АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
Миналата година по случайност си купих такъв малък филтър /то името му май не е точно филтър/, но е колкото чаена чаша и пълен със смола на кристали за има няма 7лв. Монтира се на входа на чистата вода - мъжко-женско 1/2 е от краищата. Ще монтирам в новия дом. Моята има само червена и зелена светлина на пода, което ми е достатъчно, и без това никой не я дебне нощем :D Иначе тия работи с надписчета и приложение си е глезотийка. Точно тенджери е картинката за тая основна програма /65°С/, която използваме 99% от случаите. Бързата 30 минути е колкото основната като брой операции, естествено съкратени, и основното е отрязано времето за съхнене, т.е. като свирне и е готово да вадиш ЧИСТИ, но и МОКРИ посуда.
Моите наблюдения в крайна сметка са, че температурата мие повече, отколкото концентрацията на препарат, но... важно при нас е, че не вкарваме съдове с много полепнала храна. Мазни да, но не и с парчетии по тях. И сме доволни!
Първото пускане беше с Finish Quantum Ultimate закупен от Кауфланд точно. Макар с машината да даваха подарък пакет таблетки Finish Quantum Max, предпочетох да закупя отделно, защото покупката беше онлайн и ако трябваше да я връшам в двусемдичен срок да имам всички подаръци непокътнати.
Понеже финиша ми надра една скъпа прозрачна чаша за еспресо с двойно дъно минах на течен Somat Gold. После изредих лидълски капсули W5, Finish-a от подаръка, Fairy Platinum, Finish All-in-one тъврди таблетки, от паралелен внос Finish Quantum max произведен за холандския пазар, Dreft (което си е Fairy за някои държави).
Додо, какво имаш впредвид за детергентите на кауфланд?
Колеги при вас, след измиване скърцат ли ви чашите като ги пипате ? Мие ги перфектно и са като полирани направо, но ме дразни че като пипам чашите и скърцат, та се зачудих дали не е от препарата за блясък или нещо друго ? Миялната е беко, препарата за измиване, който ползвам е Somat Gold течен, сол от кауфланд (настройка 3 по скала от 1 до 5. Като гледам за София май може и на 0 да го остава или се бъркам ?), препарат за блясък Finish с настройка 1 (по скала от 1 до 6 на моя модел, тоест минимално количество). Други забележки иначе нямам всичко е перфектно измито и направо свети
Аз не слагам гланц и всичко скърца. Ползвам Fairy Platinum. Таблетките на Lidl са леш, оставя пяна по дъното на миялната, дори и по чиниите понякога.
Имам някои чаши надрани и други които не са мръднали за 8г миене. Сигурно зависи както от таблетките така и от самото стъкло.
Аз съм много доволен от Somat Gold-a. Като го взимах беше на промоция 2 за 1, но съм пробвал и с таблетки на Финиш като резултата си е същия. Като трябва да взимам пак, пак бих взел течен Сомат
Здравейте, търся евтина съдомиялна, около 400 лева, някакво предложение? Скоро гледах един финлукс за 379 лева, нещо подобно.
marto7, какъв модел ти е бекото?
Ясно. Щом скърцат значи е добре.Не го намирам модела, но са добри.
ооопс, намерих го, за вграждане.
Върна се от сервиз със сменен контейенр за сол и омекотяващ филтър. Проблемът продължава.
Като бонус от сервиза са счупили една голяма пластмасова гайка, която дъжи дюзата за издухване на въздух за изсушаване. Обещаха да я оправят следващата седмица, но така или иначе машинката продължава да прави петна по съдовете и по дъното:
![]()
![]()
Някакво мнение за марка Klarstein - на ниво на AEG/Siemens ли е или Beko/Midea/Candy?
пичове, мнения за това беко: https://www.technopolis.bg/bg/Svobodno-stoyashti-s%C3%A0domiyalni/S%C3%A0domiyalna-BEKO-DFS-28123-X/p/680404
и заслужава ли си разликата в цената това aeg: https://www.technopolis.bg/bg/Svobod...400PM/p/687501
не се справих с търсачката нещо...
Този пост е редактиран от joro_kem; 17-02-21 в 17:11.
@i486 незнам защо така ги класираш нещата, ни лично аз от моето Беко съм предоволен. Нямам нито една забележка и нищо не липсва. Като качество и копчетата като натисках на всички в магазина преди да я купа, тия се натискат най-добре на усет. При АЕГ по спомен се усещаха доста по-паянтови
остави копчетата ( на АЕГ са чудесни имам точно тоя модел ) но да загледаме други неща .. при Беко предния панел е боядисана в сиво пластмаса която рано или късно ще се надере и обели ( дали и страничните не са така ) при АЕГ е чиста неръждавейка .. АЕГ ми идва с 5г пълна гаранция срещу 2 на Беко .. само тия неща си струват 200 лв ,а ще има и други разлики ..