Според мен няма смисъл,филтрите са добри.
Трябва им,само редовно миене.Миялка или Меглио и всичко е наред.
Моторът,който съм качил се пази от постоянни филтри.Така,че нямаш основание за притесние.
Според мен няма смисъл,филтрите са добри.
Трябва им,само редовно миене.Миялка или Меглио и всичко е наред.
Моторът,който съм качил се пази от постоянни филтри.Така,че нямаш основание за притесние.
Този пост е редактиран от Viking72; 22-08-17 в 22:07.
Добре благодаря значи го взимам.
Тази Тека е добър аспиратор и ще останеш доволен.Няма само да бръмчи,ами и ще си върши работата.
А някой случайно да е правил номера с аспиратор + вентилатор на връзката с комина? Гледам на Фабер най-мощния телескопичен аспиратор е 730 м3/час, но и той би ми бил недостатъчен.
Аз искам да споделя впечатление от този модел:
GFT 800 Инокс - Официален сайт на Тека:: Обзавеждане за Баня, Кухня, Професионално кухненско оборудване и Контейнери
Това жувотно на външен вид изглежда с доста евтини компоненти, шумно е, но пък дебита е сериозен. Като цяло съм доволен - до скоро живеех под наем и се бях напатил от слаб абсорбатор - съседите отдолу готвеха риба почти всяка вечер и целия ми апартамент се пълнеше с ужасна миризма всяка вечер, та за това се бях наканил да взема възможно най-мощния на пазара за тези пари.
Здравейте, правя ремонт и стигнах до избор на аспиратор.
Понеже живея в чужбина апартаментът ще се ползва много рядко и търся нещо по-бюджетно.
Малка Г образна кухя в хола с обща кубатура на цялото помещение от около 400 кубични метра.
Попаднах на този: CONCEPTA SL 102 60 WX
Изглежда е продукт на Tesy, обаче нито го има на сайта им, нито намерих друг официален сайт.
Като тип и цвят ми пасва на кухнята + дебита на хартия е много добър (вероятно е по-нисък).
За парите си струва ли си?
По-скоро не. Виж тези на Eurolux/Faber : Телескопични аспиратори за вграждане
Вкъщи съм с апиратор на тази марка и съм повече от доволен - вече седма година работи безаварийно. Познавам лично поне 5 души ползватели на такива аспиратори и недоволни няма. Разбира се, цената също трябва да те устройва. Близко като цена до тази, която си дал и точно за 400 m3/h е този модел: Flexa 400
Последно се правеха в Италия, сега вече не знам, може и в Китай да ги сглобяват. Трябва да провериш на място. С 3 години гаранция са, ако това има значение. Дано съм ти бил полезен.
По стечение на обстоятелствата тия дето ми правиха ВиК-то ми направиха и въздуховода за аспиратора.
Първоначалната идея беше да да го вържа към вентилационната тръба в банята, която е с ф20см, обаче ми отказаха, понеже щяло на съседите нагоре в баните да им мирише като се готви.
Та се наложи да го пусна през целият хол и после през терасата. И сега от аспиратора до края е 7м тръба ф10см, което след четене на темата ми става ясно, че е мега ограничаващо.
Ама няма връщане назад.
Въпросът ми е как мога да подобря ситуацията?
Помещението е 40 куб.м когато е празно, тоест с цялата кухня и мебели ще е по-малко. Мога ли да компенсирам дългата и тясна тръба с по-мощен модел? Примерно Faber MAXIMA ECO, който е 640 m3/h.
Един вентилатор 100mm на края на 7те метра тръба да създава тяга би ли помогнал или ще пречи?
Други варианти?
Смени въздуховода с фи 150-120.Масксима еко е много добър избор. Флекса 500 ще свърши перфектна работа,но се иска по голям дебит за твоята ситуация.
Може ли препоръка за тип вентилатор?
Тия, които са за баня стават ли, имайки предвид, че от парата от готвеното ще се омазнят бързо, пък и трябва да се обръщат на обратно.
В момента тръбата е по средата на терасата, която ще я санират като се затопли и после ще се удължа да излезе навън.
Може би на снадката да сложа вентилатор, че навън да го вали дъжда не става?
Само ще навреди слагането на каквото и да е в края на въздуховода.За каква тяга говориме при аспиратор 500м3+вентилатор макс 180м3 Няма проблем с ф100 ,под ф100 стават зле нещата,ще ти стане по шумен аспиратора(сила на триене).Дебита няма да се намали,ще се увеличи скоростта за да компенсира дебита.Помисли и за подаваният въздух,демек отваряне на прозорец/врата.Много добре са направили като са сложили ВиК тръби,триенето е по малко следователно скоростта е по голям,шумът по малко.Така че не се кахъри,няма да имаш ядове.Не разбрах купил ли си аспиратор?
Този пост е редактиран от bagerista9; 07-02-18 в 09:25.
В събота бях в шоурума им в Бургас, и Faber MAXIMA ECO беше значително по-тих от Eurolux ENERGY PLUS A60 X. Може и дебита им на 1-ва скорост да е различен, но разликата в шума беше доооста голяма. Лошо впечатление ми направи това, че по иноксовия панел остават пръстови отпечатъци. Ще трябва да го затваряш с пластмасите отстрани ако не ти се чисти. На моята Тека никакви отпечатъци не остават по инокса.