Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 123

Собственици на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    11
    #31

    Re: Собственици на климатици

    Osaka CH-12JN* Неинвертор. Вътрешното тяло е малко тумбесто, с кръгъл индикатор посредата. Свети оранж и вечер е като дежурно осветление- изнервящо. Показва зададената температура и часа. Температурата я показва обаче само когато я зададеш. Няма стаен термометър. Пластмасите пукаха отначало, но зимата спряха. Не много шумен, но не и тих. Външното тяло не е много шумно и без вибрации (все още).
    Изложение изток, с пряка видимост към морето, 6ти последен етаж.Стая 20 кв.м, стара дървена дограма, без изолация. Самото външно тяло е монтирано с тясната страна на изток (тази с кабелите и тръбите). Два контролни термометъра (живачни, хубави, не пръчки от 1 лев) - до външното тяло и диагонално на вътрешното, на 1 м. височина.* Зимата при -15, -22* зададени 25* беше 20 градуса. Не се заледяваше много, а* в най-големите студове почти не спираше !?!* Два три пъти го намирах да включва и изключва като полудял - на 2-3 секунди. Откачих му тръбичката за отводняването, всичко беше лед. След като се разледи тръбичката го изключих от мрежата за минута и се оправи. Явно от време на време му трябва рестарт. Като цяло, мисля, че е слаб за тази стая. Според мен е подходящ за малък офис или стая, в която светлината и шумът няма да правят впечатление. За разхода не мога да кажа защото всичко ми е на ток, а не съм сам и не мога да следя какво кога се включва. Миналата година плащах по 160-180 лв. и си беше студено. Тази платих най-много 130 и беше топло. Оценка 4.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    46
    #32

    Re: Собственици на климатици

    Osaka CH-12-BP/D инвертор,имам го вече 3 година,използвам го предимно за отопление през зимата за стая от 27-28кв.м.При зададена температура от 23гр. термометъра по диагонал ниско до пода показва 2-3гр по ниско.Къща с три външни стени.При по ниски температури -10 -15 е по шумен но се свиква и вече не му обръщам внимание,не заледява.Единствено което не мога да разбера дали трябва да е така но през час при ниски температуре се включва да размразява външното тяло и също така имам чувството че първата година по-добре топлеше.Според техниците които правят профилактиката външното тяло е много мръсно и трябва да го чистя с пароструйката а дали е така не знам.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006
    Мнения
    10
    #33

    Re: Собственици на климатици

    2 климатика :


    1- [b]Panasonic конвенционален [b]CU-PW12CKE на 2 год.
    Невероятна машина , охлажда топли всичко прави , безшумен.
    Зимата съм се отоплявал с него , и при изключително ниски температури , не се е заскрежавал и замръзвал никога ! Много съм доволен!

    Както се досещате , от мнението ми за 1 -вя климатик втория е :

    2- [b]Panasonic Inverter [b]CU PE9DKE на 1 месец.
    За сега за охлаждането е жесток , все още не мога да кажа нищо за отоплението , но като се има на предвид старата ми машина мисля ,че тази ще е още по добра !

    Предлагам на всички , които са решили да направят покупка на климатик да следват едно правило ..

    [b][size=2]Не сме достатъчно богати да си копуваме евтини неща !

  5. Novice
    Тук е от
    Jul 2006
    Мнения
    1
    #34

    Re: Собственици на климатици

    Имаме Панасоник 12 от две години , много сме доволни , сметките за тока са по-ниски от преди , най високата която сме плащали е 120 лв като се има в предвид че имамме 50лв редовни за месец за ток , не че климатиците не харчат нищо както някой смятат , но удобството си е супер, лятото хладно зимата топло , не е и много евтино закупуването на като всичко хубаво е скъпо нещо но си заслужава само го пускаш и няма грижи , а това за 120 лв беше през февруари , когато падаха до -18 , иначе плащахме 70-90 лв , лесно се почистват и филтрите , изобщо супер си е, сега си взехме 9 за по-малка стая , ще го видим на зима пак Панасоник

  6. Novice
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8
    #35

    Re: Собственици на климатици

    Мда... Ако не се бях зачел в тоя форум нямаше да ме боли главата, та ето аз какво притежавам:
    NEO ACS-HH12LIH - ION Generator. Дрън-дрън машина е, охлажда перфектно, през зимата на 2004-2005 се отоплявах с него - крайно шумен вътрешен агрегат - пука, пръщи, скърца, но топли. При -18* през февруари се саморазмразяваше когато има нужда, но за сметка на това си мряхме от студец междувременно. Тази година съм с двойна термоизолация на външната стена, с PVC дограма и ще тествам NEO-то отново.

