Страница 121 от 159 ПърваПърва ... 71111119120121122123131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Втора употреба климатици

@ valimus, аз не съм казал, че си направил грешен избор...Аз се занимавам с японски климатици и подкрепям тяхното качество и надежност с две ръце - просто модела който си избрал, не е най-удачния избор в твоята ситуация, предвид условията които описваш за помещението...

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    @ valimus, аз не съм казал, че си направил грешен избор...Аз се занимавам с японски климатици и подкрепям тяхното качество и надежност с две ръце - просто модела който си избрал, не е най-удачния избор в твоята ситуация, предвид условията които описваш за помещението...
    Моля да поясниш с какво съм сбъркал-с марката и модела или с мощността!

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от valimus
    Моля да поясниш с какво съм сбъркал-с марката и модела или с мощността!

температурата и отоплението което си имал до сега от печка на твърдо гориво (дърва) ако ще и Александръс да ти сложи 3 фуджитсута няма да го имаш имаш за 1 път климатик за 1 път се зблъскваш с по различното отопление нормално ти работи климатикът ти щом 26 градуса не са ти достатъчни какво смяташ за достатъчно при 1 градус външна температура , има 2 ма човека в този форум които искат да си дадат фуджитсуто с синя лента за твоя нацйонал защото им вдига комшийте въвъ въздуха на лични ще ти дам тяхния ник, щом имаш надежда че тва фуджитсу ще ти прави 30 градуса , климатикът приятел е средство за отопление по съвсем различен начин от печката , обади се на фирмата в която си го взел сигурен съм че ще ти върнат парите до стотинка д аси купиш вълшебното фуджитсу само да не се окаже че и то е нисък клас и топли по същия начин м ?

погледни в темите за мидея вече се коментира замръзнали кклиматици и се замисли !!!

5. Тук е от
    Oct 2007

Не съм казал,че 26* са ми недостатъчни,а това,че за 12 часа не може да ги достигне при температура навън от 4*!Нормално е да смятам,че ако сега едва достига до 24*,то при отрицателни температури няма да качва повече от 20*.Не съм ли прав?!А що се отнася до сравнението между климатик и печка-пределно ясно ми е,че климатика не може да направи такива температури, но е нормално да може да поддържа поне 22* при отрицателни температури,нали?
    Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka

температурата и отоплението което си имал до сега от печка на твърдо гориво (дърва) ако ще и Александръс да ти сложи 3 фуджитсута няма да го имаш имаш за 1 път климатик за 1 път се зблъскваш с по различното отопление нормално ти работи климатикът ти щом 26 градуса не са ти достатъчни какво смяташ за достатъчно при 1 градус външна температура , има 2 ма човека в този форум които искат да си дадат фуджитсуто с синя лента за твоя нацйонал защото им вдига комшийте въвъ въздуха на лични ще ти дам тяхния ник, щом имаш надежда че тва фуджитсу ще ти прави 30 градуса , климатикът приятел е средство за отопление по съвсем различен начин от печката , обади се на фирмата в която си го взел сигурен съм че ще ти върнат парите до стотинка д аси купиш вълшебното фуджитсу само да не се окаже че и то е нисък клас и топли по същия начин м ?

погледни в темите за мидея вече се коментира замръзнали кклиматици и се замисли !!!

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от valimus
    Не съм казал,че 26* са ми недостатъчни,а това,че за 12 часа не може да ги достигне при температура навън от 4*!Нормално е да смятам,че ако сега едва достига до 24*,то при отрицателни температури няма да качва повече от 20*.Не съм ли прав?!А що се отнася до сравнението между климатик и печка-пределно ясно ми е,че климатика не може да направи такива температури, но е нормално да може да поддържа поне 22* при отрицателни температури,нали?

Пич, ти горе долу си като мен с изключението, че аз в моята спалня 14 кв.м.(36куб.м.) сложих general 12LD с отоплителна мощност 4.8 кв.До вчера при външна температура над 4 градуса и зададена вътре през деня 20 вечер 26 градуса спираше от днес температурата от сутринта до сега е между 1-4градуса не спират.

Моят съвет е ако можеш го върни и си вземи(срещу доплащане) по-силен климатик на отопление с номинал най-малко 4.5 кв може и 4.8 kw и избирай между-фуджи, фуджитсо, general, дайкин, тошиба, саньо, chofu или мицубиши хеви или мицубиши илектрик-без значение нов или втора употреба

Не слушай какво ти пеят от тези фирми за мощността и да е по-мощен просто ще изключва, ако обаче не е ще се случва това което се случва сега на теб.Аз включвам вечер на 27 градуса и съм доволен и двата правят 25-26 градуса и си стоя по фанелка къс ръкав и къси гащета у нас.Приятно е но трябва мощен климатик на отопление.

Между другото някой от тези "КАПАЦИТЕТИ" които ти продадоха климатика попитаха ли те каква температура искаш да поддържаш зимата и съобразиха ли чрез оглед на място(като видят помещението за клиамтизация) условията ти?

