Този модел например?
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-...smv-46-kx-01-e
АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
Този модел например?
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-...smv-46-kx-01-e
Добре е, има и пет години гаранция.
Здравейте колеги.Имам миялна машина Bauknecht модел BUO 3T333 D XA.
Машината е 2017г.модел,нова,модерно изглеждаща и технологично напред в сравнение с масата от машини.
Power clean & Dry,iSensor,цветен дисплей,отложен старт и т.н.
За вграждане ,цвят- INOX.
Енергиен клас - A+++
Мие съдовете с перфектни резултати всеки път,дори на Еко програма.Тиха е ,дори не се чува.
Толкова за тази прекрасна машина,Но....
Моля за вашето съдействие за информация относно ако евентуално някога въобще имам нужда от сервиз или част за нея,към кого и от къде да се обърна или мога да разчитам на някой от Вас тук във форума?
Поздрави и наздраве с мачовете от световното!
Откъде е купена?
Машина на една година,защо мислиш за ремонт??
Все пак това е Уърпул,в Германия части колкото искаш.Доставят и в БГ.
Всеки майстор,който се занимава с миялки ще е ремонтира.
Бъди оптимист и не мисли за глупости!
Този пост е редактиран от Viking72; 28-06-18 в 21:58.
Интересна практика-аз не бих се осмелил да ползвам белина в съдомиялна или пералня.Хлор и неръждаема стомана (RVS) не са добри приятели. Има си препарати, както и повечето съдомиялни имат програма за ползването им. Ако няма такава-просто един цикъл на програмата с най-висока температура+ препарат:
Същото важи и за пералните-даже няма нужда от препарат-просто пуснете една програма на 95 градуса (без пране) за да се измият остатъците от перилен препарат.
Не ангажирам с мнението си. Споделих - ако някой иска, нека опита. За информация: "NGREDIENTS: Water softener, cleaning agents, water, thickening agent and bleach, Chlorine Bleach, Sodium Silicate and Sodium Carbonate."
Не знам къде ги четете тези съставки, но не би трябвало да съдържа хлор:
Reckitt Benckiser Product Information Website
Ако е някакъв модел с пластмаса отвътре-няма проблем
Иначе никога не бих си и помислил да ползвам белина на неръждаема стомана (RVS). Но разбира се всеки е свободен да прави както намери за добре
Ползвам белина в пералнята най-вече (съдомиялната съм почиствал два-три пъти така). Не, не е пластмасов барабанът на пералнята. И съдомиялната ми не е пластмасова. Странно, производителите на перални машини не забраняват ползването на белина и в ръководството пише кога и къде се поставя. Между другото, препаратът за съдомиялни машини едва ли е по-малко агресивен от белината. Пак ще кажа - не си налагам мнението, просто споделям опит.
Защо ползваш агресивни препарати?
Водата в Софето е мека.
Иска понякога машините да се пускат на висока температура.
Кои препарати визираш?
Водата в Шопия е мека, но аз съм и провинциалист. Това в каква връзка?
Всички програми на съдомиялните ми имат всичко на всичко две температури 55°C и 65°C - ползвам и двете, не ги намирам за ниски :-)
Ами кажи каква е водата,аз не съм гадател.
Чакай сега... Дай да систематизираме, че ти малко го раздаде "чукча писатель"...
1. Говорехме тук дали може да си позачистим съдомиялна машина с белина. Ся кой бил прав, кой крив - не е важно.
2. Идеш ти и се случват ни в клин, ни в ръкав следните ра'оти:
а) задаваш въпроса "Защо ползваш агресивни препарати?"
б) казваш, че водата в София била мека
в) даваш становище, че машините трябвало да се пускат на висока температура
3. Имам някакъв пост след теб:
а) питам те за какви агресивни препарати хортуваш - няма отговор
б) питам какво отношение има твърдостта на водата в София или където и да било - няма отговор
в) обяснявам, че съдомиялните ми не мият на ниски температури, защото знаят само 55/65°C
4. Пак идеш с бутонките и ми разправяш, че не си врачка и, че трябвало да доложа каква е водата...
Това, братле, не е диалог. Така са се държали онези диви нормани, от които иде никът ти, понеже са били малоумни и таман са излезли от гората. Имали са тежки сопи, с които да бЪхтат цивилизацията на юг от тях и не им се е налагало да разговарят особено - ръмженето е било напълно достатъчно. Но тук сме в по-цивилизовани земи - дай, ако ще говорим (пишем), поне да се и изслушваме (изчитаме), а?