    NATIONAL AS12 нещо си, което е еквивалент на 10ка - 11000BTU охлаждане, 9500BTU отопление, японска втора употреба, притежавам го 2ра година в офиса - безумно тихо вътрешно тяло - ако не си под него и да те духа няма да разбереш, че работи (MATSUSHITA продукт, кадърно рециклиран и внесен в БГ.) Не мисля, че е особено икономичен, но не съм и плащал някакви зверски сметки. Зимата бях в помещение, което като термоизолация е еквивалентно на брезентова палатка - самия климатик беше монтиран срещу входна врата дървена - добре топли, но ... да, зимата беше по-топла, нали и помагах. Сега съм в ново помещение и зимъска ще изтестваме - може и да се топля добре с него

    SAMSUNG 9ка, прозоречна - най-най-шумното нещо наречено климатик. Бръмчи, трещи, тресе се, но пък работи колкото силички има хаха... Доволен съм - охлажда добре бирата, а в ранната зима дори и топли

  7. Novice
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    1
    #36

    Re: Собственици на климатици

    Имам климатик марка: Osaka, модел: CH-12-JB. Много съм доволна и го препорачвам. Много тихо работят и външното и вътрешното тяло. Охлажда доста бързо и е енергоспестяващ. Има 4 степени на вентилация, функция освежаване на въздуха, нощен режим и при отопление има допълнителен нагревател. Наи съм очарована от ниското ниво но шум!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    123
    #37

    Re: Собственици на климатици

    От скоро имам климатик DAIKIN - FTXG25CVMBS , все още не съм го пробвал на отопление, но и това ще стане. Стаята е 23 м2 без вътрешни изолации и е разширена към балкона с една външна стена която е 50% стъклопакет и ПВЦ дограма.
    На охлаждане е супер тих просто не се чува нищо (22dB на 1-ва степен на вентилатора) само на по-голяма степен на вентилатора може да се чуе въздушната струя и то вечер когато е по-тихо. Компютъра като е пуснат е много по-шумен а той е с тихо захранване и охлаждане на процесора.

    Айде със здраве и да не ви спират климатиците

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006
    Мнения
    60
    #38

    Re: Собственици на климатици


    Монтираха ми Prolux KFR GW/A1
    за това време работи добре и според мен не е шумен
    Мнения?

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    64
    #39

    Re: Собственици на климатици

    У хола имам зло китайско менте Yokohama 12 - ка , при температури до -3 -4 мога да кажа че става топли добре а пък ако е над нулата направо пластмасите му ще се запалят от топлина , сравнително шумно вътрешно тяло не става за спалня , жалкото е че климата не е лош но при температури под -5 рязко се намаля ефективността му.Иначе си размразява добре работи добре но не става за отопление когато навън е много под -3 -4 градуса.За лятото е идеален изстудява идеално , не знам защо хората плюят китайските ментета в крайна сметка върши същата работа дори и с малки недостатъци.

    У спалнята имам Хитачи инверторна 10-ка правотоков компресор с PAM Control китайска сглобка , много добър климатик независимо че е китайски , изключително безшумни вътрешно и външно тяло , ефективен при всякакви температури.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006
    Мнения
    12
    #40

    Re: Собственици на климатици

    Хич не ми се даваха 1540 лв. за клима Sharp XP12FR. Ама ги дадох. Обаче предстоят и други давания.
    При зададени 20'С духа стаен въздух, при 23`- топъл, при 28`горещ (~45С`).
    Аз отоплявам 20м2(52м3)+като отворя вратата, още 20м2 . За 52м3 при 0'С вън и вътре 23' е преоразмерен, щото спира(външното) и чака да падне вътре температурата. Вътрешното тяло "опипва" въздуха, като задухва със стайна температура. Иначе като отворя вратата на стаята, започва да духа топло и не спира. Съответно дневната е топла, коридора с 1~2`С по хладно, кухнята с 3~4`С.

    П.П. За шум не писах - може да се каже че е тих. В момента компа е по-шумен, на ауто е най-безшумен като в моменти на усилена работа пуска вентилатора на най-ниската ръчна степен. Има три ръчни и ауто. Като цяло под 30 Дб е.

  13. Novice
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    2
    #41

    Re: Собственици на климатици

    Имам Hitachi RAS/RAC - 14CH3 от 2003 год конвенционален с фреон R22. Няма много функции и автоматични режими, но работи много добре. Монтиран е в стая 30 кв. м. южно изложение тухла без изолация и скапана дървена дограма. Когато работи отваряме вратата към кунята и коридора. Температурата в стаята си я поддържа, а в коридора вдига с 3-4*С. Не го пускам на повече от 22*С защото става много топло. Когато външната температура е -15 и по-ниска работи постоянно без да се изключва но си поддържа температура от 21-22*С. Това според мен се дължи на лошата изолация, а не на намалено КПД на климатика. Размразява през 2-3 часа за около 5-10 мин и никога не съм го виждал заскрежен. За ток плащаме 60 - 70 лв през зимата и около 40 през лятото. Външното тяло не е шумно, въртешното свисти когато вентилатора е на макс, но поносимо, не пука когато е на отопление, а струята е 50 - 55*С. Като цяло съм много доволен и единствения недостатък, който намирам е, че като спре тока за малко после климатика не се включва сам, а трябва да го включа пак от дистанционното.


  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #42

    Re: Собственици на климатици

    Темата е за споделяне на впечатления на собствениците на климатици от тяхната работа, предимства и недостатъци. Моля Ви, въздържайте се от разводняване и спорове.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #43

    Re: Собственици на климатици

    Badr:Ти прочете ли този текст.
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Темата е за споделяне на впечатления на собствениците на климатици от тяхната работа, предимства и недостатъци. Моля Ви, въздържайте се от разводняване и спорове.
    Форума си има правила http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22317.0.html
    Спазвай ги и постовете ти няма да бъдат изтривани.Едно от тях е :чл. 8. Редактирайте мненията си, ако сте допуснали грешка вместо до пускате по 2-3 последователни мнения.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    24
    #44

    Хитачи RAC - 10 KH

    Хитачи RAC - 10 KH е моят климатик. Мина месец от монтажа. Момчетата от фирмата се опитаха да си спестят вакумирането, но бяха любезно подканени да слезнат до колата и да си вземат вакуум помпата. Опровержението от тяхна страна, че било все тая, не свърши работа. Та монтажната група си свърши добре работата, като изключим горното недоразумение. Сега от няколко дни в Бургас е наистина студено, а аз това и чаках. Доволен съм от работата на машината-държи се на ниво, засега.
    Най-приятно ме изненада факта, че е страшно безшумен, въпреки че продавач-консултантът от Техномаркет ме убеждаваше в обратното и ми сочеше Панасониците. Тих е както вътре, така и отвън. Никакво бръмчене отвън, звукът на работа мога да определя като почти недоловимо жужене, което подсказващо че климатика работи. За сметка на това съм изумен от работата на съседските Осаки, които когато се включат, целият вход разбира за това. Но да не се отплесвам. Няма пукане на пластмата, няма и шумове на течаща вода. Определено съм доволен от избора си!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    74
    #45

    Re: Собственици на климатици

    От два месеца с GENERAL ASH12 LB от Булклима.
    За сега без забележки и при -9 C.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1648
    Последно: 14-01-24, 12:51
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 18:50
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 09:00
  4. Техномаркет с нови собственици
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-12, 01:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 12-08-11, 23:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе