HAIER HSU-10HV03/B
Това е марката и модела на климатика който ползвам. Имам го от Април 2004 г. Това е климатик, който напълно отговаря на очакванията и изискванията ми за такъв. Какво ще рече това - Да не ме кара да гадая, кога трябва да му чистя филтрите - има си индикатор който светва и ме подсеща веднъж на 2-3 седмици.
Когато гледам телевизия с намален звук да не чувам досадното бучене на вентилатора......доста добре се справя.
Да не ме оставя когато най-много имам нужда от него - по заводски данни работи до -15, но добре се справи в продължение на 4-5 дни миналата зима при работа при -17-18 градуса.
Едно от най-важните изисквания ми е сметката за тока да е до толкова, че и да ми останат и пари и за дом.телефон - за сега се вписва чудесно и в това изискване, но може и да е по-добре - щом става въпрос за разходи за ток сме били винаги много критични. По мои изчисления само климатика се справя с 45 до 55 лв. от общата ми сметка за ток, но това са данни от миналата зима, а разликата от тогава до сега е в дограмите, които вече са ПВЦ............... от тогава и последната ми сметка е 30 - 35лв. са си негови - на климатика.
Какво отоплява климатика ми? - Главно и основно хол с площ 18 - 19 квадрата в панелно жилище без изолация, но апартамента е вътрешен, така, че не е болка много липсата и. Когато липсваме у дома вратата на хола, спалнята и детската стая са отворени и климатика е оставен на 20 гр. да ги отоплява. Добре се справя с комфорта като влезеш измръзнал да усетиш приятния полъх на топъл въздух. Вече при по ниски външи температури и зададени 27 гр. вътрешна температура се налага да си топли само хола.
Не на последно масто ще спомена за наличието на цветен дисплей на вътрешното тяло, който доста спомага разбирането на режимите на работа на климатика, пък и от естетическа гледна точка - доста добър вид дава на вътрешното тяло.
Има си разбира се и кусури от които най ми пречи това, че в моментите, когато си достигне зададената температура и се изключи, от кутията на вътрешното тяло се започват едни леки пукания, които по принцип през деня дори не се чуват, но ако си легнеш да спиш в тази стая, ти се струват направо отвратителни през нощта.
Другото, което малко ме дразни е леко шумната работа на компресора (напомня на звук от щурец) при стартиране или по-натоварени обороти на компресора. Поне не продължава дълго. В нормалните си, подържащи температурата в стаята, режими е идеален - доста тих бих казал.
За сега съм пре доволен, надявам се да е за дълго.