЕТ ПРАНЕ
    -КЛАС"АА"
    -ПЛАВНО РЕГУЛИРАНЕ НА ОБОРОТИТЕ 400-1000
    -БЕЗШУМЕН ИНВЕРТОРЕН ДВИГАТЕЛ
    -ИНТЕЛИГЕНТНА FUZZY LOGIC ФУНКЦИЯ
    -СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОСТАВАЩО ВРЕМЕ НА РАБОТА
    -ЦВЕТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ДИСПЛЕЙ
    -ЕКО ПРОГРАМА
    -СУПЕР БЪРЗА ПРОГРАМА(QUICK WASH)
    -ЗАКЛЮЧВАНЕ СРЕЩУ ДЕЦА
    -РАЗМЕРИ В/Ш/Д-85/60/50
    цена:555лв в момента на промоция в техномаркет.

Попрегледах темата и видях, че badr споменава тези инверторни двигатели,също така видях и че не одобрява китайската техника.Ще съм благодарен да чуя мнението ти badr.
    По принцип това нано-мано не мисля да го ползвам,прочетох тука някъде че имало някакви филтри който се задръствали,това наистина ли е така и получава ли се ако не се ползва.Поразрових се малко и видях че пералнята има бутон 1/2 за който пише "Натиснете ако ще се пере половината от нормалното количество(около 1 до 4кг)Това съкращава времето на изпиране и спестява енергия", това значи ли, че е от тези които не могат да преценяват сами колко вода да наливат в зависимост от това колко пране си сложил и за пералня с толкова други екстри наистина ли може да е така?

P.S.:А в един руски саит пише че има автоматично регулиране нивото на водата.Може ли да има и двете и автоматично и бутон,къде е логиката???

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Не познавам този модел.
    А от техниката на самсунг добро впечатление са ми направили само записващите видеота и хладилниците им.
    Във всичко останало все има някакви проблеми.
    И този модел е пълен със съмнителна електроника.
    Дисплей,инвертор за двигателя.
    Казвал съм вече мнението си за ненужната електроника.
    Привърженик съм на инвертора за климатик.
    Там той носи добра икономия.
    На пералня за какво и е инвертор,дисплей,часовник,съобщения за оставащо време.
    Голяма ще да е икономията на двигател 180w!Mного голяма,кажи речи цяла стотинка на пране.Ако пък не дай си боже цъфне този инвертор си купуваш нова пералня щото може ремонта да седне колкото пералнята.

14.  

15. Баба Меца
    Guest

Перални,Препоръки 2006г

Абсолютно съм съгласен с теб, колкото по-сложна е една машина толкова е по-предразположена към дефектиране.И найстина, че и без всички тези екстри крайния резултат ще е един и същ, но покупката е вече факт.Дано не съжалявам.

А какво ще кажеш за бутона 1/2.При включването му се променя и времетраенето на програмата, надали регулира само количеството вода, по скоро е за нещо друго???

16. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Помози Бог
    През март се сдобихме с това бижу: http://www.gorenje.bg/3805?aid=6372
    Пере добре и безпроблемно досега. Имам малки затруднения при затварянето на вратичката - налага се леко да я повдигам нагоре. Не помня обаче дали и като чисто новичка се държеше по същия начин. А освен това като хвана барабана и го разклатя напред назад - бая мърда... казват че било нормално, но не съм имал пералня преди и не съм съвсем убеден.
    Преди няколко седмици сестра ми си пъхна сутиена с банелите. Та банела (подобен на продълговата кука за плетене) стържеше ужасно върху казана от карботек цели 20 минути преди да се усетя, че мога да изключа програмата и да пусна програма за изпомване на водата. Тогава си помислих, че просто се е разцентровал барабана и заради това бучи. Уви, вадейки прането сестрата си намери изкривената кука, врязана в една от дупчиците на барабана. Оттогава си перем нормално. Снощи обаче пералнята протече и със сигурност не е заради някой маркуч. Майката каза, че и друг път е виждала лека влага, но днес беше локва. Каква е вероятността теча да е от спукан казан и колко ще ми струва нов, при положение че не ми признаят гаранцията?

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от aurin
    Каква е вероятността теча да е от спукан казан.
    Почти никаква.
    Цитат Първоначално публикувано от Баба Меца
    А какво ще кажеш за бутона 1/2.При включването му се променя и времетраенето на програмата, надали регулира само количеството вода, по скоро е за нещо друго???
    Само количеството вода и то само на изплакването и предпрането се променя.
    Абсолютно нищо друго.

18. Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Ето, че дойде и моя ред за закупуване на нова пералня! От всичко прочетено разбирам, че е най-добре да си купя пералня от следните марки оригинално производство: Simens, Bosh, AEG, GE. Моля насочете ме в кои магазини да търся тези марки (може и сайд адрес).
    Интересувам се от пералня до 900-1000 лв. без много излишна електроника и екстри, с терморегулатор, обороти до (или) около 1000, външен размер до 55x60 cm.
    Ако някой има идея за конкретен модел моля да сподели.
    Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 36 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе