Страница 21 от 25 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 363

Перални,Препоръки 2007г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Не съм сигурен, но може да пробвате в Метро, Технополис, Зора, Интермаркет, Модерен Дом...в София има много магазини, че чак свят да ти се завие. В сайта на Техномаркет Електролукс имат доста модели до 600 лева. Повечето си струват.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09011636
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025742
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025079
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09008485
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09020531 (този е същият като 1040, който ти казваш с тая разлика, че не е до 1000, а е до 800 оборота, което пак ти върши работа)

Аз вкъщи имам пералня с 1000 оборота, но до сега най-големите обороти, които съм ползвал са 700-800 и то много рядко. Най-често ползвам 500 и 600, понякога и 400. Така, че пералня с 800 оборота е предостатъчна.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Последно се спрях на комбито на Индезит и се кръстя. Само някой да ми каже имат ли значение оборотите. 800, 1000 или 1200. 30 кинта е разликата в цената, да взимам ли по-големите, та да се помогне и на сушилнята. Четох в някои руски форуми, хората са доволни ама първите 2-3 години, за по-натам няма мнения, модела е сравнително нов.
    Ако някой е на линия да казва, че отивам да купувам

4. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Изчетох цялата тема, горе-долу ми е ясно към какви марки трябва да се насоча, но бюджетът е силно ограничен.
    Не видях никъде да споменавате Аляска - продават ги в Метро, стават ли за нещо ?
    С 2 г. гаранция са, сега има някаква промоция, Аляска 800 оборота, клас А, механичен програматор, без терморегулатор, 5 кг пране. 300 лв. е. Струва ли си ? Ако издържи гаранцията, след 2 г. съм склонен да купя друга, но дали ще изкара и 2 г. ? Защо няма сведения за тази марка, толкова ли е "куча" ?!

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2007г

Аз на твое място за тия пари бих рискувал с Нео. Аляска я знам само от Метро и нищо повече, докато за Нео имам 2-3 познати, които я позлват и за сега им бачкат пералните, но дали ще изкара и колко след края на гаранцията никой не може да каже. Иначе и Аляска може да е добра, но просто нямам никакви сведения за нея.

6. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Перални,Препоръки 2007г

Мнението ми не е точно по темата,но може да внесе малко светлина относно тази марка.Имам преки наблюдения за микровълнови от тази марка-безупречни са,както и машинки за подстригване-железни са!За едри уреди,като перални и хладилници за съжаление нищо не мога да кажа,но ALASKA още преди 5-6 год.се продаваха в метро,а и се продават до ден днешен.Изводи всеки сам може да си направи относно преходността на марката във времето.Друг е въпросът,дали качеството тогава и днес са на 1 и също равнище.

7. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Мале, полудех! Снощи сънувах смо техно маркети, полиси, луксове, миксове...даже и моя марка хипермаркет измислих на сън - tehnoword...
    Последно заковах в един магазин стари модели(което мен ме кефи) на по-добри цени.
    Пералня+сушилня
    Аристон AL946CTX
    Electrolux EW 1247 и прословутия от дни Индезит widl 106(126)
    Bard казва да забражим за Милони(или както там се казваше групировката на Аристон и Индезит) и махам Индезита
    Двоумя се между Еллукса и Аристона, защото:
    Аристона е с ръчен терморегулатор, малко екстри и простичък и има 3г. гаранция и...(не маловажноте) е със 150 лв. по-евтин(а на лизинг разликата е по-голяма), отивам да спя, ако някой ме е посъветвал до сутринта ще съм щастлив.
    п.п. габарита на Еллукса е 60. а на Аристона 59.5Пералнята ми влиза в реда на кухнята в пространство 60 и Лукса може да зацепи. Не са ли всички с размер 59.5 и просто закръгляват на 60...

Лесно си беше на времето. Требе ти пералня, меташ Перлата на рамо и си готов

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от Zia
    Имам следния въпрос.
    Разбрах за тази промоция сега на Whirlpool, която е 6 години, но се оказа че важи само за един модел перални с горно зареждане Whirlpool AWE 8725. Разбира се това е пералнята с най-много глупави допълнителни програми и се чудя дали си заслужава да дам 690 лв. Това, което ме кара да се двоумя е 3 пъти по-дългата гаранция.

