Страница 120 от 159 ПърваПърва ... 70110118119120121122130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Втора употреба климатици

Цитат Първоначално публикувано от valimus
    Нормално ли е след натиснат бутон за максимална мощност
    Имам чувство,че работи по-шумно,отколкото трябва.
    Някакси нормално ми се струва, при тези обстоятелства....
    Ако оставиш климатика на спокойствие, вентилатора на Ауто, и му дадеш известно време за да климатизира стаята... хайванина ще влезе в режим, ще се укроти и ще престанеш да го чуваш.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

За нощно време разбирам ,че ще трябва да минавам на режим "Сън", който е почти безшумен.(Така предполагам.Ако съм в грешка ,моля да ме поправите!) Някой знае ли кой от всички режими на вентилатора е най-икономичен?

4. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    за тея пари можеш да си намериш Уруру Сарара 18 ка в униклано състояние с коп 5.10
    От къде ? Дайте ми някакъв линк.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2003

За нощно време разбирам ,че ще трябва да минавам на режим "Сън", който е почти безшумен.(Така предполагам.Ако съм в грешка ,моля да ме поправите!) Някой знае ли кой от всички режими на вентилатора е най-икономичен?
    Аз имам Е25Т, мога да кажа че наистина е тих климатик но нека да си влезе в режим и става незабележим че е в стаята. Преди 10-ина месеца писах че е по безшумен от прословутите САНЬО, като го пуснах преди около месец реших че съм се заблудил, но само трябваше да изчакам няколко дни да си влезе в режим и "сработи' с останалите 2 машини саньо, аи времето да захладнее леко ... и всичко си дойде на място ... определено е по-тих от "санчото", режим "нощен" не съм го ползвал /не е необходимо просто/... Мога кажа следното: климатика е чудесен, средната консумация на ел. енергия за период от около 10-ина дни беше 200вата/час. Този сезон го ползвам при малко по различни условия нека стана малко по студено и ще споделя пак за консумацията му.

6. Тук е от
    Oct 2009

От къде го пазари ?

7. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Някакси нормално ми се струва, при тези обстоятелства....
    Ако оставиш климатика на спокойствие, вентилатора на Ауто, и му дадеш известно време за да климатизира стаята... хайванина ще влезе в режим, ще се укроти и ще престанеш да го чуваш.
    Приех съвета,който ми даде и зададох на климатика 26 градуса,при вентилатор на автоматичен режим. След 12 часа не само не утихна,но успя да покачи температурата едва с 4 градуса-от 20 на 24 (при външна температура 3-4 градуса). Колко време му е необходимо за да достигне зададената температура? Започвам да се притеснявам,че при спад на външните температури под 0 градуса климатика ще "издъхне". Моля знаещите и с опит да дадат коментар!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    От 16 до 46° си е перфектно постижение. Разликата от 30° наричаме ''делта Т°".Когато тя се умножи по дебита на вътр.вентилатор в м3/ч и се раздели на 3,4 се получава топлинната отдавана мощност в момента.
    Когато затопли стаята до 20-22°,тогава ще видиш изходна от порядъка на 50° или повече.
    Изчаках температурата в стаята да достигне 24 градуса,но промяна в температурата на изходния въздух нямаше-твърдо заковани 46!

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

26* са доста оптимистична стойност. При топлозагубите, които цитираш, ще му се вземе акъла на хайванина. Опитай на 22*.

11. Тук е от
    Oct 2007

26* са доста оптимистична стойност. При топлозагубите, които цитираш, ще му се вземе акъла на хайванина. Опитай на 22*.
    Това означава ли,че ако сега 26* са оптимистични,при външни положителни от 4*,то при падане на температурите навън от порядъка на -10 и по-ниски,ще си мечтая климатика да вдигне 22* в стаята?

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това означава ли,че ако сега 26* са оптимистични,при външни положителни от 4*,то при падане на температурите навън от порядъка на -10 и по-ниски,ще си мечтая климатика да вдигне 22* в стаята?
    Има нещо такова....

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не. Означава, че ако сега свикнеш на 26, след месец и половина, ще му е трудно да направи 40* температурна разлика с повънка. Можеш да си ограничиш загубите с минимални средства - туба силикон, гумени уплатнения, четка под вратата.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Не. Означава, че ако сега свикнеш на 26, след месец и половина, ще му е трудно да направи 40* температурна разлика с повънка. Можеш да си ограничиш загубите с минимални средства - туба силикон, гумени уплатнения, четка под вратата.
    Това съм го направил още преди да сложа климатика.Стаята си е опушена и въпреки това климатика явно вижда зор още от сега.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

@valimus, моя Е25Т бях написал с каква Т му е струята на макс/без турбото/ 40-42градуса и освен това прави каквото му кажа 26- зададени .. прави толкова в стая почти 14м2, с ПВЦ и без излолация. Все пак ти си с 22-ка малко по маломощна е, възможно е 12ч за 26 градуса да и са малко ... Като търси машина спомена ли колко и как искаш да ти е топло, това също е доста важно ....!?

17. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    @valimus, моя Е25Т бях написал с каква Т му е струята на макс/без турбото/ 40-42градуса и освен това прави каквото му кажа 26- зададени .. прави толкова в стая почти 14м2, с ПВЦ и без излолация. Все пак ти си с 22-ка малко по маломощна е, възможно е 12ч за 26 градуса да и са малко ... Като търси машина спомена ли колко и как искаш да ти е топло, това също е доста важно ....!?
    Да, споменал съм размерите на стаята (10,5 кв.м.) и това,че стаята е без топлоизолация и с дървена дограма. Отговорът на фирмата беше,че 22-ка ще се справя чудесно с условията. Дали ако бях взел Е22Т,вместо National-a,щях да съм направил по-добрия избор?!

18. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Има нещо такова....
    @Alexandars,от това което казваш започвам да съжалявам,че съм направил такъв избор на климатик - втора употреба,японски.За парите които дадох за него (800лв.) можеше да търся по-натеждно средство за отопление.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе