Благодаря за хубавата тема и полезните съвети.
Моята пералня - IGNIS \Whirpool\ се счупи тия дни. А и без това никак не я долюбвам, защото е мноооого шумна, мачка прането и го изкарва мокро. На 5-6 години е. Сега й се откърти барабана при един от "шевовете", ламарината се огъна навън към казана и задра яко, а накрая вече и престана съвсем да върти.
Имам два основни въпроса - първо, струва ли си да я ремонтирам изобщо, за да я командировам на вилата - мотора и лагерите й били ОК?
И второ - писна ми да спонсорирам трошки, затова съм хвърлила око на БОШ с капацитет 7 кг WAE2446 KBY или този - 8 кг. WAS24460BY. Понеже ми е кипнало от моя хеликоптер, сигурно се хвърлям да плащам за екстри, които няма да ползвам, затова искам съвет струват ли си парите според вас. Важно ми е и колко са шумни, защото пералнята ми си е направо в хола и в момента будя комшиите четири етажа нагоре и надолу. Имат ли модели с казан от инокс, а не от карборан?
Другият ми избор биха били някой от по-скъпите модели на АЕГ и Сименс, основно заради прочетените тук съвети. Въпросът е кои.
И последно - струва ли си, ама НАИСТИНА, да се изюркам на някое МИИЛЕ за между 2400 - 2800 лв. или и там всичко си е късмет и политика на стимулиране на бързообортния маркет, чрез възкъсичък полезен живот. Щото и там гаранцията си е две години и ни ден отгоре?

Днес купихме пералня Electrolux ewf 1005
По принцип като видя надпис "Промоция" или "акция" бЕгам далече 
за пореден път се скапа. Също така имам пералня Индезит на над 10г., която никога не е имала проблеми малко протече напоследък, но проблема е че малкия ми дивак(на година и 6 месеца) успя да спраска стъклото, нямам идея как го направи