Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 123

Собственици на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    25
    #46

    Re: Собственици на климатици

    HAIER HSU-10HV03/B
    Това е марката и модела на климатика който ползвам. Имам го от Април 2004 г. Това е климатик, който напълно отговаря на очакванията и изискванията ми за такъв. Какво ще рече това - Да не ме кара да гадая, кога трябва да му чистя филтрите - има си индикатор който светва и ме подсеща веднъж на 2-3 седмици.
    Когато гледам телевизия с намален звук да не чувам досадното бучене на вентилатора......доста добре се справя.
    Да не ме оставя когато най-много имам нужда от него - по заводски данни работи до -15, но добре се справи в продължение на 4-5 дни миналата зима при работа при -17-18 градуса.
    Едно от най-важните изисквания ми е сметката за тока да е до толкова, че и да ми останат и пари и за дом.телефон - за сега се вписва чудесно и в това изискване, но може и да е по-добре - щом става въпрос за разходи за ток сме били винаги много критични. По мои изчисления само климатика се справя с 45 до 55 лв. от общата ми сметка за ток, но това са данни от миналата зима, а разликата от тогава до сега е в дограмите, които вече са ПВЦ............... от тогава и последната ми сметка е 30 - 35лв. са си негови - на климатика.
    Какво отоплява климатика ми? - Главно и основно хол с площ 18 - 19 квадрата в панелно жилище без изолация, но апартамента е вътрешен, така, че не е болка много липсата и. Когато липсваме у дома вратата на хола, спалнята и детската стая са отворени и климатика е оставен на 20 гр. да ги отоплява. Добре се справя с комфорта като влезеш измръзнал да усетиш приятния полъх на топъл въздух. Вече при по ниски външи температури и зададени 27 гр. вътрешна температура се налага да си топли само хола.
    Не на последно масто ще спомена за наличието на цветен дисплей на вътрешното тяло, който доста спомага разбирането на режимите на работа на климатика, пък и от естетическа гледна точка - доста добър вид дава на вътрешното тяло.

    Има си разбира се и кусури от които най ми пречи това, че в моментите, когато си достигне зададената температура и се изключи, от кутията на вътрешното тяло се започват едни леки пукания, които по принцип през деня дори не се чуват, но ако си легнеш да спиш в тази стая, ти се струват направо отвратителни през нощта.
    Другото, което малко ме дразни е леко шумната работа на компресора (напомня на звук от щурец) при стартиране или по-натоварени обороти на компресора. Поне не продължава дълго. В нормалните си, подържащи температурата в стаята, режими е идеален - доста тих бих казал.

    За сега съм пре доволен, надявам се да е за дълго.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    91
    #47

    Re: Собственици на климатици

    MITSUBISHI MSZ-G226W
    Инвертор 9-ка втора употреба, по задание работи до -25, засега е работел до -12 без проблеми, приятел със
    същия модел изкара миналогодишния студ от -22. Колкото до шума- на автоматичен режим на перката се държи прилично, при разкрежаване пуфти и кипи но размразява доста бързо. Стаятя е 15кв.м с PVC K-стъкло и изолиран под, сметката ми за тока спадна около 3-пъти, плащам 25-30лв. на месец, много съм доволен и от 24 часовия таймер, единствено понякога се чува леко бучене от компресора при някои обороти става нещо като резонанс по стената. Друго си е японската сила

  4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #48

    Re: Собственици на климатици

    Имам три криматика - САМСУНГ SH09AZ, ОСАКА - инвертор 12-ца SBP и МИДЕА - инвертор 12-ца HRI.ОСАКА-та е от преди около 5-6 месеца, МИДЕА- та е на 1 месец.На САМСУНГА /модел 2003 г./ още на втория месец му замина компресора.Смениха го с ТОШИБА и от тогава 3 години работи като пушка.Миналата година при -20 поддържаше 22 градуса без проблем - кухнята е 42 кубика.Сега е в стаята на сина ми.ОСАКА-та до сега работи без проблеми, поддържа температурата с разлика от 1 градус на 7 метра от климатика, при достигане на температурата, спира и вентилатора на вътрешното тяло.МИДЕА-та е нова - на 1 месец.За сега работи много добре, икономична е - 2-3 киловата на ден, поддържа 1 градус разлика от зададената.Сега е в кухнята на мястото на САМСУНГ-а.Само дето при изключен компресор работи на вентилация и ако струята е насочена към средата на стаята създава неудобство от усещането за движение.Реших проблема, като насочих струята настрани.`

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    50
    #49

    Re: Собственици на климатици

    Mitsubishi SRK35ZFX-S, от 3 месеца. Най-високия COP- 4,20, но и една от най-високите цени. За сега работи идеално, тих е, много бързо затопля помещение от 20м2, изцяло северно с почти 8м2 остъкляване на първия етаж, много студено като цяло. Заради меката зима обаче, не мога да кажа как ще е при по-ниски температури.
    Имам следния въпрос - има ли еднакъв стандарт за измерване на COP или всеки производител го измерва самостоятелно, по свои начин и стандарти.
    Благодаря

  6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #50

    Re: Собственици на климатици

    В къщи ползвам Toshiba LDR-285 Daiseikai, COP-5.00, работи с фреон R-410, ел. и зеолитен филтър, отоплявам помещение 23м2. Никакви забележки. В спалнята и детската имам два National Eolia CS AG22M- нямат нищо общо с европейският вариант на Матсушита. В службата имам Daikin конвенционален. В стария си апартамент имах "Sanyo" произведен през 1992 година а аз го купих през 99. Още тогава ми направи впечатление огромната разлика от предлаганите нови климатици в България и старите Японски.

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    40
    #51

    Re: Собственици на климатици

    От съвсем скоро съм собственик на Daikin FTXG25EV1BW - http://mkc-ltd.ru/new/index.asp?id=1552

    Това е новата им серия, излезе почти заедно с Уруру Сарара, ама Сарара-та много пари. С малко по-особен дизайн и уж подобрени показатели, в сравнение със същия модел от предишната сходна серия FTXG25C. Какво да кажа - перфектен е просто. Изключително тих и ефективен, много изчистен и прибран дизайн, за минути достига зададената температура. 9-ка е и работи в помещение с площ около 21 кв.м. и обем около 55 куб.м. Вътрешното тяло НАИСТИНА не се чува и спокойно може да се спи. Външната перка също е много тиха.

    Верно идва немалко пари с монтажа, но явно има защо. Три години пълна гаранция от Атаро Клима, а за компресора - 5 години. Доста си играха момчетата - вакуум помпи, довършителни работи, всичко както си трябва, евала!

    Абе Дайкин си е Дайкин.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    63
    #52

    Re: Собственици на климатици

    Имам два климатика единия е Осака - 12 TNS не е инвертор бях го взел за 950 лв тогава . От 4 години работи без проблeмно но бучи отвън - четох доста мнения че било от екипа по поставянето но аз съм на мнение че фалшивите клими са шумни Да не говорим ,че такава марка Осака няма !!! Често комшията ми се кара че не може да спи. Повече за Осака не искам и да чувам. Имам и PANASONIC CS/CU-E15GKE Малайзия от Техномаркета около 1700 лв го взех миналото лято - външното тяло е напълно безшумно - никога не можеш да разбереш кога работи дори когато си допреш ухото до него което искренно ме учудва, а се справя добре в стая 6,5 м /6,5 м с добра изолация външна и PVC - сметка за ток тази зима 37 лв месечно , освен климатика се ползва само бойлер за къпане Дипломат и то често,имам и хладилник които харчи поне 5-10 лв ток. В гр.Русе където е студено...климата се справя добре, а сметките на енергото не ги усещам .Единствено вътрешното тяло на Panasonica леко се чува ,дори на слаби обороти , но все пак е 15 ска а не 12 ска. Пукане няма - пластмасата е качествена и не разбирам кога се размразява, Panasonica си струва парите с една дума Освен това малазийците не са пестили материал - климата има по-големи външни тела от аналогичен модел на други марки , което не е за подценяване. Външното тяло на Осака 18 е по малко от Панасоник 15 Помислете върху това......
    Идеята да се обсъждат конкретни модели които са изпитани ми харесва. Предстои ми покупка на още клими и ще чета с интерес форума , но май и те ще са Panasonici...Иначе имам приятел които си купи 6-7 Японски клими от Sharp do Sanyo по 4-5 бона . но не съм убеден ,че си струват парите макар че на книга COP-овете им са 5 и 6 !!! Прави ми впечетление че имат малки външни тела и се пънат като работят...Това е !!!

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    26
    #53

    Re: Собственици на климатици

    Преди една седмица ми монтираха Midea MSG-12HR За сега съм доволен,малко пука при стартиране на компресора но ако си пуска компютъра не се чува.Не знам колко ще ми е сметката за тока,работи около 9 часа на ден и като имае предвид че аз съм го нагласил на 25 градуса за охлаждане и той много бързо я достига и после 5 мин се изключва после се включва за 4-5 мин и така.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    63
    #54

    Re: Собственици на климатици

    Вчера ми монтираха 2 Carrier-а ivertori 9-тки Тайландски 1100 лв. бройката , външните тела не са шумни колкото Осака , но все пак дразнят ако си отвън което за мен е минус - , далеч са от Малайзиския ми Panasonic , вътрешните тела на Carrier са безшумни на най-слабо , но на по-силно се чуват средно + , въздушният поток не може да се регулира от дистанционното по хоризонтала - , а само по вертикала + , пиукащият звук издаван от климатика с цел да покаже че е приел командите от дистастанционното е приятно тих + , екстри почти няма , пластмасата не ми изглежда особенно качествена но за сега не пука + , компресорът е Toshiba утре ще го отворя да видя дали е Тайланд или Японски ,нямаше нито една изкривена алуминиева пластина нито по вътрешния нито по външния топлообменник ,за сметка на това монтажа беше пълна скръб , за вакумиране и манометри "майсторите" не бяха и чували ,единият от двамата майстори беше руса загоряла с тен мацка която зави 4 болта , а двата климатика поставиха за 8-9 часа , като трябва да се има в предвид че къщата е приземан етаж и по-удобна за монтаж на климатици надали има , накрая "спецовете" освен по 150 лв за монтаж на бройка ми взеха и по 20 лв за гумено-силиконовите тръби които отвеждат водата... Консумацията им за денонощна работа е 6 киловата на денонощие на бройка , което прави 36 лв на климатик за месец денонощна работа като съм смятал че тока е 20 ст. и не съм имал в предвид че нощната енергия е по-ефтина...

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    149
    #55

    Re: Собственици на климатици

    Fujitsu General ASHB09LD Plasma
    Моделът е от каталог '06.
    Имам го от няколко дни. Ще отоплява 17м2 спалня. Много класна и тиха машина.
    Единствената заблежка до момента, че понякога тихо пропуква пластмасата.
    Ще видим как ще се прояви през зимата.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    21
    #56

    Re: Собственици на климатици

    Дайкин FTYN 25 и Мидеа MSG-09НR. Впечатления все още малко. За вътрешните тела: Дайкина има хубава пластмаса и отлична изработка, на най-ниска степен на вентилатора почти не се чува(две вечери работи вентилатора на авто и пак си спахме добре, но то зависи и от човека), пука леко при отопление, но не е дразнещо; Мидеа имат лоша пластмаса и кофти изработка на тялото с ръбчета и други "ефекти", на най-ниска степен е малко по-шумна от Дайкина. За външните тела: на Дайкина е доста по-голямо, стабилно и корпусът е пластмасов докато на мидеята е тънка ламарина. Двете работят тихо като денем Дайкина трябва да го пипнеш за да разбереш дали работи. Като се застуди малко ще споделя още наблюдения. Лека!

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    157
    #57

    Re: Собственици на климатици

    DAIKIN URURU SARARA FTXR28E. ще споделя впечатления. След близо три месечно умуване ,стигнах до Уруру Сарара,или по точно при избор на свестен инвертор и лсд телевизор ,при заделени около 3500 лв си избрах Дайкин и .....100 херцов ,29 инчов крт Филипс .Малко понадхвърлих бюджета ама....За телевизора изобщо не съжалявам супер е, ама ще видим за климатика.Първи впечатления, много голям ,много тих и с много функции.Това което ме накара да се спра на тоя модел естествено ,беше притока на свеж въздух и функцията за овлажняването на въздуха при отопление на стаята. Изсушаването при охлаждане ,всички климатици го могат.Свежия въздух се вкарава през около 3 см. мека тръба или по скоро маркуч ,като се пречиства във вътрешното тяло от един специално определен за това филтър.Тоя филтър го дават да се сменя на една година, за разлика от другите който се сменят на 3 години и се почистват през това време с вода.На нощен режим климатика е почти безшумен . Като се добави функцията ЛЕК приток на въздух от вън става поносимо тих,но когато се добави СИЛЕН приток на свеж въздух ,е доста шумен .Знам, че шума е относително понятие и за всеки е различно , аз ви говоря за затворени прозорци на ПВЦ дограма.По принцип спим на леко отворен прозорец,при което шума от вън се усеща и понякога дразни,затворя ли го е друго нещо,но тогава няма въздух за дишане.Помещението което КЛИМАТИЗИРАМ,ебаси думата вкарах,е точно 28 квадрата .Това също беше една от причините да се спра на точно тоя климатик DAIKIN FTXR28E,го дават за около 30 квадрата помещение.Това са 19 кв. дневна-хол и около 9 кв.спалня.Двете стаи са под буквата -Г- и са свързани без коридор ,с голяма 1.60 на 2 метра преходна двукрила врата , която е точно срещу вътрешното тяло на климатика ,отваря се към него и ще се ползва само когато трябва да се отоплява или охлажда спалното помещение,т.е. нощем.През останалото време е затворена....Та две вечери не отварям прозореца и пускам чист въздух с овлажняване от вън на лека степен .шума е по малък от колкото при леко открехнат прозорец и се спи супер....Вратите ми са нови,с гумени уплътнения и за хубаво и лошо това, заедно с ПВЦ дограмата е почти херметизирало помещението.За хубавото е ясно,топлината не бяга,ама лошото е ,че нали машинката като вкарва чист въздух от вън, от стаята трябва да излезе същото количество на някъде.Та на отвора за комин,слава богу не изполван за сега ,си сложих една по-издокарана розетка за баня,от тия на които със завъртане се регулират процепите според нуждата. Надявам се това да свърш работа... За сега е това което мога да споделя,като първи впечатления и аматьорски разсъждения .

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    32
    #58

    Re: Собственици на климатици

    Osaka CH 20 SR и CH 12 JB
    20-ката е сложиха преди месец на южната стена на терасата, тъй като стената е от бетон и се свързва директно с колона се опасявах че ще дрънчи, но нищо не се чува- само свистенето на въздуха.Леко вибрира но е тераса на никой не пречи. Вътрешното тяло е тихо отново единствения шум е от въздуха излизащ от него. Има разни функции като аниони, sleep режим, таймери, и някакво HUMID което не разбирам.За сега се справя идеално, отоплява две преходни стаи и при зададена 25 подържа 23-24 като термометъра е в един ъгъл на другата стая.
    12-ката това ще и е трета година тя е в детската. Външното е на тераса на северна стена и суши прането на съсените шуми малко в другата стая тъй като и сложено на тухлена стена.Вътрешното преди седмица малко полъхваше някъква миризма, но след профилактиката вече я няма. Синът ми е зиморничев и под 26-27 не сваля и ходи по тениска вътре
    Като цяло много съм доволен от климите и им пожелавам дълъг живот

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна
    Мнения
    126
    #59

    Re: Собственици на климатици

    Пьрво поздрави за хубавия форум. Вьпреки лошите думи за ОСАКА тук ,аз подкрепям горното мнение.При все че и аз харесвам по скьпите клими,за този бюджетен диапазон стават.Имам 1 ОСАКА на 7 години от по старите модели и скоро сложих още една за другата стая.Все пак 580лв не са като 1400. 5години да работи ,ще сложа друга.

  18. evt
    evt е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    14
    #60

    Re: Собственици на климатици

    Toshiba Daiseikai 10-GAVP

    Просто е перфектен не съжалявам за цената, която платихме. Избива се от сметките за ток.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1648
    Последно: 14-01-24, 12:51
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 18:50
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 09:00
  4. Техномаркет с нови собственици
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-12, 01:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 12-08-11, 23:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе