Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 245

Перални,Препоръки 2008г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки 2008г

Доволна съм от новата пералня. Всичко си пише на български език, "казва ми" докъде е стигнала с прането и още колко остава.
    Сушилнята също пробвахме един път - добре се справи. С отложен старт - сутринта ставаш и обличаш. ;о)) Само една блузка на хармоника имаше от цялото пране, ама то индийски памук знаеш ли го какъв му е случая. Само че сушилнята за сега решихме - нощно време ще я пускаме.
    Кухнята беше като сауна след сушенето, та в тези жеги -въобще не искам да съм и наоколо като заизпарява. Е, освен ако не ми се доходи на сауна.
    Наистина много лесно се използва и дано още дълги години си я ползваме.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Перални,Препоръки 2008г

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Да,но перла 05 е по лиценз именно на горение,марката е средна хубост,а за посочената сума аз бих си взел маркова машина без да се съобразявам с разни сензорни бутони,дисплеи и друга подобна глупост,която при един евентуален ремонт някога ще струва мама и тати.
    Разхода 1,5 квт го слагам за пране поне на 60*
    Механичните програматори са по-надеждни от електронните,особено ако има монттиран контактор за тока на нагревателя.
    ОПс малко изравям темата ама ..
    Много си прав за контактора. Баба ти Перла 04 я пенсионирах след 16г експлоатация . Още в гаранция и сложих 110V пост. токов контактор с 2 диода. Малко като включваше нагревателя имш 1 чаткане на контактора , но освен на 2 пъти лагери, месингова шайба и уплътнение - графитно , а и 3 дръжки на вратата друго нищо не съм пипал . Желязна машина - бабата още я ползва на село / вече 10г/.Но ще се пенсионира вече - казана издиша /ръжда -отвор/.
    Конелианото е то взе, че е желязно.

4. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

Перални,Препоръки 2008г

Разберете че межаничните програматори са отживелица и повече никога няма да ги видите, електронните са бъдещето, а смея да твърдя че са много по-надеждни - все пак няма триеще си елементи вътре? Би трябвало да издържат вечно Обаче има 2 проблема:
    1. Изпълнението - е как може да направиш пералня която да хвърля пяна върху електронния блок (визирам изказвания по-нагоре в темата) Кой е този проектант който ги мисли така нещата?? Ако сте виждали електронен блок на автомобил ще разберете за какво ви говоря - всичко е добре запечатано, изолирано, вътре е хванато и само сноп жици излиза от него - е как да се развали? само проблем в някой датчик може да има, но за това си има диагностика и лесно се отстранява...
    2. Калпав софтуер - тъй като самото ЕКУ в пералнята сваля разходите, производителите са решили още да ги намалят като отрежат и парите за разработка за софтуера явно... Но така не става - не е само хардуер като едно време - трябват специални похвати за да стане софтуера качествен, с които явно не разполагат...
    Оффтопик: Ще хвана накрая скапаната ми пералня, ще изкормя цялата електроника от вътре и с един PIC за 20 лв така хубаво ще я направя да работи... ще има 1 програма която ще трае точно 1 час и само температурата ще мога да си регулирам. Ще прави вскеки път абсолютно едно и също - точно като пералня с механичен програматор... не някакви ти ми там размита логика и шести чувства, какви ти ми чувства от една машина дето трябва просто да пере!!! Няма ли кой да ги свали производителите на земята - та това е пералня по дяволите, не марсоход!!!!

5. Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки 2008г

Именно поради тия софтуерни проблеми, а също и с напрежението на тока в България все още за предпочитане са по-семплите перални без много електроника. Така или иначе качеството на прането е едно и също.

6. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

Перални,Препоръки 2008г

Това с по-малко електроника е като "полубременна". Или е с механичен програматор или е с електронен - разбирай микроконтролер.
    Ако под по-малко електроника разбираш - без дисплей например, това не спестява нищо, щото микроконтролера пак го има, само логиката за упдавление на диспеля ще отсъства като програмен код в микроконтролера...

7. Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки 2008г

Донякъде съм съгласен с теб, но както има коли или дори съвременни телевизори с повече и с по.малко електроника в тях, така мисля че е и с пералните. Под електроника разбирам и софтуера.
    Все пак мисля че Badr ще ни даде повече разяснения по този проблем, както и на по-горните въпроси от предишната страница

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Перални,Препоръки 2008г

Цитат Първоначално публикувано от ultraspund
    Именно поради тия софтуерни проблеми, а също и с напрежението на тока в България все още за предпочитане са по-семплите перални без много електроника. Така или иначе качеството на прането е едно и също.
    Не съм съгласен!
    Има голяма разлика в качеството на изпирането!Преди имах един "Индезит" с мех. програматор 600-800 оборотен....е не переше!
    Сега ползувме AEG-цялата в лампи и електроники..е пере!Не робувам на това,но технологията се развива.Самата машина работи някак си по-плавно,по безшумно и въобще.
    Този спор за/против електрониката ми напомня точно за препоръките преди около 10 год. при покупка на кола.В НИКАКЪВ случай ,не взимай кола с инжекцион!!!А сега ВСИЧКИ коли са с впръскване!Така ,че нещо ,което е било модерно и добро преди 20 г.няма как да е добро винаги!Говорим за техника и технологии естествено!

10. Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2008г

Здравейте !
    Пералнята започна да блъска страхотно ,когато започва центрофугирането. Почва едно силно удряне встани, все едно с чук !!

Ще се обаждам на сервиз, но какво да очаквам-амортисьори ли? Поне да зная струва ли си ...

Пералнята е Хотпоинт , 1400 оборота.
    Благодаря предварително?

П.П. Повтарям поста си тук, с надеждата за отговор

11. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Перални,Препоръки 2008г

Ако си сложила 2-3 дрехи ,не очаквай ,че няма да трака.Залепват се от едната страна на барабана и се дебалансира.Но ако е пълна поне на половина и дрехите равномерно се разполагат при центрофугиране по барабана, тогава имаш проблем!

12. Тук е от
    Jul 2007

Перални,Препоръки 2008г

Да, пълня си я нормално. Въпросът ми е - като към хора, които явно разбират- какво сочи този признак ?
    Къде да очаквам проблем?

13. Тук е от
    Jun 2008

Перални,Препоръки 2008г

най-вероятно ще трябва да се сменят лагерите на пералнята. Доколкото знам не са скъпи, но е работа за техник.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

Перални,Препоръки 2008г

Здравейте,
    Проблем с пералня Samsung p1453 .Проблемът е следния:
    В режим на пране програмата се изпъпнява до момента в който водата от барабана трябва да се изпомпи. При започване на изпомпването се чува страшен шум от усилието на пералнята да изломпи водата /минимална част от нея действително се изпомпва, но болшинството от водата остава в барабана при безуслешните усилия на пералнята, съпроводени от силен шум/. Налага се да спра програмата, изключа пералнята, да отворя отвора в самата долна част на пералнята, за да изтече водата през него, след което целия под на кухнята е залят и лрилича на мини Венеция. След като барабана е освободен от водата, затварям долния отвор, от където е изтекла водата, пускам да центрофугира - пак придружено с непривичен шум от страна на пералнята и отцедената вода от центрофугирането пак в крайна сметка се събира в гореспоменатия вече долен отвор на пералнята. Забравих да спомена, че понякога се случва пластмасовото витло, което се намира в съответния долен отвор да се откача от желязното жило, на което е закачено при наличие на вода в отвора.
    Някакви идеи или препоръки за добър майстор в Созопол?
    Благодаря.

16. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Перални,Препоръки 2008г

Предполагам,че помпата е за смяна.Тъй като често отваряте долния филтър,едва ли е запушен и едва ли той е проблема.

17. Тук е от
    Aug 2008

Перални,Препоръки 2008г

Колко ориентировъчно струва една помпа и може ли подмяната й да се извърши от майстор в домашни условия, avenger?

18. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Перални,Препоръки 2008г

Всичко може да стане в къщи,но трябва първо да се свали помпата и с нея в магазина.Като цена не мога да ти кажа защото не я знам каква е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  2. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34
  4. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23
  5. Перални,Препоръки 2005г
    От veszxr във форум Бяла техника
    Отговори: 27
    Последно: 13-12-05, 00:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе