Страница 22 от 25 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 363

Перални,Препоръки 2007г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2007г

Вижте може би трябва да уточня нещо.Няма как,колкото и богата да е сервизната практика на човек,да има поглед върху всички модели.А предимствата и недостатъците на конкретен модел се изясняват най-малко за 1-2г.Дотогава само въз основа на единични бройки е трудно да се изгради обективно мнение.
    Snaige правеха хладилници.С компресори на данфос бяха получливи,но имаше и откровенни боклуци.За перални и климатици сега разбрам,че са почнали да произвеждат.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Аз имам една леля с перална Snaige от поне 5 години насам, но не знам от къде са я купували.

4. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Да така е съгласенсъм bard. Въпроса ми е отправен към всички, просто ако някои се е сблъсквал с тях да сподели . Иначе ги гледах вчера в Денси в Студентски град.

5. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Здравейте търсещи, разбирачи и препатили,

И аз тръгнах да си избирам пералня. Според всичко изчетено, стигнах до следните изводи:

1. Най-добре да бъде Бош, Електролукс или групата му (АЕГ, Зануси), Уирлпул или Фагор;
    2. Да има възможно най-малко електроника, особено нежелани са ел. програматор и LCD дисплей;
    3. Да има поне 3-4 нива на оборотите, макс. 800-1000

Еми ако успее някой да намери такава пералня, моля веднага да си каже Всичко, което намирам, е препълнено с електроника като кораба-майка.... Наистина ли няма модел на някоя от тези уважавани фирми, която да е с механичен програматор поне??? А например Горение - ако намеря модел с повече механика, струва ли си пред електронните чудеса на Бош и АЕГ - какво мислиш, badr?

6. Zia
    Zia е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от mefkata
    В Техномаркета днес видях, че има 4-5 модела с тази гаранция и фронтално зареждане. Условието, за което спомена продавача беше, че е необходимо свързването да се направи от техник на Уирпул, но това пък било безплатно и в удобно време...така, че марката и гаранцията са си ОК, според скромното ми вече малко по-компетентно мнение(след като прекарах 2-3 часа във форума
    Знам, че пералните с горно зареждане не са това, което са били, четох различни мнения в интернет, но въпреки това вертикалният модел ми допада повече - винаги сме имали такава - по-удобна е за мен и по-компактна. Греша ли ако държа да е такава?

Мерси за обърнатото внимание.

7. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от roshav ohluv
    Здравейте търсещи, разбирачи и препатили,

И аз тръгнах да си избирам пералня. Според всичко изчетено, стигнах до следните изводи:

1. Най-добре да бъде Бош, Електролукс или групата му (АЕГ, Зануси), Уирлпул или Фагор;
    2. Да има възможно най-малко електроника, особено нежелани са ел. програматор и LCD дисплей;
    3. Да има поне 3-4 нива на оборотите, макс. 800-1000
    Еми ако успее някой да намери такава пералня, моля веднага да си каже Всичко, което намирам, е препълнено с електроника като кораба-майка.... Наистина ли няма модел на някоя от тези уважавани фирми, която да е с механичен програматор поне??? А например Горение - ако намеря модел с повече механика, струва ли си пред електронните чудеса на Бош и АЕГ - какво мислиш, badr?
    Ето, например този Кьортинг: http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=12407
    Дали е с електронен програматор? Евтин е, но все пак това би трябвало да е Горение, предназначено за германския пазар.... Какво мислите? Просто искам да купя нещо надеждно, а както знаем гениалните неща са прости....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Добра е според мен, но 139 минути време за пране ми се струва много. Аз препоръчвам да си взимате перални, които освен тези дълги по час и половина-два изпирания да имат и една кратка програма(ежедневна), която да е в рамките на 25-35 минути. Иначе този Кортинг като консумация на енергия и вода е икономичен, клас ААС е идеален. Но пак повтарям - ако няма съкратена програма около 30 минути аз не бих я взел, но това вече е въпрос и на личен избор, а пък за тези пари си е идеална пералнята.

10. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от Stanley
    Добра е според мен, но 139 минути време за пране ми се струва много. Аз препоръчвам да си взимате перални, които освен тези дълги по час и половина-два изпирания да имат и една кратка програма(ежедневна), която да е в рамките на 25-35 минути. Иначе този Кортинг като консумация на енергия и вода е икономичен, клас ААС е идеален. Но пак повтарям - ако няма съкратена програма около 30 минути аз не бих я взел, но това вече е въпрос и на личен избор, а пък за тези пари си е идеална пералнята.
    Напълно си прав за кратката програма. Аз бих искал да купя не нещо непременно евтино - бих дал и повече - до към 800 лв за пералня, но просто търся пералня, която е здрава, надеждна и без излишна електроника. Някой би ли могъл да ми препоръча такава? Аз така и не успявам да намеря.....

11. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Здравейте, тъй като по моя вина старата ни пералня AEG се повреди (някакви банели се бяха заклещили преди години) и след намесата на папа, сега пералнята пере, но подлизва вода. Та, предстои ми купуване на нова пералня. Въпросната AEG e купувана преди 20-тина години и от изчетеното до тук се ориентирах към марките Bosch, Gorenie ili Electrolux, бихте ли ми препоръчали модел на някои от посочените. Макс - 750 лв.
    Благодаря предварително!

12. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Aз имам пералня "Аристон" - Маргарита и 12-13 години бях много доволна. Сега се повреди пограматорът и...разумът изисква да купим нова. Спрях се на "Аристон" AQXL 109, в момента на промоция в "Техномаркет"- 659 лв. , а иначе - 709 лв. Смятам, че е добро решение. Какво ще кажете? Ако някой би могъл да ми каже дали греша, бих била много благодарна.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

danias, не грешиш , също така пералните им, които са Super Silent наистина са тихи

armina, от тези три марки аз бих си избрал нещо на Електролукс, но и другите са добри, разбира се

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Може ли пералня на която пише Samsung maakt in Korea с италиански двигател и холандски електронен модул да бъде поизведена някъде из Европа

16. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Stanley, благодаря ти, на там ще се насоча.... Аз като абсолютно незнаеща пак да попитам - има ли значение оборотите - т.е. ако са примерно 1200 по-добре ли ще е, от това ако са 800 да речем. Също така има ли значение вида на казана и това карботех, аджаба, какво е?

17. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Значи, повече от 800 оборота не са ти нужни....над 800 дрехите силно се намачкват и после трябва по-дълго да ги гладиш, а когато переш по принцип ще ползваш стандартно 500-600 и по-рядко 700 или 800, а от там нагоре обороти са излишни(колкото повече обороти, толкова по-силно изстискани дрехи, съответно по-намачкани и повече гладене след това). Карботех, Полиплекс, Дюрапроб, Карборан - различни наименования на едно и също нещо...това са наименования на пластмасовите казани, а всяка марка има право да си слага свое име, но всичките тези са горе-долу една и съща технология. Но под пластмасови казани не разбирай обикновена пластмаса - това е подсилена пластмаса, проектирана да издържи толкова, колкото е животът средно на една пералня. При по-новите модели пластмасовите казани са много по-здрави и стабилни в сравнение с пластмасовите казани от преди няколко години. Освен това при тези казани пералнята е по-тиха, от колкото ако казана е неръждавейка(алпака). Неръждавейките по принцип са по-здрави, но за какво ще ти е казан, който ще е здрав след като всички други части на пералнята са се развалили след 10-15 години, а пластмасовите карат горе-долу колкото и самата пералня, както вече казах. Също така пералните с пластмасови казани освен, че са по-тихи, са и по-икономични на ел.енергия, защото са по-леки от алпаката и съответно на двигателят му е много по-лесно да върти пластмасов казан, от колкото алпака. Така, че не се плаши и взимай

18. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Още веднъж благодаря! Нещата почват да ми се изяснява, в смисъл придобивам представа от кои модели да отсея. Имам и още един въпрос - електронно управлание и ел. дисплей - да ги избягвам ли при избора на модел?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 25 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 19:04
  5. Перални,Препоръки 2006г
    От XaMaB във форум Бяла техника
    Отговори: 532
    Последно: 27-12-06, 20:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе