Страница 19 от 20 ПърваПърва ... 917181920 ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 293

Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re: Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)

Цитат Първоначално публикувано от bajotierra
    По пода върти топла вода, затоплена от чилър ВЪЗДУХ-ВОДА, но несъмнено е по-добре да бъде термопомпена система вода-вода. Това нещо се предлага и в България:
    http://heatpump-geotok.hit.bg/indexFrames.htm
    http://www.esco-engineering.biz/ - но този сайт нещо не работи в момента.
    По отношение на фундаменталната грешка с японския и китайския, не се притеснявай, в японския език йероглифите са същите както в китайския, нали са ги откраднали от тях, и могат да се различат,предполагам ако някой има познания по езика
    Даа- чилъри въздух-вода не са нещо ново за климатизиране на сгради.... Съмнявам се в енергийната ефективност на такава "домашна" система, но комфорта вероятно е по- голям.
    относно китайския/японския: бе видяха ми се познати тези йероглифи, ама аз нали знам само кантонски китайски- нещо се обърках....

2.  

3. Тук е от
    Apr 2006

Niakoi moje li da mi kaje ne6to za klimatici Samsung i po to4no za 12 invertor.

4. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Даа- чилъри въздух-вода не са нещо ново за климатизиране на сгради.... Съмнявам се в енергийната ефективност на такава "домашна" система,
    Незнам за ефективността ,но това е инвертор и Японците и дават СОР = 4,3 е вярно, че с тяхните материали и подови настилки, но като за машина със средна охладителна мощност 7 кW мисля,че е с добър коефициент като се има в предвид,че на малоазийския Panasonic* " Е "модел за същата мощност е 3,4. Колкото до цената му е вярно ,че е по-висока.

Искам да попитам за темата със зглобяемите къщи къде е, че неможах да я намеря.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от irisa
    Незнам за ефективността ,но това е инвертор и Японците и дават СОР = 4,3 е вярно, че с тяхните материали и подови настилки, но като за машина със средна охладителна мощност 7 кW мисля,че е с добър коефициент като се има в предвид,че на малоазийския Panasonic* " Е "модел за същата мощност е 3,4. Колкото до цената му е вярно ,че е по-висока.

Искам да попитам за темата със зглобяемите къщи къде е, че неможах да я намеря.
    Съмненията ми са за принципа при такава домашна система- изисква допълнително помпа, която да върти водата, по- бавно затопляне на помещението.... А и сметките нещо не излизат- ето малко грубо:
    7kW охладителна мощност / 4.3 (ако COP и EER са равни)= 1.63 kW консумирана мощност за тази машина...
    За Panasonic-а: 3,4 kW /1.63 kW= 2.09 (EER- много нисък! не може да е толкова). Вярно, че тези сметки са груби, ама от цифрите дето даваш- това е...

6. Тук е от
    Apr 2006

Съмненията ми са за принципа при такава домашна система- изисква допълнително помпа, която да върти водата, по- бавно затопляне на помещението.... А и сметките нещо не излизат- ето малко грубо:
    7kW охладителна мощност / 4.3 (ако COP и EER са равни)= 1.63 kW консумирана мощност за тази машина...
    За Panasonic-а: 3,4 kW /1.63 kW= 2.09 (EER- много нисък! не може да е толкова). Вярно, че тези сметки са груби, ама от цифрите дето даваш- това е...
    Всичко си е в климатика в горната част пластинчат топлообменник помпа и каквото е необходимо.Колкото до сметките незнам какво смяташ, но на Panasonic-а средната консумация е 2,2кW a EER=2,85 поне по каталожни данни.

7. Тук е от
    Nov 2005

@irisa тази машинка въздух-вода предлагали се в България?

8.  

9. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от g0g0
    @irisa тази машинка въздух-вода предлагали се в България?
    Здравей, gogo по принцип може да бъде доставена, но по поръчка понеже е скъпа и не е по джоба на всеки.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Здравей, gogo поринцип може да бъде доставена, но по поръчка понеже е скъпа и не е по джоба на всеки.
    А информацията за тази машинка само от онази картинка ли я извади? Дай повече info, моля!

11. Тук е от
    Apr 2006

А информацията за тази машинка само от онази картинка ли я извади? Дай повече info, моля!
    Не естествено . Но мога да ти дам само Японски сайт а незнам дали ще можеш да разбереш нещо от него тъй като по горе беше писал, че неразбираш от японски ероглифи.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@Георги Б

Ако не е тайна, коя фирма ти преправиха мидеята с воден кондензатор? Много силно ме интересува и ще съм благодарен ако споделиш.

Защото на мен ми се въртят едни идеи да преработя изпарителя и да го направя на вода, при което да се получи мини сплит чилър. И тук не говорим за ТНТМ, а по-скоро за серийно производство с всичките му там тестове, проверки, разработки и т.н.....Трябва да се получи цена около 4000 лв за 17-20 кВт машина, термопомпа. Бих искал да се свържа с подобни фирми за да обменим малко опит.

13. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    @Георги Б

Ако не е тайна, коя фирма ти преправиха мидеята с воден кондензатор?* Много силно ме интересува и ще съм благодарен ако споделиш.

Защото на мен ми се въртят едни идеи да преработя изпарителя и да го направя на вода, при което да се получи мини сплит чилър.* И тук не говорим за ТНТМ, а по-скоро за серийно производство с всичките му там тестове, проверки, разработки и т.н.....Трябва да се получи цена около 4000 лв за 17-20 кВт машина, термопомпа.* Бих искал да се свържа с подобни фирми за да обменим малко опит.
    Здравей, Tazmaniak имам познат който отдавна се занимава точно с това мога да те свържа с него,но незнам дали той ще иска да сподели информация с теб понеже с това си изкарва хляба.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

на този адрес

http://www.freecalc.com/hx.htm

има калкулатор за изчисление на топлообменници от типа "тръба в тръба". поствам и снимка на един такъв (предполагам ще можеш да разбереш как е направен и сам да си го направиш) и още една формула за изчисление на топлообменник.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

@ snoopdoggystyle,противно на твоите очаквания смятам,че по-голямо внимание ще получиш,ако въпроса си го задаваш в една подходяща тема,а не във всички теми,където се споменава думата "климатик". Трябва ли модератор да се намесва в борба със спама,който ние сами си произвеждаме? В този смисъл въпроса в "Климатици 2006" е напълно достатъчен,а тук е постнат неправилно и излишно.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей, Tazmaniak имам познат който отдавна се занимава отдавна точно с това мога да те свържа с него,но незнам дали той ще иска да сподели информация с теб понеже с това си изкарва хляба.
    Аз не искам да му взимам хляба.... По-скоро искам с някого към хляба да прибавим и малко пържолки, ако разбираш метафората .....

Просто знам едно място, което е супер оборудвано от към техническа база, но няма все още разбиращи хора...

18. Тук е от
    Jan 2006

Здравей, Tazmaniak имам познат който отдавна се занимава точно с това мога да те свържа с него,но незнам дали той ще иска да сподели информация с теб понеже с това си изкарва хляба.
    Ne biah vlizal otdavna tuk....dai e-mail i shte ti izpratia telefona na firmata!
    tova beshe za irisa!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 20 ПърваПърва ... 917181920 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе