Брат, то си пише на английски за всеки бутон. Това е елементарно дистанционно и няма нищо особено.
Брат, то си пише на английски за всеки бутон. Това е елементарно дистанционно и няма нищо особено.
мене ме интересува има ли нещо по-специфично...което да използвам от тошибката ?
това го казавам...защото китаецът ми писа ..че имало кодове ???
иначе..обикновен вариянт бил АКТ053 ???
//mod edit
Искаш ли да се държиш малко по-сериозно и да не пускаш последователни постове?
Форума не е чат!
Това е едно и също дистанционно. Относно кодовете те се отнасят за самодиагностиката при авария. Някъде във форума имаше таблица на кодовете при Тошиба, но това така или иначе не е функция която да се използва от обикновеният потребител, и по-добре не експерементираи с тях. При някой модели от сервизните кодове могат да се променят някой параметри като ампеража- например.
ок брат ! лека вечер и...имаш една ракия от мене !!!
И после да се жалват на сервиза, че не топли... Някой открил ли е разумно приложение на тази функция, между другото. Аз я ползвам, само когато съм на генератор. И то в едната стая само - да не го претоваря случайно.Първоначално публикувано от blue1
Ами то в Япония точно това е идеята, да се намали пиковата консумация. Там плащането на потребената енергия е по-различна от тук и има условие до колко максимум може да е натоварването. За това и някои уреди като климатици имат такава опция.
Здравейте, бих искала да ви помоля за малко компетентна помощ при избор на климатик. Изискванията са следните : да мога да го ползвам за отопление през зимата. Помещението за което ми трябва е около 26 кв.м. Бюджетът ми за съжаление е ограничен до 600-700 лв. Вчера гледах в Техномаркет една Осака CH-12CN за 560 лв. Четох цял слетобед тук във форума най различни мнения и коментари и съвсем се обърках. Тази Осака ли да взема или някой климатик втора употреба японски. Ако някои препоръча второто моля да препоръча и фирма от София.
Благодаря на всички предварително.
привет,
познавам няколлко собственика на OSAKA /oaka/ , ако не искате стената ви да се тресе и да разбивате лед по топлообменника, за да тръгне блокиралата перка или пък да викате за пореден път техника да ви напълни климатика с фреон, който незнайно защо хукнал в атмосферата. По-добре се разтърсете за втора употреба има доста добри машинки, за 26м2 може би ще трябва да отидат още стотина лева отгоре на бюджета, търсете инвертор модел след 2000г. и гледайте за номиналната мощност на отопление да е около 5KW, за да не се мъчи машината и да ви е топло
Трябва ми превод на дистанционно KRC 105-2 зa Daikin и по специално наи долният бутон
Здравейте! Ако някой има време и желание да погледне няколко климатика и да си каже мнението дали си заслужава да се вземе някой от тях. Благодаря ви предварително.
синът ми има като последения модел / Тошиба RAS 225 UR...и е супер !!! Отоплява 15 м/кв...и никакъв проблем !Най-важното...икономичен и безшумен / мисля че беше около 19 децибела / ? Не съм специалист...но от опит го казвам ))))
Здравейте всички!
Искам да попитам и аз за един климатик. Mitshubishi от 2003г. На снимката се виждат и част от характеристиките, но не съм много наясно кое точно какво е... Трябва да си подобря японския
Не намерих нищо за него в Интернет. Дайте съвет става ли за нещо и ще стопли ли 26кв. м.
Благодаря ви предварително
millioni_1 да не сме екстрасенси, кажи поне в кой град, къща ли е апартамент, дограма каква, външни стени, съседи отопляват/живеят или не? Аз като гледам тези 28 килограма на външното тяло малко се съмнявам, че ще стопли 26 квадрата(може само до 7-10 градуса външни температури, оттам надолу- духалки радиатори, въглища и дърва)
То на снимката се виждат характеристиките:Първоначално публикувано от millioni_1
2,5KW мощност на охлаждане при консумация 485W - ЕER 5,15
3KW мощност на отопление при консумация 555W - COP 5,41
А последното е максималната мощност при 2 градуса външна температура - 3,6КW при консумация от 1,135КW
Не мисля че може да стопли цели 26кв.м освен ако не са много добре изолирани.