7. Тук е от
    Oct 2009

justify...добър съвет даваш.От този форум...от всички , които разбират от клими тука / да не ги изброявам, те си знаят /си осигурих топло за зимата, а и не само на мене .Правилният избор и добра цена ...дават комфорта ))))

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

Пропуснах да кажа, че в момента при нас вали СНЯГ...ама на мене ми е топло ))))))))

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

justify, ще те помоля нещо - направи си едно изследване тази зима каква част от мощността на климатика си 12LDC ползваш в тази стая 14 кв.м. А и ти си първият човек, който чувам да спи на 26° - за мен това е непоносима температура за сън. Лятото сигурно се охлаждаш на по-ниска температура, отколкото искаш да ти е зимата.
    Правилно: лято (26-28°), зима (22-24°).
    Да препоръчваш климатик с 4.8 kW номинал за стая от 11 (ЕДИНАДЕСЕТ) квадрата вече е просто абсурдно. С такава мощност хора отопляват 100 м2 къщи в по-развити от нас страни. Да си изолира малко жилището и всичко е 6, няма нужда да топлим околната среда.
    Проблемът на valimus идва от високите топлозагуби на стаята, които следва да бъдат намалени, както и от ниската максимална мощност на конкретния модел, защото е нисък клас.
    Ето тук могат да му се изтеглят характеристиките:
    http://dl-ctlg.panasonic.jp/manual/2006/CS-H226A.pdf
    Точно този модел не е от най-подходящите за отопление и проблемът е, че това му е било спестено. Проблемът не е в ниския номинал на климатика.
    Това, която можеш да направиш, е да го държиш нон-стоп включен на една и съща температура - например 22° и климатичето ще съумява да те отоплява по мое мнение. Но този модел не може да се юрка рязко с големи температурни разлики, просто защото няма нужния капацитет.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    justify, ще те помоля нещо - направи си едно изследване тази зима каква част от мощността на климатика си 12LDC ползваш в тази стая 14 кв.м. А и ти си първият човек, който чувам да спи на 26° - за мен това е непоносима температура за сън. Лятото сигурно се охлаждаш на по-ниска температура, отколкото искаш да ти е зимата.
    Правилно: лято (26-28°), зима (22-24°).
    Да препоръчваш климатик с 4.8 kW номинал за стая от 11 (ЕДИНАДЕСЕТ) квадрата вече е просто абсурдно. С такава мощност хора отопляват 100 м2 къщи в по-развити от нас страни. Да си изолира малко жилището и всичко е 6, няма нужда да топлим околната среда.
    Проблемът на valimus идва от високите топлозагуби на стаята, които следва да бъдат намалени, както и от ниската максимална мощност на конкретния модел, защото е нисък клас.
    Ето тук могат да му се изтеглят характеристиките:
    http://dl-ctlg.panasonic.jp/manual/2006/CS-H226A.pdf
    Точно този модел не е от най-подходящите за отопление и проблемът е, че това му е било спестено. Проблемът не е в ниския номинал на климатика.
    Това, която можеш да направиш, е да го държиш нон-стоп включен на една и съща температура - например 22° и климатичето ще съумява да те отоплява по мое мнение. Но този модел не може да се юрка рязко с големи температурни разлики, просто защото няма нужния капацитет.
    Съгласен съм с теб, но човека е отделил пари за климатик а не за топлоизолация.КАто няма пари за топлоизолация да стои н а студено докато си направи топлоизолация ли?Ами и аз трябва да си направя външна топлоизолация на бетоната плоча над мен(мансарден апартамент съм) ама сега не ми се дават 2500-3000лева.Взима по-силен климатик и му е топло когато зимъска сняг забръска, а ако иска да не му изключва отваря в по-мекото време вратата на стаята към коридора при минусови температури я затваря ако климатика се мъчи.Когато направи толоизолация(ако събере пари човека) ще реализира и икономия на ток = по-малки сметки.

По отношение на това какъв капацитет ползвам то мисля, че двата ми климатика ще разгърнат пълната си мощност при температури -5 -9 градуса.При минусови температури BOARD_MEN има направено изследване на стая същата кубатура как на 12LCC(сходно с моето 12 LD- имат еднаква номинална и максимална отоплителна мощност) му пада мощността на 3390 вата и се увеличават топлозагубите.На 26 градуса спя без завивки, обикновенно сега правя през ноща 23 градуса generala в спалнята ми и се завивам с одеяло през ноща.
    При мен не стига че съм мансарда и имам на практика 5 външни стени и една вътрешна-под и таван неотопляеми и три външни стени(под мен апартамента е недовършен миналия месец го боядисваха и не живее никой пода е на замазка-никакво отоление, три външни стени и мансарден таван, единствено до мен живеят едни умряли гърци с високо самочувствие които се топлят с една осака 17 - ка хола от 29кв.м., а в другите стаи ползват духалки и всякакви други уреди, като 3-4 пъти в годината "забравят" да си платят тока и им го "резват" от ЕВН).Когато съседите ми отдолу се нансесат и гърците се изнесат и на тяхно място дойдат нормално топлещи се хора климатиците ми ще са доста преоразмерени, ама дотогава да зъзаникам, да се разболявам и да давам пари за лекарства ли-не благодаря, а и не знам кога съседите под мен ще се нанесат-може и след 5 години.

Нормалната температура е субективна и е тази която ме кара да се чувствам добре и ми е комфортно, а не тази при която други хора се чувстват добре и ми препоръчват.Затова ВИНАГИ питам хората каква температура искат да поддържат в режим отопление.

Кажи как предлагаш да проверявам/наблюдавам каквъв капацитет от климатиците ползвам? Ще съм доволен/благодарен ако дадеш практично изпълнимо предложение?
    За сега ще видя какви ще са сметките за октомври месец- и двата климатика работеха без прекъсване(експериментирам) макар че имаше и високи температури за да преценя разхода на ток.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Най-лесно е да ги засичаш с електромер и според външната температура грубо преценяваш COP и си правиш изводи колко W се вкарват в стаята ти. При мен за 17 кв.м. стая от цялата минала зима измерванията доказах, че имам средна консумация от порядъка на 250 W постоянно като само в най-големите студове за януари се вдигна до 280 W средно за месеца. COP при +7° ми е 5, но при температурите под 7° следва да е по-малко, но дори и да сметнем с COP 5 излиза, че аз над 1250 W не съм вкарвал в стаята си никога.
    Ти предлагаш 4800 за доста по-малка стая... това имам предвид.
    Човекът може и да има нужда от 3 кВ поради по-големи топлозагуби, но пък 4.8 е зверски преоразмерено.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

При мен 12 квадрата помещение, с подобни на valimus-овите характеристики, се отоплява с 22-ка при температури до -20*. Имам 6 външни стени, 7 квадрата стъклария и врата към неотопляема част от жилището, която се отваря доста често. Хайванина се справя с поддържането на 21-22* дори в екстремни студове.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте на всички.Благодаря за направените коментари по отношение на моя проблем. Днес бях на гости у един приятел и се уверих,че климатик с параметрите на моя,в малко по-голямо помещение,без топлоизолация,с дървена дограма,добре опушена(нещо,за което се погрижих предварително и аз самият) е в състояние да вдигне 28* в рамките на 40 минути. Останах крайно озадачен! . В последствие се оказа,че неговата машина духа въздух с температура от порядъка на 55*,за разлика от моята,която дори на турбо заковава на 46*. Моля да коментирате тази разлика!

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Най-лесно е да ги засичаш с електромер и според външната температура грубо преценяваш COP и си правиш изводи колко W се вкарват в стаята ти. При мен за 17 кв.м. стая от цялата минала зима измерванията доказах, че имам средна консумация от порядъка на 250 W постоянно като само в най-големите студове за януари се вдигна до 280 W средно за месеца. COP при +7° ми е 5, но при температурите под 7° следва да е по-малко, но дори и да сметнем с COP 5 излиза, че аз над 1250 W не съм вкарвал в стаята си никога.
    Ти предлагаш 4800 за доста по-малка стая... това имам предвид.
    Човекът може и да има нужда от 3 кВ поради по-големи топлозагуби, но пък 4.8 е зверски преоразмерено.
    дай линк към фирма която предлага по интернет електромери(да поръчам, че ходих в няколко ел.магазина и никъде няма такива) които се включват в контакта и в тях се включва климатика-за generala ми ще мога да засичам за дайкана в хола не-директно е включен(излъгаха ме че можело да изгори ако завъртя наобратно без да искам щепсела при включване в мрежата и аз им повярвах на монтажниците и се съгласих на директно включване въпреки инструкциите за монтаж от производителя).

Сметката лятото на ток ми е без климатици 22-23 лева с климатици в режим охлаждане(пускам ги едва когато се върна в къщи) 28-31 лева.Сега ще видя в режим отопление 24/ден 4/седмици-тоест цял месец.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Нацйонал и особено тая серия на компресорите са уникални , имаше теми преди време в които хората ги подчертаваха можеш да погледнеш , може да нямаш фреон в системата и не може ми направо си нямаш налягане

Много поздрави с тва прехвалено фуджитсу на коментаторите твае NATIONAL

18. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    Нацйонал и особено тая серия на компресорите са уникални , имаше теми преди време в които хората ги подчертаваха можеш да погледнеш , може да нямаш фреон в системата и не може ми направо си нямаш налягане

Много поздрави с тва прехвалено фуджитсу на коментаторите твае NATIONAL
    Според теб проблема,че машинката духа по-хладен от нормалното въздух и поради това не може да достигне зададените температури, се дължи на ниско налягане на фреона ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе