Сигурно си се отказал заради това че е произведена в китай.Първоначално публикувано от Stanley
zhoro и аз си мислех да взема нея, но както разбра аз съм за твърдо НЕ на китайските сглобки и си избрах корейското и съм много доволен.
Сигурно си се отказал заради това че е произведена в китай.Първоначално публикувано от Stanley
zhoro и аз си мислех да взема нея, но както разбра аз съм за твърдо НЕ на китайските сглобки и си избрах корейското и съм много доволен.
малко със закъснение БЛАГОДАРЯ!Първоначално публикувано от Lupus
оправих цъфналият се кондензатор (4,50 от Младост вместо 45 за ремонт и 15 диагностициране) и вчера като се върнахме от морето падна едно пране, пране, пране![]()
![]()
Проблема ти е като моя...отзад където влиза захранващият кабел в пералнята има един голям кондензатор - сменяш и всичко ще е ОКПървоначално публикувано от Lider
Въпрос към имащите опит и познание за днешните модели перални.
Ако днес трябва да си купите добра пералня до 650 лв. коя марка и кой модел ще бъде тя от целия този хаос в нашите магазини?
Предварително благодаря за Вашите КОМПЕТЕНТНИ МНЕНИЯ!!!![]()
Благодаря на всички за отговорите! Сигурно ще оправим Siltal-а, защото явно ще има още живот в нея. А относно предишен мой въпрос за пералня с малки габарити и следвайки ваши препоръки се ориентирам към Електролукс с горно зареждане. За съжаление ги има (според нета) само в Технополис и Техномаркет, а не ми се иска да я взема от там. Прочетох доста лоши изказвания за обслужването им и особено за сервизната им база. Бихте ли ми препоръчали друг магазин (освен Денси - там ги няма), който има добра сервизна репутация, където мога да ги намеря. Още веднъж - благодаря! Добре, че го има нета, защото като сме вързани по цял ден на работа не остава време за обикаляне и гледане...
Здравейте! Прочетох всички мнения по темата и определено ми помогнаха. Сега вече съм доста по-ориентиран какво ми трябва. Искам пералня до 500 лв и засега съм се ориентирал към Gorenje и Whirlpool. За първите обаче, чета, че били много шумни при работа. Това определено ме притеснява. И Whirlpool ли са така?
Преди няколко дни ходих до Техномаркет и там ми допаднаха следните модели:
1. GORENJE WA-61061 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09011173
2. GORENJE WA-62081 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09011175
3. WHIRLPOOL AWO/D-41115 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022408
Кой от трите модела бихте ми препоръчали?
Някъде по-горе срещнах едно мнение на badr, че моделите на Whirlpool: FL 5083, FL 5085 и FL 5105, били сполучливи. Обаче онзи ден ги нямаше в наличност. Дали някой от тях е по-добър вариант от тези трите, които написах по-горе?
Ще ви бъда благодарен, ако получа коректен отговор.
Поздрави!
Здравейте,вчера си купих пералня Electrolux EWF 1005 и естествено нямаше упътване на български език.Ако някой може да ми помогне ще бъда много благодарна.Предварително Ви благодаря.
Lider , провери в Интермаркет - там имат Fagor с горно зареждане и автоматична теглилка. В момента е на промоция 509 лв + подарък ютия.
Моля за мнението на някой, който познава този модел на GORENJE WS 42101:
http://www.electron.bg/product_info....om=600&pto=700
Спирам се заради размера в дълбочината - 44 см.
Благодаря за мненията!!!
Не се отказах за това и наистина сериозно мислех да я купя, но дадох повече пари и си купих по-скъпа пералня. А относно китайската техника - има и добри, има и лоши неща. Въпрос на късмет. Но ако някога ми се наложи да избирам между китайска и турска техника бих избрал китайската, лична преценка и опит.Първоначално публикувано от freeborn
Пералня до 650 лв по мое лично мнение класацията е тази:Първоначално публикувано от soon
1.Ariston
2.Indesit
3.Whirlpool
4.Electrolux
Някои казват, че и Candy са добри, но за тях нямам лична информация и не мога да потвърдя, но за горните 4 го казвам от личен опит(мой и на познати и приятели)![]()
Сложи по-добре Electrolux преди Merloni(Ariston и Indesit) ,дори и Whirlpool също.Е, пак зависи от различните модели,естествено![]()
Все пак казах, че говоря от личен опит, така че това, което съм казал е точно така, както съм го казал, друг може да има коренно различно мнение, но с техниката е така, понякога е просто въпрос на късмет, а не на марка или фирмаПървоначално публикувано от gino
![]()
Аз бих пропуснал италианската техника или бих я наредил в края!
Редът в класацията според мен е точно обратен!
Започни от Electrolux, като между него и Whirpool сложи Zanussi (също марка на Electrolux). Много важен е и конкретния модел, не само марката.
Лично на мен преди 6 месеца като дизайн най-много ми хареса Candy, но нямам преки впечатления от сегашните им модели. Преди 10 години бяха доста добри на цени малко над средните. Аз си имам Zerowatt (Candy Group) от 1996, която си работи перфектно.
Относно ценовия диапазон - до 600лв. (даже мисля, че Electrolux 1040 имаше за 579лв) можеш да си вземеш перфектна пералня. Няма смисъл да се дават повече пари. Всичко е направено да се скапе ако не в последния ден на гаранцията, то веднага след изтичането й.
Имай предвид, че продукцията на фирмите е специално насочена за пазара ако не само в България, то към този на бившите соц. страни! ***** е отделна работа. За там се разработват ако не специални модели, то такива, които са леко модифицирани.
Още веднъж моля за препоръка. Ако някой от потребителите е собственик на някой посочените по-горе модели, ще му бъда благодарен да сподели впечатленията си.Първоначално публикувано от va