Благодаря за хубавата тема и полезните съвети.
Моята пералня - IGNIS \Whirpool\ се счупи тия дни. А и без това никак не я долюбвам, защото е мноооого шумна, мачка прането и го изкарва мокро. На 5-6 години е. Сега й се откърти барабана при един от "шевовете", ламарината се огъна навън към казана и задра яко, а накрая вече и престана съвсем да върти.
Имам два основни въпроса - първо, струва ли си да я ремонтирам изобщо, за да я командировам на вилата - мотора и лагерите й били ОК?
И второ - писна ми да спонсорирам трошки, затова съм хвърлила око на БОШ с капацитет 7 кг WAE2446 KBY или този - 8 кг. WAS24460BY. Понеже ми е кипнало от моя хеликоптер, сигурно се хвърлям да плащам за екстри, които няма да ползвам, затова искам съвет струват ли си парите според вас. Важно ми е и колко са шумни, защото пералнята ми си е направо в хола и в момента будя комшиите четири етажа нагоре и надолу. Имат ли модели с казан от инокс, а не от карборан?
Другият ми избор биха били някой от по-скъпите модели на АЕГ и Сименс, основно заради прочетените тук съвети. Въпросът е кои.
И последно - струва ли си, ама НАИСТИНА, да се изюркам на някое МИИЛЕ за между 2400 - 2800 лв. или и там всичко си е късмет и политика на стимулиране на бързообортния маркет, чрез възкъсичък полезен живот. Щото и там гаранцията си е две години и ни ден отгоре?