Какво е вашето мнение?
    Благодаря ви!
    В Техномаркета днес видях, че има 4-5 модела с тази гаранция и фронтално зареждане. Условието, за което спомена продавача беше, че е необходимо свързването да се направи от техник на Уирпул, но това пък било безплатно и в удобно време...така, че марката и гаранцията са си ОК, според скромното ми вече малко по-компетентно мнение(след като прекарах 2-3 часа във форума

10. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от Stanley
    Аз на твое място за тия пари бих рискувал с Нео. Аляска я знам само от Метро и нищо повече, докато за Нео имам 2-3 познати, които я позлват и за сега им бачкат пералните, но дали ще изкара и колко след края на гаранцията никой не може да каже. Иначе и Аляска може да е добра, но просто нямам никакви сведения за нея.
    Именно, никъде не намерих сведения за Аляска, затова попитах тук, дали някой е ползвал. Никой ли няма такава ?
    Никъде из нета не намирам информация за тази марка...
    Поне какво производство са и стават ли въобще ?

11. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Малко инфо въпросният модел на Gorenje WA1184 не се произвежда от доста години има 4 броя отлежали в склад на Г Сервиз във Варна, но мен силно ме притеснява,че това са връщани дефектирали бройки от клиенти и след ремонт сега са пуснати ако някои се излъже да си купи. (( Моля badr да изкаже мнение за Fagor. В събота ще ходя да гледам http://www.fagorbg.com/ да видим какво предлагат.

12. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от nayo
    Именно, никъде не намерих сведения за Аляска, затова попитах тук, дали някой е ползвал. Никой ли няма такава ?
    Никъде из нета не намирам информация за тази марка...
    Поне какво производство са и стават ли въобще ?
    Виж не съм специалист по техниката, но малко разбирам от търговия.
    Отиваме с теб с някой и друг милион в Китай, в завод, който произвежда ел. уреди на 10,20,50 марки, вкл. някои известни маркови и казваме, че искаме серия ел.уреди с марката NAYO(регистрирана в Патентно преди това). Te те питат в кой ценови клас - ниския, примерно и ти предлагат 100 модела, от които NEO, crown, Midea(примрерни марки) и ти избираш. Сменят ти дизайна на някое копче, лепват марката NAYO и си горд собственик на Марка, законно при това,която залива източния пазар. Под капака едно и също. Само големите разработват свои модели, патенти , дизайн и т.н. Така и Метро си имат марки, и Била и т.н.
    Та в тази връзка или си купи Уирпул около 400-500 лв. Не знам как са цените на БЕКО, но те се произвеждат в заводите на КОЧ, където се произвеждат и много маркови. Ако не знаеш КОЧ произвежда и ФОРД. Или ако е китайско, вземи Crown (на Зора) или NEO(na tehnomarket). Те са отдавна на пазара, моделите са проверени и отбрани ,всички хотели и курортни комплекси, които разпродават на англичани са оборудвани с тези марки . Имат сервизи, части, а даже според мен няма да има проблем и да ти я сменят, ако се сдуха. Ако ще рискуваш с китайски боклук по-добре там, но да питаш за МАРКА в този клас е несериозно(без да се обиждаш)
    И всичко е еба ти и късмета. Аз както споменах изкарах с Индезит 12-13 г. без една повреда, при всекидневно пране(деца и т.н.), а сушилнята ми Генерал Електрик маде ин UK. се разпадна за 3-4 години, първия дефект беше на 10 ден - скъса ремък, който го чаках да дойде от Острова, пеша може би, около 2.5 месеца!

