Първоначално публикувано от
V_Simeonov Привет, и аз като купих съдомиялната преди 10г. гледах сайта на ВиК Русе и сложих нужната настройка. Оттогава не съм бутал и проверявал. Винаги слагам сол /Лидълска 2.50 лв/ и когато се сетя изплакващ препарат /май Медикс беше от К-нд/.
Чат пат има петна по чашите и стъклените купи, но нищо фрапиращо. Тия стъклените тавички от йенско стъкло наистина си личат по-надраскани, ама като чупиш чат-пат и обновяваш, не си личи толкова :D
Еко програмата е смотана, поне при моята Електролукс беше само с едно изплакване и миене на 50°С и си остават недобре измити петна. Ползвана е има няма 5 пъти досега, а я пускаме през 2 дена макс /за 13 компл. е/.
При Авто програмата сама си избира 45 или 70 - и резултата е също отчайващ. Може би, защото почти винаги изплакваме мръсотията от посудата преди да влязат в миялната /защото пък не ми се чисти редовно цедката долу/ и тя като не може да прецени, че е мръсна водата и да пусне на висока температура и... също като Еко-то става.
Та винаги я пускаме на основна програма 65°С и 95% от времето с отложен старт да приключи към края на нощната тарифа. Сутрин я отваряме да доизсъхнат евентуално пластмасови кутии ако има, и за да не ръждясват някои ножове,че правят жълти капки и беля
Общо взето доста сме доволни от машинката, само дето е разхищение да се пуска за големи тенджери и тави, но пък пълно щастие - на друго място. И... веднъж нещо запря и даде грешка, ама поразглобих вратата, платката - ходи на ремонт за 20лв, монтирах си я обратно и... бой засега вече 5г от моя ремонт. Тва мисля, че беше свързано с качественото електрозахранване, та от тогава е със защита в контакта на СОНО.
Тва моите 5стинки по въпроса. Успех!
П.П. Веднъж даже сипах и морска сол в отделението... нямаше промяна в качеството на измиване. Чат пат и с половин таблетка от Лидълските, също е измито всичко. Обаче бутнем ли температурата, и жената почва да пищи вместо миялната