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от tonsun
    Малко инфо въпросният модел на Gorenje WA1184 не се произвежда от доста години има 4 броя отлежали в склад на Г Сервиз във Варна, но мен силно ме притеснява,че това са връщани дефектирали бройки от клиенти и след ремонт сега са пуснати ако някои се излъже да си купи. (( Моля badr да изкаже мнение за Fagor. В събота ще ходя да гледам http://www.fagorbg.com/ да видим какво предлагат.
    От Фагор аз съм с добри впечатления.Добра изработка и рядко дефектират.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Ами аз да се похваля, че вече съм горд собственик на едно комби - пералня +сушилня Electrolux EW1247W.
    Благодарение на badr взех своето решение. За което много благодаря и се надявам, че съм направил правилния избор. Bях се спрял първо на Индезит, после на един по-стар Аристон(маргарита) на много добра цена, но предпочетох да се вслушам в съвета на корифеите и взех по-скъп вариант (на цената на Индезита , защото е по-стар модел, но Electrolux.Без дисплеи, много електроника, лигави програми, чувства, сензори и интелект
    Малко ми обърка представите за управление и ръчен термо-регулатор, защото не бях виждал подобна. Не е както при другите -един диск с програмите, който като избереш програмата се върти докато пералнята работи и друг диск с температурата. На мойта е един диск, на който посочваш програмата, чакаш да зацепи и после със същия диск задаваш температурата, която е посочена като диапазон за съответните тъкани. А има един диск,(без да имаш контакт с него) който се върти и показва на какъв етап е дадената програма при работата. Така, че можеш да влияеш на температурата ръчно, но не знам това препредаване от единия на другия диск колко е читаво като надежност. Също така ръчно не можеш да задаваш обороти на центрофугата, но при натискане на едно копче пералнята автоматично определя оборотите, според зададената програма.
    За сега съм много доволен, защото работи много добре - при 1200 оборота все едно излита самолет , но го прави постепенно, като я нивелирах, въобще не се терсе и всъщност не е въобще шумна. Даже и на режим сушилня(спокойно си гледаме ТВ в кухнята, докато бачка). А най-якото е, че от сушилнята, след два цикъла по 45 мин. извадих дрехите, не само неизмачкани, ами си бяха направо като изгладени. Говоря за памучни дрехи на децата, излязоха изгладени, ега ти кефа за жената .

А сега един технически въпрос. Водопровода ми е стар и с ниско налягане и водата въобще не стига до праха. На старата стигаше, но не го миеше добре.Четох по-назад и слагам праха направо при дрехите, но дали липсата на налягане няма да създаде някакъв проблем за пералнята, да прецака помпа или нещо подобно. А и тя е с някаква система за директно впръскване. Казвайте, ако трябва да взимам мерки с тръбите!
    А да.И друго. В началото(10-15мин. след началото) на програма А центруфугира, на ниски обороти, ама нормално ли е. Аз даже я прекратих и пуснах отново, защото ми се стори странно и не обърнах внимание после дали имаше пак центрофуга по никое време.
    И оше веднъж благодаря за цялото инфо, което изчетох тук - сега определено разбирам много повече от "консултантите" във всякаквите ТЕХНО...ФЛОЧОВЕ

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2007г

Цитат Първоначално публикувано от mefkata

А сега един технически въпрос. Водопровода ми е стар и с ниско налягане и водата въобще не стига до праха. На старата стигаше, но не го миеше добре.Четох по-назад и слагам праха направо при дрехите, но дали липсата на налягане няма да създаде някакъв проблем за пералнята, да прецака помпа или нещо подобно. А и тя е с някаква система за директно впръскване. Казвайте, ако трябва да взимам мерки с тръбите!
    А да.И друго. В началото(10-15мин. след началото) на програма А центруфугира, на ниски обороти, ама нормално ли е. Аз даже я прекратих и пуснах отново, защото ми се стори странно и не обърнах внимание после дали имаше пак центрофуга по никое време.
    И оше веднъж благодаря за цялото инфо, което изчетох тук - сега определено разбирам много повече от "консултантите" във всякаквите ТЕХНО...ФЛОЧОВЕ
    Не се притеснявай за водопровода.Няма да се повреди нищо.Разбира се по-добре е налягането да е в норма.
    Центруфигиранията са най-малко 2 за всяка програма на всички перални.

17. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Много благодаря, че ме успокои и по джата въпроса!

18. Тук е от
    Nov 2007

Перални,Препоръки 2007г

Благодаря , че badr отговори . Днес ходив в Техномармалада на цариградско. Исках да погледна ZANUSSI FA-826; WHIRLPOOL FL-5105; WHIRLPOOL AWM-5103/FL-5103/ които пише, че ги "ИМА" там. Момчето което отговаряше за едрата бяла техника каза:"Ооо, това са стари модели нямаги в кои от наше магазини повече от 6 месеца...." говорим си за актуална информация на сайта им...както и да е ...той ми предложи единствено Whirpool AWO/D - 43136 за 589лв. Във http://www.fagorbg.com/ ми предложиха 3F-2611 за 540 лв със съвсем лека драскотина на пластмасовото капаче кадето се слага праха.
    Можете ли да кажете нещо за Snaige (като цяло и конкретно) 625V Merlin i 825V Merlin.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 25 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 19:04
  5. Перални,Препоръки 2006г
    От XaMaB във форум Бяла техника
    Отговори: 532
    Последно: 27-12-06, 20:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе